Александра и Никола најбољи спортисти у 2017. години

Објављено: 29.12.2017

Крај године прилика је да се сумирају резултати из претходне године. Тим поводом одржана је и традиционална манифестација Избор најуспешнијих спортиста, спортских нада, клубова и спортских радника на подручју власотиначке општине. И ове године њихови успеси и постигнути резултати говоре да се треба улагати у развој спорта. Ласкаву титулу најбоље спортисткиње ове године понела је Александра Миленковић, најбољи стрелац ЖРК Власотинце и једна од најзаслужнијих за улазак у Прву лигу исток. Она  је најбољи стрелац и играч, добар ђак и студент. За најбољег спортисту у 2017. години изабран је Никола Ђорђевић, члан Омладинског рукометног клуба Власотинце. За клуб наступа већ више година, велику борбеност испољава на свакој одиграној утакмици, један је од водећих стрелаца клуба, брз и оштар у одбрани. Најбоље спортисте локална самоуправа наградила је новчаном наградом у износуод 10.000 динара.

Многобројне присутне спортисте, спортске раднике као и представнике локалне самоуправе са жељом да им наредна година буде још боља и успешнија најпре је поздравио Милан Јовић, председник Спортског савеза Власотинце. Он је овом приликом између осталог рекао:

„Наши спортисти постигли су запажене резулате у претходној години, наравно, уз подршку коју нам пружа локална самоуправа, а ове године она није изостала. Што се тиче буџета за наредну годину сматрам да до сада никада није био већи, и износи око 50 милиона динара. Спорт је веома битан а сваки уложени динар врати се вишеструко. Остаје нам да током наредне године решимо проблеме везане за простор за поједине клубове који не тренирају у примереним условима. Решиће се и проблем везан за грејање Спортске хале. Створићемо још боље услове за још боље резултате. На нама је да у наредном периоду још више привучемо младе да се баве спортом, јер знамо колико је спорт важан за правилан развој“.

Поздрављајући спортисте, спортске раднике и све присутне председник општине Зоран Тодоровић  је нагласио:

„Када видим ове пехаре, дипломе и захвалнице које ће вечерас бити додељене видим да је спорт у Власотинцу заиста заступљен. На нама из локалне самоуправе је да у наредном периоду стварамо неопходну инфраструктуру и још боље услове како би подигли ниво спортских активности у нашој општини. Радићемо спортске терене, уређиваћемо игралишта али један од приоритетнијих задатака је пројект који ће се реализовати половином наредне године је пројекат климатизације и грејања Спортске хале. За реализацију овог пројекта већ смо у контактима са представницима ресорног министарства. Министарство омладине и спорта ће овај пројекат финансирати са око 10 милиона динара, док ће општина Власотинце учествовати са 6 милиона динара. Радићемо и пројекат који је везан за изградњу спортске сале у ОШ „Синиша Јанић“,  а све у циљу пружања могућности младима да се што више баве спортом. Ми знамо да спортисти било где да се такмиче презентују и место одакле долазе у овом случају Власотинце“.

И ове године организатор избора најуспешнијих спортиста, клубова, тренера, спортских нада и спортских радника је власотиначки Спортски савез и општина Власотинце.

У категорији Спортске наде организатор награђени су: Емилија Давинић, члан ЖФК Росуља, Милан Станимировић, БК Арена, Павле Такић, БК Арена, Анастасија Тасић, ОРК Власотинце, Душана Димитријевић ШК Власотинце, Вељко Гроздановић, Кик бокс клуб, Богдан Ивковић, ОКК Власотинце, Душан Стојиљковић, ОКК Власотинце, Јелена Петровић, АК Власотинце, Никола Младеновић, АК Власотинце, Александар Тасић, ОРК Власотинце, Николета Марковић, ЖРК Власотинце, Драгана Милошевић, КК Шото кан, Владимир Горчић, КК Шото кан, Михајло Недељковић ФК Власина, Милан Димитријевић, ФК Јединство, Никола Цветковић, ФК Јединство, Вељко Пешић, КДТ Власина, Лана Рајковић, СУ Покрет, Вељко Стојановић, Кик бокс клуб, Александар Живковић, СУ Покрет, Павле Марковић, СУ Покрет, Саша Стојановић, ФК Власина и Миомир Марјановић ФК Власина.

За постигнуте резултате у области развоја спортске инфраструктуре награђени су: Иван Стојановић, председник КДТ Власина, за уређење теретане, Стојиљковић Горан, . председник и активни играч ФК Градац за изградњу терена и уређење просторија, Горан Стојиљковић, председник ФК Младост за изградњу и уређење објекта на стадиону.

За развој омладинског спорта признање је добио Жарко Костић, председник ФК Јединство Шишава, за формирање школе фудбала и укључивање у Цицибан лигу.

Спортско признање за развој женског рукомета припало је Ружици Николић, за развој одбојке признање је добио Ненад Диманић, Драган Николић за развој фудбала, а Радован Станковић добио је признање за рад фудбалског савеза.

Посебним признањима награђени су најзаслужнији спортисти: Предраг Филиповић, АК Власотинце, Алек Андрејевић, БК Арена, Огњен Митић, БК Арена, Богдан Здравковић, АК Власотинце.

За развој спорта на територији општине Власотинце признања су добили: Филип Дојчиновић за развој боди билдинга и резултате које су постигли његови чланови, Ивана Костић за успешну организацију међународне трке МТБ маратон, Владимир Петровић, председник и тренер Карате клуба Шото кан за успешан развој карате спорта.

Организатор је по први пут доделио постхумна признања, Јовану Стојановићу Пајси, човеку који је док је био на челу ФК Власина клуб забележио највећи успех у својој историји, Томиславу Стефановићу, који је свој живот посветио атлетици и створио многе репрезентативце, како у бившој Југославији тако и у Србији и Милану Валчићу најбољем рукометном судији.

За најбољег спортског радника проглашен је Слободан Ракић, председник ШК Власотинце, који је за кратко време препородио клуб и формирао школу шаха, која је дала пионирске прваке у својим узрастима.

Повељу Спортског савеза добила је Скупштина општине Власотинце за развој и подршку свим спортовима, а за успешну сарадњу исто признање добили су СРЦ Власина, Туристичка организација и Културни центар.

За најбољег тренера проглашен је Милош Митов, тренер Атлетског клуба Власотинце.

Најбољи клуб током 2017. године је Боксерски клуб Арена, који је постигао изузетне резултате и дао репрезентативце.

Остале вести

Објављено: 09.11.2017
Јуче су почели радови на реконструкцији улице „Милорада Величковића“  а ускоро се очекује и почетак радова у улици „Вука Караџића“. Реконструкцију ове две улице финансирају Министарство привреде и локална самоу...
Објављено: 16.03.2017
Лидер покрета Доста је било и председнички кандидат Саша Радуловић је своју предизборну кампању под називом „Круг за други круг“ почео  јуче посетом Врању, Сурдулици, Црној Трави, Власотинцу и Лесковцу. Обраћај...
Објављено: 04.05.2018

У организацији Црвеног крста Власотинца и Завода за трансфузију из Ниша  јуче је у згради Скупштине општине Власотинце одржана пета редовна акција добровољног давања крви. На овој а...

Објављено: 28.04.2017
Седма седница Скупштине општине Власотинце одржана је 27. априла. Седници су од 45 присуствовала 44 одборника, а на дневном реду је било чак 50 тачака. Свакако једна од битних тачака за рад локалне самоуправе ј...
Објављено: 20.04.2018
У Лесковцу је јуче одржана завршница такмичења из програма предузетничког образовања „Школа студентског и ученичког предузетништва“. Тим 7 Техничке школе из Власотинца је на овом такмичењу освојио треће место. ...