Бајкери великог срца и широке руке

Објављено: 12.09.2019

Вртић „Дечја радост“ био је јуче радоснији него осталих дана. Полазници ове установе су са својим васпитачима угостили бајкере, учеснике деветог Балкан релија којима је већ шест година  Власотинце неизоставни део руте кроз Србије. Три  године за редом  ови људи великог балканског срца посећују малишане у вртићу и дарују их поклонима.

Тридесет седам бајкера јуче је на својим моторима ушло у двориште вртића и изазвало праву атракцију. Гости из Хрватске, Словеније, БИХ,  Швајцарске и  Србије су своје малене другаре најпре послужили брдом слаткиша а потом су им показали своје моћне моторе и како се њима управља. На крају су све то овековечили фото апаратима.

Претходне две године бајкери су власотиначким предшколцима поклонили  телевизор и компјутер. Ове године су дошли са два поклона, два клима уређаја за објекте у граду. Скоро 900 евра они су међусобно прикупили првог дана боравка у Власотинцу како би обрадовали предшколце.

„Некако смо успели да сазнамо од директорице да им је потребан један клима уређај за млађу групу у вртићу. С обзиром на гостопримство на које увек наилазимо у Власотинцу, на веома лепо изненађење које нам је Илке приредио снимањем филма „Власотинце у срцу“  и на јучерашњу добродошлицу у ваш град, синоћ смо једногласно одлучили да купимо климе за оба вртића“, рекао је Жељан Ракела, покретач и организатор Балкан релија.

Госте су у име домаћина поздравили Снежана Филиповић и Дејан Тодоровић. Они су им уз пригодне поклоне поклонили ЦД-е са филмом „Власотинце у срцу.

„Ово је једина хуманитарна акција коју организујемо на Балкану током трајања релија, али током целе године се укључујемо у сличне акције широм Хрватске и помажемо  широког срца и широке руке кад год то затреба. У Власотинцу  нас увек најлепше дочекају и таман када помислимо да су домаћини достигли свој максимум, они нас поново нечим  изненаде, отуда тако велика пријатељства међу нама“, додао је Жељан Ракела.

„Јединствено и лепо дружење са бајкерима важно је за вртић и за децу. Ми  сваке године добијемо нешто од неопходне опреме, а деца прилику да уживо виде оно што су до сада могла само на телевизији или интернету. Поред тога, ово је прилика да она још понешто науче о саобраћају и саобраћајним средствима. Важно је да се поред учења из књига учи и из живота“, каже Снежана Филиповић, директорка вртића.

Овога пута учесници релија били су бројнији него прошле године. Заобишли су Румунију како би на путу кроз Србију могли да остану три дана.

Добри људи се лако препознају, па нису случајна пријатељства са власотиначким бајкерима, која се темеље на спонтаности, искрености и на отвореном срцу.

Посматрача на први поглед импресионирају мотори изузетне снаге и моћи, задиви га опрема, али без даха га заправо остави срдачност, племенитост, дружељубивост, једноставност људи који су на својим моторима обишли свет и срцем избрисали све границе међу људима проносећи дух пријатељства и заједништва.

„Слажемо се супер, нема никаквог оптерећења, нема политике, нити било чега што нас раздваја као људе, наша жеља је само да се возимо, да се дружимо и живимо живот“, поручује Жељан Ракела.

Остале вести

Објављено: 22.02.2017
Представници фирми у области лаке индустрије, них 20 из Јабланичког и Пчињског округа, учествовали су јуче на пословним сусретима у Смедереву, организованим у оквиру пројекта ,,Б2Б сусрети Југоисточне Србије’’....
Објављено: 12.01.2017
Службе кућног лечења и хитне медицинске помоћиу власотиначком Дому здравља ових дана имају пуне руке посла. Међутим, велики број позива је потпуно неоправдан, кажу у овој установи И апелују на грађане да не зов...
Објављено: 11.10.2018

Корисници услуга УГ  „Осмех“  јуче су поводом Дана општине посетили Старо гробље. Поред међусобног дружења су искористли дан тако што су од јесењег цвећа и лишћа исплели венац који ...

Објављено: 16.07.2018
Захваљујући сарадњи Културног центра Власотинце са Етнографским музејом у Београду, односно Манаковом кућом која припада овом музеју, ове године се први пут организују  Дани Власотинца у Београду. У оквиру ове ...
Објављено: 05.07.2017
Амбасадор Републике Пољске у Србији Томаш Његођиш посетио је данас општину Власотинце и на радном састанку са председником општине Зораном Тодоровићем и његовим сарадницима разговарао о будућој сарадњи. Председ...