ВЛАСОТИНЧАНИ НА ДОБРОМ ПУТУ ЗА ВИШИ РАНГ

Објављено: 24.12.2019

Одавно се није десило да власотиначки кошаркаши буду доминантни у лиги као у овом првенству. На свих 12 утакмица су забележили убедљиве победе и више него заслужено се пласирали у другу фазу такмичења.
Све је почело доласком новог руководства на чијем челу се налази Милорад Поповић –Лицко, који је окупио добре сараднике са циљем да се освоји прво место и обезбеди пласман у виши степен такмичења.

„По традицији коју има кошарка у Власотинцу није јој место у овом рангу такмичења, па смо се договорили са сарадницима да покушамо да окупимо што боље кошаркаше са овог подручја и изборимо се за место које заслужујемо. Морам да истакнем да су сви који су прихватили да раде у клубу то истински и желели па се ово може сматрати као наш колективни успех. Направили смо изузетно добру атмосферу и за сада одрадили добар посао. Можда неком делује да смо лако стигли до првог места али било је то мало теже, није лако два пута победити два ривала али смо доказали да смо на правом путу да после друге фазе такмичења стигнемо до циља“, каже Поповић.
Добри резултати су анимирали и публику која је почела да се враћа на трибине СПЦ „Власина“, а у клубу очекују да ће их у завршници бити још и више и да ће пружити неопходну помоћ играчима.
„Направили смо добар тим који је састављен углавном од наших играча, а дошло је и пар кошаркаша са стране, а и најбитније је да је атмосфера у екипи одлична, влада велико другарство без обзира што је чине старији искусни и талентовани млади играчи пред којима је лепа будућност.

За наставак такмичења морамо се још боље припремити, верујем неће бити проблема јер су сви чланови првог тима изузетно радни и предани послу што ме уверава да можемо остварити зацртани циљ, пласман у виши ранг“, истиче Славко Младеновић, тренер власотиначких кошаркаша.

У другој фази првенства четири првопласираним екипама придодају се још три клуба из ДРЛ Исток 2.Бодови из прве фазе се преносе тако да ће у наставку такмичења, које почиње у фебруару наредне године, Власотинчани одиграти још три утакмице и онда ће се знати коначан пласман.
ОКК Власотинце поред сениорског има и више млађих селекција које су у својим првенствима на лидерским позицијама што је добро за будућност власотиначке кошарке.

Остале вести

Објављено: 30.12.2016
Председник општине Власотинце Зоран Тодоровић  упутио је честитку грађанима општине Власотинце следеће садржине: Поштовани суграђани, На крају 2016. године могу да изразим задовољство чињеницом да је посл...
Објављено: 12.03.2018
Седница Скупштине општине Власотинце, десета по реду, одржана је 10.3.2018. године. Пред одборницима власотиначке Скупштине нашло се 25 тачака, од којих је свакако једна од најбитнијих Одлука о измени и допуни ...
Објављено: 15.11.2017
Особље власотиначког Дома здравља и Одељење геријатрије лесковачке болнице које се налази у Власотинцу 14. новембра прославили су лекарску славу, Св. Враче Козму и Дамјана. Резање славског колача обавио је јере...
Објављено: 26.03.2018
Јубиларна 10. aкција „Март на Моричу“ у организацији Планинарског друштва „Морич“ и уз подршку и сарадњу Туристичке организације Власотинца одржана је 25. марта. Ни лоше време није омело планинаре из Србије да ...
Објављено: 30.10.2018
Ових дана завршено је уређење атарских путева у 15 месних заједница на подручју власотиначке општине, у дужини од 104 км. Радови су финансирани средствима из општинског буџета у износу од 9,5 милиона динара. Ра...