Балкански рели поново у Власотинцу

Објављено: 30.08.2018

Мотоциклисти на BMW моторима јуче су по пети пут посетили Власотинце. Наиме, они су учесници 8. Балканског релија који на десетодневном путу пређу 5.000 км. Као и до сада кренули су из Сплита а рута их даље води кроз Хрватску, Словенију, Румунију, и  даље према Македонији, Албанији, Црној Гори, Босни и назад у Сплит. Учесници овогодишњег Балкан релија су из Хрватске, Србије, Словеније, Немачке. Током пута придружују им се и други мотоциклисти.

„Поново смо овде и као што смо обећали ниједан Балкан рели више неће проћи без Власотинца јер ваш град постаје традиционални део руте Балкан релија. Сарадња са вама је сваке године све боља и боља, ви сте најбољи домаћини са највећим срцем“, рекао је Жељан Ракела, члан сплитског BMW мото клуба „Далмација“.

Како сам каже, мотористи су људи жељни авантуре, путници којима границе не значе ништа и који су без икакве блокаде у својим главама.

„Путујемо, дружимо се са људима, увек упознамо нешто ново из њихове културе и тако проширавамо видике и склапамо пријатељства која остају заувек“, додао је Ракела.

Госте на платоу испред општине су дочекали представници локалне самоуправе, Туристичке организације, Културног центра Власотинце, а деца у народној ношњи госте су дочекала по старом српском обичају, погачом и сољу.

Чланови BMW мото клуба „Власотинце“ су стигли из Румуније.

Мотористи су овом приликом  посетили Завичајни музеј у Власотинцу, где их је дочекао директор Културног центра Бобан Димитријевић и у име Културног центра и у своје лично име пожелео добродошлицу и пријатан боравак и уручио им пригодне поклоне. Кустос Завичајног музеја Новица Тричковић провео је мотористе кроз музеј и упознао их са збиркама које музеј поседује. У Соби старе српске графике кустос их је упознао са кратком историјом Власотинца и околине а потом је приказан филм „Власотинце у срцу“, аутора Небојше Илића Илкета.

Миодраг Николић, председник BMW мото клуба „Власотинце“ и један од домаћина, истакао је да су бајкери са руте Балкан релија поново на прослави рођендана власотиначког клуба.

„Драго нам је што смо поново заједно, учествовати на Балкан релију је посебно задовољство а верујте бајкери су људи великог срца и прави хуманисти. Наставићемо сарадњу и дружење а наша пријатељства, чини ми се, јачају из године у годину“, поручио је Миодраг Николић.

Иначе, ове године Власотинце је посетило 20 бајкера а њихово појављивање изазвало је велико интересовање грађана.

Остале вести

Објављено: 04.12.2017
По налогу Штаба за ванредне ситуације власотиначке општине клизиште у Доњој Ломници које угрожава стамбене и економске објекте тренутно се санира. У Штабу за ванредне ситуације кажу да постављањем камења спреча...
Објављено: 12.09.2017
Школу отвореног срца Основној школи  „8. октобар“  јуче су посетили људи великог и отвореног срца. Наиме, књижара „Дућанче“ поклонила је једанаест пакетића са школским прибором ученицима првог разреда. [gall...
Објављено: 07.03.2017
У великој сали Скупштине општине Власотинце данас су, представници медија којима су одобрена средства по Конкурсу за суфинансирање пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања за 2017.г...
Објављено: 27.03.2017
Руководство власотиначке општине данас је обишло неколико градилишта, реч је о градилиштима на овдашњем Дому здравља, Техничкој школи и Гимназији, основној школи у Бољару и Прихватилишту за напуштене животиње ,...
Објављено: 23.12.2016
У галерији народне библиотеке Десанка Максимовић вечерас је организовано поетско - музичко вече посвећено добитнику Нобелове награде за књижевност Бобу Дилану, америчком музичару и песнику, културне иконе грађа...