Бошко Станчић – председник ОО Боље Србије Власотинца

Објављено: 24.12.2018

Изборна скупштина Боље Србије Власотинца одржана је 22. децембра. Овом приликом изабран је председник Општинског одбора, два потпредседника, секретар, формиран је Савет жена и Савет омладине Боље Србије. Поред 110 делегата седници је присуствовао председник Боље Србије Драган Јовановић са својим сарадницима. Јавним гласањем 110 од 127 делегата једногласно је за председника Боље Србије Власотинца изабран Бошко Станчић, дипломирани инжењер који се годинама уназад налази у врху свих политичких збивања у Власотинцу. Тренутно врши функцију заменика председника општине Власотинце.

Пре самог рада, по дневном реду, присутне делегате је поздравио председник Боље Србије Драган Јовановић, који је већ дуго активан на политичкој сцени Србије, а тренутно је народни посланик у републичком парламенту. Пожелевши успешан рад скупштини и поздрављајући све присутне Драган Јовановић је, између осталог, истакао:

„До сада је Боља Србија присутна у више од 45 општина и градова, но у плану нам је да до марта месеца наредне године изборне скупштине буду одржане и у другим градовима и општинама. Боља Србија ће наставити да се залаже да свима у Србији буде боље. Подржаћемо рад Владе Србије и председника Александра Вучића на решавању питања Косова и Метохије. То решење мора бити одрживо, не може Србија да изгуби  све нити Албанци могу да добију све. То је кључна ствар и за то ћемо се ми из Боље Србије залагати. Ово питање мора бити решено повољно за Србију. Посебно ћемо се залагати за што боље решавање агреарног питања и развој пољопривреде, помоћ  предузетницима и људима који живе од свог рада и запошљавања младих људи, посебно оних код страних инвеститора да имају своја синдикална права а не да буду робови. Држава мора више да издваја субвенције за развој пољопривреде и да изврши реонизацију субвенција, мора се знати шта се субвенционише, где и колико, исто тако мора држава да утиче и на откупне цене пољопривредних производа. Ова година је веома лоша за сељака и наш сељак је данас доведен до руба своје егзистенције, мора се људима помоћи. Људи из Боље Србије, посебно на локалу, морају бити  квалитетни, поштени, радни и честити  јер само од таквих људи можемо очекивати успех и добре изборне резултате. Ви који данас будете изабрани знајте да вас очекује велики посао у наредном периоду“.

На подручју власотиначке општине тренутно има преко 1300 чланова Боље Србије, Јовановић је казао да се нада “да 2019. у Власотинцу буде 2000 чланова и да буду спремни за изборе“.

Захваљујући се на указаном поверењу новоизабрани председник Општинског одбора Боље Србије Бошко Станчић се подсетио шта је све урађено у периоду када су партиципирали у локалној власти, да је урађен магистрални пут Лесковац – Власотинце и почели са уређењем индустријске зоне, да је уређена власотиначка црква, да су многи путни правци започети и урађени, да су изграђене многе улице, да ће се у наредном периоду радити на побољшању инфраструктуре у свим деловима општине како би власотиначка општина кренула у правцу бржег развоја.

„Морамо бити спремани за локалне изборе, било да буду расписани у времену када је то законом предвиђено или пак буду расписани као ванредни. Све функције које смо обављали до сада на локалу обављали смо савесно и поштено. Данас имамо добру сарадњу са коалиционим партнерима са којима вршимо власт  у општини. Морамо наставити са омасовљавањем странке“, истакао је Станчић.

На Изборној скупштини, јавним гласањем су за потпредседнике Боље Србије изабрани Дејан Шушулић и Драгана Цветковић. Изабран је и стални састав Општинског одбора који броји 15 чланова. За секретара странке изабрана је Негица Стаменковић , за председницу Савета жена Сандра Коцановић  а за председника Савета омладине Боље Србије Власотинца изабран је Игор Ђорђевић.

Остале вести

Објављено: 04.02.2019

И данас, тачно у подне , по други пут , на платоу испред зграде Скупштине општине протествовало је стотинак радника бивших друштвених предузећа. Радници некадашњих успешних предузећ...

Објављено: 26.03.2020
У галерије Народне библиотеке „Десанка Максимовић“ данас је спроведена трећа акција добровољног давања крви. Као и претходне две акције и ову је организовао Црвени крст Власотинца у сарадњи са Заводом за трансф...
Објављено: 03.01.2020
Иако је петак пијачни дан и у току су припреме за Бадње вече и Божић, у центру Власотинца данас је било знатно мање возила него што је то уобичајено последњих година. Како је најављено, данас је почела наплата ...
Објављено: 25.07.2017
Музика даје душу универзуму, крила уму, лет машти и шарм живот и свему  осталом – рекао је Платон. Због немерљивог значаја музике за човека, за његову духовну надградњу , због њеног утицаја на стварање осећања ...
Објављено: 09.05.2018

КОНКУРС

ЗА ПЕСМЕ О МАЈЦИ СВЕТОГ САВЕ

СВЕТОЈ АНАСТАСИЈ...