Власотиначке „Пчелице“ учествовале у финалу такмичења „Изађи ми на теглу“

Објављено: 17.10.2019

У суботу, 12. октобра, у Београду је на Ади Циганлији одржано велико финале такмичења у припремању ајвара „Изађи ми на теглу“. Боје Власотинца бранила је екипа „Пчелице“ из Удружења грађана „Осмех“.
У надметању у припреми омиљеног јесењег деликатеса учествовало је тридесет екипа из целе земље. „Пчелице“ су заузеле седмо место. Весела и надахнута екипа из Власотинца је победила у многим наградним играма и једна је од ретких екипа која је на лицу места продала сав припремљени ајвар.

„Учешће на такмичењу нам много значи због промоције нашег удружења, због представљања нашег хуманитарног рада и прилике да појачамо видљивост маргинализованих група о којима бринемо“, каже Милица Радуловић, председница УГ „Осмех“.

Поред такмичења, на ади је у петак и суботу организован богат културно-уметнички програм и „Тегла базар“, на коме су посетиоци могли да купе зимницу, ручне радове и сувенире.

„Важно је учествовати, лепо се провести, уживати у припреми ајвара и самом такмичењу. Заслужиле смо пехар због највеселијег и највреднијег зујања током припреме ајвара, али по пехар идемо следеће године“, додаје Милица Радуловић бодрећи чланове своје вредне екипе да и следеће године буду вредни као пчеле.
Папричелице, уз нови надимак које су добиле током такмичења, још увек сређују своје утиске. Поносне су на Марију Младеновић која је победила у кувању кафе и ређању коцки, на Драгану Јовановић, победницу у вртењу палачинки и на заједничку награду за најбоље осмишљен програм на такмичењу.

Ову вредну пчелињу екипу чинили су: Марија Младеновић, Милица Радуловић, Милена Јоцић, Драгана Јовановић, Сандра Ђоковић, Миљана Стаменковић, Јована Вељковић, Јелена Станковић, Сандра Игњатовић, Жарко Петровић, Радмила Маринковић, Оља Миленковић, Сузана Јанковић, Весела Дечић и Марија Шушулић.

Шеста сезона овог такмичења почела је у Брусу, караван је обишао овог лета 30 градова, завршио се у Београду и налази се на мапи највећих гастрономских каравана на Балкану.

Остале вести

Објављено: 24.07.2017
Минулог викенда гљивари из Србије и Грчке истраживали су предео око Власинског језера. Наиме, у организацији Удружења Еко Власина из Власотинца по први пут су у периоду од 22. и 23. јула организовани Власински ...
Објављено: 02.07.2018

Са највећим бројем давања крви међу активним даваоцима свакако је педесетдвогодишњи Горан Станковић из Власотинца, који је до сада драгоцену течност дао 96 пута...

Објављено: 19.11.2019
Ученице Техничке школе у Власотинцу су средином новембра месеца присуствовале дводневном тренингу на тему “Мрежа младих Србије против корупције”. Наиме, Андријана Илић и Далиборка Петровић са својом менторком п...
Објављено: 04.03.2019
У организацији Удружења потомака ратника Србије 1912 -1920. године обележена је 102. годишњица страдања мештана Шишаве и Доње Ломнице 1. марта 1917. године. Овом приликом,  представници Удружења потомака ратник...
Објављено: 30.10.2017
Миколошко друштво „Југ“ је синоћ у Галерији Културног центра на Нешићевом кеју приредило изложбу гљива, изложбу фотографија гљива, а одржано је и предавање о гљивама. „Миколошко друштво „Југ“ формирано је 20...