Винске свечаности по 32. пут

Објављено: 26.08.2017

Јуче је почео 32. Вински бал, традиционална привредна, туристичка, културна и забавна манифестација.

Винске свечаности организују се како би се наставила традиција ове манифестације која је дуга скоро шест деценија и да се истовремено мотивишу млади у отварању малих винарија и подизању нових засада винове лозе.

Вински бал традиционално је почео  дефилеом учесника програма, који су се од центра вароши упутили према обалама Власине на којима се одвија највећи део програма.

Виноградарске виле, предшколци, фолклорци, плесачи  су уз музику прошетали улицама Власотинца. Многи Власотинчани изашли су да поздраве веселу поворку.

На малој позорници у башти хотела Нови Земун најпре су заплесале Виноградарске виле у част вина и винограда. Потом су се публици представили  најмлађи учесници програма, полазници вртића „Колибри“ и „Дечја радост“ .

Њихов програм је почео веома занимљивом кореографијом Плава птица, а настављен  је игром уз песму Сање Илића и Балканике „Ђипај“. Након тога они су извели кореографије „Чачак“ и „Бугарка“.

Током овог колажног програма наступили су и чланови Културно-уметничког центра „Fantasy“.

У музичком блоку посвећеном фолклору наступили су чланови Фолклорног ансамбла – Црниловић и КУД „Братство“, предвођени кореографима Марком Стојковићем и Марком Станојевићем. Они су песмом, музиком и игром бројну публику прошетали по свим крајевима Србије.

И док је музички програм на малој бини трајао посетиоци су могли да уживају у дегустацији најбољих власотиначких вина и етно храни  коју су припремиле чланице: Удружења жена „Ладовица“, Удружења „Лоза“ и Опште земљорадничке задруге „Власотинчанке“.

Ове године вино су на штандовима изложили: Срђан Живковић, Новица Ђокић, Зоран Поповић, Петар Пешић, Бранко Биџић, Саша Јовић, Драгиша Милић, Драган Коцић, Милутин Цакић, Винарија „Филипајац“, Јован Печенковић, Данијела Илић, Зоран Ћирковић, Томислав Младеновић, Душко Цакић, Братислав Ристић и Драган Пешић.

Програм је настављен на централној позорници где је најпре наступио Звонко Илић, кога је на гитари пратио Душан Ђорђевић. Они су посетиоце подсетили на наше најлепше поп и рок хитове. Први дан Винског бала завршен је концертом Кикија Лесендрића и Пилота. У једном тренутку на сцени се Пилотима са гитаром придружио  познати Власотинчаним Млађан Динкић.

Остале вести

Објављено: 17.07.2018

Трећа недеља Лета у Власотинцу посвећена је најмлађим Власотинчанима. У намери да окупе, забаве и поуче децу организатори су током ове недеље планирали више позоришних представа за ...

Објављено: 27.08.2018
Туристичка организација Власотинца је и ове године у сарадњи са Тимом манифестације „Изађи ми на теглу“ организовала такмичење у спремању ајвара. Реч је о манифестацији караванског типа која већ пет година с је...
Објављено: 12.01.2019

У суботу, 19. јануара, у 12 сати у Власотинцу ће се одржати традиционално Богојављенско пливање. Пливање за Часни крст традиционално ће се одржати ће се одржати на Градском купалишт...

Објављено: 03.10.2018

Централна манифестација обележавања стогодишњице пробоја Солунског фронта организована је 30. септембра у меморијалном комплексу у Поликастру (Грчка). Свечаност је организована уз д...

Објављено: 06.05.2017
У организацији боксерског клуба „Арена“ из Власотинца , у недељу 7. маја 2017. године одржаће се појединачно првенство југоисточне Србије у боксу, публика ће имати прилику да ужива у ову племениту вештину. П...