ДАНИ ВЛАСОТИНЦА ОД 19. ДО 24. МАЈА

Објављено: 16.05.2018

У организацији Културног центра а под покровитељством општине Власотинце од 19. до 24. маја одржаће се традиционална манифестација „Дани Власотинца“ која се организује поводом обележавања градске славе – Пренос моштију Светог оца Николе, у народу познатије као „летњи“ Свети Никола.Музички фестивал, литија од цркве до крста после 70 година, изложба личних предмета Христифора Црниловића и концерт духовне музике у Порти власотиначке цркве су новине које ће обележити овогодишње „Дане Власотинца“.

 Манифестација почиње музичким фестивалом „Власинско пролеће“ у суботу 19. маја у 11 сати, у Соби старе српске графике у Завичајном музеју. Овај фестивал  ће се по први пут организовати  ван престонице, а организатор је Удружење музичких и балетских педагога Србије. Такмичарска категорија су виолине и гитара. У оквиру „Дана Власотинца“ по четврти пут биће организована сада већ традиционална манифестација Ноћ музеја а програм почиње у 18 сати у галерији Културног центра на Нешићевом кеју, доделом награда победницима конкурса за најбољу песму, причу и видео клип на призренско –тимочком говору, који се реализује у оквиру пројекта Дијалекат.  Потом у 19 сати, у музеју почиње концерт победника фестивала „Власинско пролеће“. У 21 сат на истом месту одржаће се предавање на тему „ Децембарска група и њен допринос српском сликарству шесте деценије“, које ће одржати проф. др Срђан Марковић. Након тога следи пројекција филма „Кристијан“ Небојше Илића, а до 1 сат после поноћи трајаће разгледање сталних поставки у власотиначком музеју. Тема овогодишње Ноћи музеја је Победе и победници.

У Порти власотиначке цркве у 19 сати одржаће се концерт духовне и етно музике вокалне солисткиње Данице Крстић, чланице популарне групе Балканика, која у Власотинцу долази право са Евровизије где је представљала Србију са групом Сања Илић и Балканика.

На дан славе, у уторак 22. маја, након литургије из цркве у 9.30 сати креће литија из цркве, која је последњи пут прошла улицама Власотинца пре 70 година – 1948. године. Код крста ће се, у 11 сати, обавити резање славског колача. Истог дана у 19 сати у галерији Културног центра на Нешићевом кеју биће изложени предмети Христифора Црниловића, донети из Манакове куће у Београду, где се чувају, а о почецима чувеног етнолога, сликара, педагога говориће аутор изложбе Јелена Туцаковић и музејски саветник Весна Бижић Омчикус. Изложба ће бити отворена до 1. јуна.

„Дани Власотинца“ завршиће се у четвратак 24. маја, промоцијом романа „Цепање душе“, аутора Јелене Миленковић, која ће се одржати у дворишту Културног центра са почетком у 19 сати.

Остале вести

Објављено: 17.10.2017
Манифестација Ликовни салон - ликовни ствараоци Власотинца одржана је синоћ у Галерији Културног центра на Нешићевом кеју. Да је то традиционална манифестација од посебног значаја на мапи културних дешавања  на...
Објављено: 13.07.2017
У галерији Завичајног музеја je 12. јула, у другој недељи Лета у Власотинцу, приређена изложба слика младе уметнице Петре Младеновић, под називом „Петрин свет боја“. Петра Младеновић из Доњег Буниброда код Леск...
Лето у Власотинцу
Објављено: 08.02.2017
Концерт ће се одржати 14. фебруара 2017. године у Сали Културног центра (биоскоп) са почетком од 19 сати....
Објављено: 15.03.2017
У суботу, 18. марта у 20 сати,  у сали Културног центра (биоскоп) глумац Драган Божа Марјановић извешће монодраму „Повраћај из Хаг“. Ова монодрама говори о ситном преступнику из јужне Србије, који грешком би...
Објављено: 24.07.2017
Културни центар је у оквиру Лета у Власотинцу 21. јула у дворишту ове установе приредио концерт вокалне групе Либеро. Поред духовне музике овај музички састав из Лесковца представио се традиционалном музиком...
Страница: 1 2 3 11

Коментари за “ДАНИ ВЛАСОТИНЦА ОД 19. ДО 24. МАЈА

  1. Aha. A vi li ste toj ponosni sto ce zaodite po ulice ko brljivi posle 70 godine, umesto da ste otisli u 2018 vi ste se vrnuli u 1948, kad je drug Tito reko istorijsko njet na vaši smrdljivi rusi pa gi najurija odotle. E zatoj ste nenormalni, mamu vi na svi jebem nenormalnu, i zatoj u tej ulice oko crkvu kude ce zaodite kao maloumni se u poslednje deset godine rodila manje od 10 deteta. E takoj i treba. Koj ve ebe, izumrite, jebem ti nenormalnici u dupe. Kakvi ludaci. Normalan svet ostiseja u 21 vek, neki kao Japan, Singapur ili USA uterali i u 22 vek, oni ce zaode po ulice kao brljivi, sve im nenormalno jebem, jos se pa fale sa toj. Po prognozu grmljavina i oblacno, a taj krst gvozden valjada, pa sto gi ne cepne neki grom, gi obali svi. Pa ti jebem zaodenje po ulice u 21 vek. Stoko jedna. Mars u picku materinu cigansku svi. Nego, tej ulice sto ce zaodite po nji, opraste li gi bar? Il ce i dalje pljujete i močate po nji? Mars u picku materinu. Divljaci. Mame vi ga džiberske na svi nabijem. Neste vi dostojni na pomenutog druga Tita i njegovu Jugoslaviju govna da izedete. On ’48 rekja istorijsko ne, pa se onda bavija sa industrijalizaciju, elektrifijkaciju i modernizaciju, a koje vi rabotite? Vrcate srednji vek pa jos ponosni na taj podvig. More mars na groblja, džiberi. Takvi kao vi ne treba da postoje jer samo kaljate Evropu. Mrs u picku materinu i treci put. Svi komplet. Šljam čovečanstva, toj ste vi. Je li, a će se banjate li ponovo u zaledjene reke da vadite krstače iz nji? Pa koje rabotite posle sa tej krstače, dal si gi zabivate u guzicu, ili kao onaj u film Isterivač đavola, nabivate gi na žene u pičke? A toj li su vibratori u obliku krsta što gi vadite iz zaleđene reke? Onda je opravdano. I takoj ste očigledno nesposobni da jebete tej žene tuj, čim se u opštinu od 30,000 stanovnika rodili 200 bebići za godinu dana (i sa toj se falite isto, mada je razumljivo i toj, kuj normalan oce da zivi u smrdez kude su vrnuli srednji vek pa jos ponosni na toj – nikoj, samo ludaci i cigani ko vi sto ste svi do zadnjeg na takva mesta oce da zive), pa valjda će im pomognu na tej vaše žene tej krstače sa ugrađen vibrator što gi vadite iz zaleđene reke. Ma dobro toj, nego, je li, još li nosite onej torbice preko grudi?

Оставите коментар

НАПОМЕНА: Сви коментари ће бити проверени пре објављивања. Е-маил адреса је обавезна али неће бити објављена јавно.