Власотиначке „Пчелице“ учествовале у финалу такмичења „Изађи ми на теглу“

Објављено: 17.10.2019

У суботу, 12. октобра, у Београду је на Ади Циганлији одржано велико финале такмичења у припремању ајвара „Изађи ми на теглу“. Боје Власотинца бранила је екипа „Пчелице“ из Удружења грађана „Осмех“.
У надметању у припреми омиљеног јесењег деликатеса учествовало је тридесет екипа из целе земље. „Пчелице“ су заузеле седмо место. Весела и надахнута екипа из Власотинца је победила у многим наградним играма и једна је од ретких екипа која је на лицу места продала сав припремљени ајвар.

„Учешће на такмичењу нам много значи због промоције нашег удружења, због представљања нашег хуманитарног рада и прилике да појачамо видљивост маргинализованих група о којима бринемо“, каже Милица Радуловић, председница УГ „Осмех“.

Поред такмичења, на ади је у петак и суботу организован богат културно-уметнички програм и „Тегла базар“, на коме су посетиоци могли да купе зимницу, ручне радове и сувенире.

„Важно је учествовати, лепо се провести, уживати у припреми ајвара и самом такмичењу. Заслужиле смо пехар због највеселијег и највреднијег зујања током припреме ајвара, али по пехар идемо следеће године“, додаје Милица Радуловић бодрећи чланове своје вредне екипе да и следеће године буду вредни као пчеле.
Папричелице, уз нови надимак које су добиле током такмичења, још увек сређују своје утиске. Поносне су на Марију Младеновић која је победила у кувању кафе и ређању коцки, на Драгану Јовановић, победницу у вртењу палачинки и на заједничку награду за најбоље осмишљен програм на такмичењу.

Ову вредну пчелињу екипу чинили су: Марија Младеновић, Милица Радуловић, Милена Јоцић, Драгана Јовановић, Сандра Ђоковић, Миљана Стаменковић, Јована Вељковић, Јелена Станковић, Сандра Игњатовић, Жарко Петровић, Радмила Маринковић, Оља Миленковић, Сузана Јанковић, Весела Дечић и Марија Шушулић.

Шеста сезона овог такмичења почела је у Брусу, караван је обишао овог лета 30 градова, завршио се у Београду и налази се на мапи највећих гастрономских каравана на Балкану.

Остале вести

Објављено: 28.05.2018
Протеклог викенда каратисти  Карате клуба „Шото кан“ учествовали су на Међународном карате турниру „Охрид опен 2018“. У Спортско-рекреативном центру „Биљанини извори“ у Охриду такмичило се 26 клубова из Бугарск...
Објављено: 05.11.2019
У периоду од 7. до 26.новембра, због извођења радова на асфалтирању хабајућег слоја у пуном профилу на деоници пута од Власотинца до Свођа, долазиће до прекида саобраћаја свакога  дана два пута по три сата у те...
Објављено: 11.10.2017
Поводом обележавања Дана ослобођења од фашизма јуче је у Власотинцу одржана свечана седница и овом приликом најзаслужнијим појединцима и колективима додељена су Октобарска признања, а на употребу је предат обје...
Објављено: 31.08.2017
Невенка Васић, потпредседница Националног савета за ромска питања и председница Удружења СА е Рома  и Срба Стоилковић, председник Друштва за едукацију Рома синоћ су организовали трибину како би ромску заједницу...
Објављено: 19.11.2019
На 22.  ИТФ КРО Међународном фестивалу туристичког филма који је одржан у другој недељи новембра месеца у Солину, у Хрватској, филм “Власотинце у срцу”, аутора Небојше Илића Илкета добио је посебно признање за ...