Балкански рели поново у Власотинцу

Објављено: 30.08.2018

Мотоциклисти на BMW моторима јуче су по пети пут посетили Власотинце. Наиме, они су учесници 8. Балканског релија који на десетодневном путу пређу 5.000 км. Као и до сада кренули су из Сплита а рута их даље води кроз Хрватску, Словенију, Румунију, и  даље према Македонији, Албанији, Црној Гори, Босни и назад у Сплит. Учесници овогодишњег Балкан релија су из Хрватске, Србије, Словеније, Немачке. Током пута придружују им се и други мотоциклисти.

„Поново смо овде и као што смо обећали ниједан Балкан рели више неће проћи без Власотинца јер ваш град постаје традиционални део руте Балкан релија. Сарадња са вама је сваке године све боља и боља, ви сте најбољи домаћини са највећим срцем“, рекао је Жељан Ракела, члан сплитског BMW мото клуба „Далмација“.

Како сам каже, мотористи су људи жељни авантуре, путници којима границе не значе ништа и који су без икакве блокаде у својим главама.

„Путујемо, дружимо се са људима, увек упознамо нешто ново из њихове културе и тако проширавамо видике и склапамо пријатељства која остају заувек“, додао је Ракела.

Госте на платоу испред општине су дочекали представници локалне самоуправе, Туристичке организације, Културног центра Власотинце, а деца у народној ношњи госте су дочекала по старом српском обичају, погачом и сољу.

Чланови BMW мото клуба „Власотинце“ су стигли из Румуније.

Мотористи су овом приликом  посетили Завичајни музеј у Власотинцу, где их је дочекао директор Културног центра Бобан Димитријевић и у име Културног центра и у своје лично име пожелео добродошлицу и пријатан боравак и уручио им пригодне поклоне. Кустос Завичајног музеја Новица Тричковић провео је мотористе кроз музеј и упознао их са збиркама које музеј поседује. У Соби старе српске графике кустос их је упознао са кратком историјом Власотинца и околине а потом је приказан филм „Власотинце у срцу“, аутора Небојше Илића Илкета.

Миодраг Николић, председник BMW мото клуба „Власотинце“ и један од домаћина, истакао је да су бајкери са руте Балкан релија поново на прослави рођендана власотиначког клуба.

„Драго нам је што смо поново заједно, учествовати на Балкан релију је посебно задовољство а верујте бајкери су људи великог срца и прави хуманисти. Наставићемо сарадњу и дружење а наша пријатељства, чини ми се, јачају из године у годину“, поручио је Миодраг Николић.

Иначе, ове године Власотинце је посетило 20 бајкера а њихово појављивање изазвало је велико интересовање грађана.

Остале вести

Објављено: 21.08.2018
У препуној галерији Народне библиотеке „Десанка Максимовић“ синоћ је отворена изложба скулптура Милоша Шарића, докторанта Факултета примењених уметности у Београду,  под називом  „Живот (у) секири (2)“ . Поздра...
Објављено: 03.09.2018

Први школски дан за прваке у Основној школи „8. октобар“ почео је приредбом коју су као добродошлицу за млађе другаре припремили ученици четвртог разреда. Поред учитеља и стручног т...

Објављено: 20.04.2018
У Основној школи „8. октобар“ јуче је организован пријем за будуће прваке. Око 150 предшколаца из вртића „Дечја радост“ и „Колибри“ са својим васпитачима били су гости ове школе. Чаролија са предшколцима на зву...
Објављено: 08.06.2018
Новоизабрани градоначелник  др Зоран Радојичић, одмах након свог избора на место првог човека Београда, од свог заменика Горана Весића на поклон је добио књигу „Први модерни градоначелник Београда“. Реч је о мн...
Објављено: 09.03.2018
На основу урађених анализа, вода из градског водовода може да се користи за пиће и припремање хране, стоји у саопштењу Завода за јавно здравље Лесковац. Свих 19 узорака, узетих са површинске воде, на водопостро...