Винске свечаности по 32. пут

Објављено: 26.08.2017

Јуче је почео 32. Вински бал, традиционална привредна, туристичка, културна и забавна манифестација.

Винске свечаности организују се како би се наставила традиција ове манифестације која је дуга скоро шест деценија и да се истовремено мотивишу млади у отварању малих винарија и подизању нових засада винове лозе.

Вински бал традиционално је почео  дефилеом учесника програма, који су се од центра вароши упутили према обалама Власине на којима се одвија највећи део програма.

Виноградарске виле, предшколци, фолклорци, плесачи  су уз музику прошетали улицама Власотинца. Многи Власотинчани изашли су да поздраве веселу поворку.

На малој позорници у башти хотела Нови Земун најпре су заплесале Виноградарске виле у част вина и винограда. Потом су се публици представили  најмлађи учесници програма, полазници вртића „Колибри“ и „Дечја радост“ .

Њихов програм је почео веома занимљивом кореографијом Плава птица, а настављен  је игром уз песму Сање Илића и Балканике „Ђипај“. Након тога они су извели кореографије „Чачак“ и „Бугарка“.

Током овог колажног програма наступили су и чланови Културно-уметничког центра „Fantasy“.

У музичком блоку посвећеном фолклору наступили су чланови Фолклорног ансамбла – Црниловић и КУД „Братство“, предвођени кореографима Марком Стојковићем и Марком Станојевићем. Они су песмом, музиком и игром бројну публику прошетали по свим крајевима Србије.

И док је музички програм на малој бини трајао посетиоци су могли да уживају у дегустацији најбољих власотиначких вина и етно храни  коју су припремиле чланице: Удружења жена „Ладовица“, Удружења „Лоза“ и Опште земљорадничке задруге „Власотинчанке“.

Ове године вино су на штандовима изложили: Срђан Живковић, Новица Ђокић, Зоран Поповић, Петар Пешић, Бранко Биџић, Саша Јовић, Драгиша Милић, Драган Коцић, Милутин Цакић, Винарија „Филипајац“, Јован Печенковић, Данијела Илић, Зоран Ћирковић, Томислав Младеновић, Душко Цакић, Братислав Ристић и Драган Пешић.

Програм је настављен на централној позорници где је најпре наступио Звонко Илић, кога је на гитари пратио Душан Ђорђевић. Они су посетиоце подсетили на наше најлепше поп и рок хитове. Први дан Винског бала завршен је концертом Кикија Лесендрића и Пилота. У једном тренутку на сцени се Пилотима са гитаром придружио  познати Власотинчаним Млађан Динкић.

Остале вести

Објављено: 06.06.2017
Петог јуна је у сали Скупштине општине одржана конференција за медије поводом годину дана од формирања и рада актуелне локалне власти, коју чине Српска напредна странка, Социјалистичка партија Србије , и тада Н...
Објављено: 22.04.2019
У суботу, 20. априла у Спортско-рекреативном центру „Власина“ одржан је Performing Art Fest. Једанаести по реду фестивал плеса организовао је Културно-уметнички центар „Fantasy“. На овом плесном такмичењу учест...
Објављено: 02.07.2018

Са највећим бројем давања крви међу активним даваоцима свакако је педесетдвогодишњи Горан Станковић из Власотинца, који је до сада драгоцену течност дао 96 пута...

Објављено: 18.05.2020
Народна библиотека  „Десанка Максимовић“  је 16. маја обележила Дан установе. Како ред и традиција налажу била је ово прилика да се доделе признања свима онима који су на било који начин допринели раду, угледу ...
Објављено: 28.12.2018
Поп певачица, композитор, текстописац, оснивач и диригент дечјег хора „Чаролија“ и  музички педагог Леонтина Вукомановић јуче је у Основној школи „8. октобар“ одржала два велика дечја новогодишња концерта. Више...