Саставни део и изузетно занимљив сегмeнт Винскоg бала и овe године је кување гулаша и рибље чорбе под називом „Власински котлић“ које се сваке године одржава на левој обали реке Власине, на популарном потезу Маричкино. И овога пута планинари су кували специјалитете за своје пријатеље, чланове и бројне госте. По речима Драгане Златковић из Планинарског друштва „Морич“, у Власотинцу у дане Винскога бала бораве планинари из разних крајева Србије, Алексинца, Ниша, Врања, Пирота…
„Наши пријатељи из целе Србије радо се одазивају на позив и долазе у Власотинце. Посебно су спремни да дођу у дане Винскога бала. Сасвим је другачији доживљај када се цео програм прати из Маричкиног, а наши другари уживају у дружењу, доброј храни и музици која допире са друге стране реке. По мишљењу многих управо је „Власински котлић“ један од најлепших сегмената Винскога бала и веома је важно да се он организује на левој страни реке“, каже Драгана Златковић.
Из Туристичке организацију поручују да је организовање „Власинског котлића“ постало традиционално и да се управо на левој обали реке окупља велики број љубитеља природе и доброг залогаја, а да приликом припремања јела мајстори не откривају главне састојке. Ове године по први пут многобројни посетиоци биће у могућности да пробају и кувани купус.
У вечерњим сатима љубитељи природе имају сасвим јединствен и другачији поглед из Маричкиног на 33. Вински бал.