Балкански рели поново у Власотинцу

Објављено: 30.08.2018

Мотоциклисти на BMW моторима јуче су по пети пут посетили Власотинце. Наиме, они су учесници 8. Балканског релија који на десетодневном путу пређу 5.000 км. Као и до сада кренули су из Сплита а рута их даље води кроз Хрватску, Словенију, Румунију, и  даље према Македонији, Албанији, Црној Гори, Босни и назад у Сплит. Учесници овогодишњег Балкан релија су из Хрватске, Србије, Словеније, Немачке. Током пута придружују им се и други мотоциклисти.

„Поново смо овде и као што смо обећали ниједан Балкан рели више неће проћи без Власотинца јер ваш град постаје традиционални део руте Балкан релија. Сарадња са вама је сваке године све боља и боља, ви сте најбољи домаћини са највећим срцем“, рекао је Жељан Ракела, члан сплитског BMW мото клуба „Далмација“.

Како сам каже, мотористи су људи жељни авантуре, путници којима границе не значе ништа и који су без икакве блокаде у својим главама.

„Путујемо, дружимо се са људима, увек упознамо нешто ново из њихове културе и тако проширавамо видике и склапамо пријатељства која остају заувек“, додао је Ракела.

Госте на платоу испред општине су дочекали представници локалне самоуправе, Туристичке организације, Културног центра Власотинце, а деца у народној ношњи госте су дочекала по старом српском обичају, погачом и сољу.

Чланови BMW мото клуба „Власотинце“ су стигли из Румуније.

Мотористи су овом приликом  посетили Завичајни музеј у Власотинцу, где их је дочекао директор Културног центра Бобан Димитријевић и у име Културног центра и у своје лично име пожелео добродошлицу и пријатан боравак и уручио им пригодне поклоне. Кустос Завичајног музеја Новица Тричковић провео је мотористе кроз музеј и упознао их са збиркама које музеј поседује. У Соби старе српске графике кустос их је упознао са кратком историјом Власотинца и околине а потом је приказан филм „Власотинце у срцу“, аутора Небојше Илића Илкета.

Миодраг Николић, председник BMW мото клуба „Власотинце“ и један од домаћина, истакао је да су бајкери са руте Балкан релија поново на прослави рођендана власотиначког клуба.

„Драго нам је што смо поново заједно, учествовати на Балкан релију је посебно задовољство а верујте бајкери су људи великог срца и прави хуманисти. Наставићемо сарадњу и дружење а наша пријатељства, чини ми се, јачају из године у годину“, поручио је Миодраг Николић.

Иначе, ове године Власотинце је посетило 20 бајкера а њихово појављивање изазвало је велико интересовање грађана.

Остале вести

Објављено: 30.12.2016
  Удружење особа са дијабетесом Еберс 016 juчe је на платоу испред зграде општине деци оболелој од дијабетеса поделилo новогодишње пакетиће. Дванаесторо малишани су поред новогодишњих пакетића добили и ...
Објављено: 15.05.2017
У организацији Градског савеза Лесковца, на фудбалском стадиону „Росуља“ , 14. маја одржано је викенд такмичење петлића у малом фудбалу, уз учешће 22 екипе са 280 учесника. Успешан организатор ове спортске мани...
Објављено: 24.04.2018

Ученице 7. разреда Основне школе ''8. октобар'' оствариле су изузетне резултате на окружном такмичењу Књижевна олимпијада,  које је одржано  у Основној школи ''...

Објављено: 08.02.2018

Културни центар је синоћ у галерији Завичајног музеја приредио изложбу слика браће Александра и Јована Спасића, који припадају млађој генерацији ликовних стваралаца овог краја. Ово ...

Објављено: 20.07.2017
У власотиначкој општини у последњих неколико година од министарстава као и од канцеларија Владе Републике Србије слило се близу 128 милиона динара за реализацију разних пројеката. Из Канцеларије за управљањ...