Балкански рели поново у Власотинцу

Објављено: 30.08.2018

Мотоциклисти на BMW моторима јуче су по пети пут посетили Власотинце. Наиме, они су учесници 8. Балканског релија који на десетодневном путу пређу 5.000 км. Као и до сада кренули су из Сплита а рута их даље води кроз Хрватску, Словенију, Румунију, и  даље према Македонији, Албанији, Црној Гори, Босни и назад у Сплит. Учесници овогодишњег Балкан релија су из Хрватске, Србије, Словеније, Немачке. Током пута придружују им се и други мотоциклисти.

„Поново смо овде и као што смо обећали ниједан Балкан рели више неће проћи без Власотинца јер ваш град постаје традиционални део руте Балкан релија. Сарадња са вама је сваке године све боља и боља, ви сте најбољи домаћини са највећим срцем“, рекао је Жељан Ракела, члан сплитског BMW мото клуба „Далмација“.

Како сам каже, мотористи су људи жељни авантуре, путници којима границе не значе ништа и који су без икакве блокаде у својим главама.

„Путујемо, дружимо се са људима, увек упознамо нешто ново из њихове културе и тако проширавамо видике и склапамо пријатељства која остају заувек“, додао је Ракела.

Госте на платоу испред општине су дочекали представници локалне самоуправе, Туристичке организације, Културног центра Власотинце, а деца у народној ношњи госте су дочекала по старом српском обичају, погачом и сољу.

Чланови BMW мото клуба „Власотинце“ су стигли из Румуније.

Мотористи су овом приликом  посетили Завичајни музеј у Власотинцу, где их је дочекао директор Културног центра Бобан Димитријевић и у име Културног центра и у своје лично име пожелео добродошлицу и пријатан боравак и уручио им пригодне поклоне. Кустос Завичајног музеја Новица Тричковић провео је мотористе кроз музеј и упознао их са збиркама које музеј поседује. У Соби старе српске графике кустос их је упознао са кратком историјом Власотинца и околине а потом је приказан филм „Власотинце у срцу“, аутора Небојше Илића Илкета.

Миодраг Николић, председник BMW мото клуба „Власотинце“ и један од домаћина, истакао је да су бајкери са руте Балкан релија поново на прослави рођендана власотиначког клуба.

„Драго нам је што смо поново заједно, учествовати на Балкан релију је посебно задовољство а верујте бајкери су људи великог срца и прави хуманисти. Наставићемо сарадњу и дружење а наша пријатељства, чини ми се, јачају из године у годину“, поручио је Миодраг Николић.

Иначе, ове године Власотинце је посетило 20 бајкера а њихово појављивање изазвало је велико интересовање грађана.

Остале вести

Објављено: 08.08.2018

Црвени крст Власотинца у сарадњи са Заводом за трансфузију крви јуче је организовао ванредну акцију добровољног давања крви. На овој акцији одазвало се 38 добровољних давалаца. Крв ...

Објављено: 08.02.2018

Културни центар је синоћ у галерији Завичајног музеја приредио изложбу слика браће Александра и Јована Спасића, који припадају млађој генерацији ликовних стваралаца овог краја. Ово ...

Објављено: 25.07.2017
Центар за децу и омладину је 18. јула организовао излет за групу својих корисника у манастир Свети Стефан у Липовцу.  Корисници су најпре обишли Дневни боравак у Алексинцу, где су им домаћини приредили дочек а ...
Објављено: 24.04.2017
Минулог викенда новоформирано Удружење „Власинска вила“ је са представницима Ученичког парламента Гимназије „Стеван Јаковљевић“ и Јавно-комуналним предузећем „Комуналац“ спровело акцију уређења парковских клупа...
Објављено: 30.03.2017
Анђела Динић, Стефан Николић, Душан Димитријевић и Алекса Катлановић, ученици Основне школе „Синиша Јанић“  су почетком другог полугодишта у срадњи са шах  клубом учествовали на Окружном такмичењу основних школ...