ВЛАСОТИНЧАНИ НА ДОБРОМ ПУТУ ЗА ВИШИ РАНГ

Објављено: 24.12.2019

Одавно се није десило да власотиначки кошаркаши буду доминантни у лиги као у овом првенству. На свих 12 утакмица су забележили убедљиве победе и више него заслужено се пласирали у другу фазу такмичења.
Све је почело доласком новог руководства на чијем челу се налази Милорад Поповић –Лицко, који је окупио добре сараднике са циљем да се освоји прво место и обезбеди пласман у виши степен такмичења.

„По традицији коју има кошарка у Власотинцу није јој место у овом рангу такмичења, па смо се договорили са сарадницима да покушамо да окупимо што боље кошаркаше са овог подручја и изборимо се за место које заслужујемо. Морам да истакнем да су сви који су прихватили да раде у клубу то истински и желели па се ово може сматрати као наш колективни успех. Направили смо изузетно добру атмосферу и за сада одрадили добар посао. Можда неком делује да смо лако стигли до првог места али било је то мало теже, није лако два пута победити два ривала али смо доказали да смо на правом путу да после друге фазе такмичења стигнемо до циља“, каже Поповић.
Добри резултати су анимирали и публику која је почела да се враћа на трибине СПЦ „Власина“, а у клубу очекују да ће их у завршници бити још и више и да ће пружити неопходну помоћ играчима.
„Направили смо добар тим који је састављен углавном од наших играча, а дошло је и пар кошаркаша са стране, а и најбитније је да је атмосфера у екипи одлична, влада велико другарство без обзира што је чине старији искусни и талентовани млади играчи пред којима је лепа будућност.

За наставак такмичења морамо се још боље припремити, верујем неће бити проблема јер су сви чланови првог тима изузетно радни и предани послу што ме уверава да можемо остварити зацртани циљ, пласман у виши ранг“, истиче Славко Младеновић, тренер власотиначких кошаркаша.

У другој фази првенства четири првопласираним екипама придодају се још три клуба из ДРЛ Исток 2.Бодови из прве фазе се преносе тако да ће у наставку такмичења, које почиње у фебруару наредне године, Власотинчани одиграти још три утакмице и онда ће се знати коначан пласман.
ОКК Власотинце поред сениорског има и више млађих селекција које су у својим првенствима на лидерским позицијама што је добро за будућност власотиначке кошарке.

Остале вести

Објављено: 05.11.2019
У Бугарској, на језеру Правец је одржан  форум младих из Србије и Бугарске под називом “Енергија младих за унапређење локалних заједница”. У овом прекограничном пројекту две земље учествовало је четрдесеторо мл...
Објављено: 18.05.2020
Народна библиотека  „Десанка Максимовић“  је 16. маја обележила Дан установе. Како ред и традиција налажу била је ово прилика да се доделе признања свима онима који су на било који начин допринели раду, угледу ...
Објављено: 15.12.2017
У Галерији библиотеке „Десанка Максимовић“ синоћ је промовисана књига „Тајне дуговечности и здравља“, проф. др Драгослава Ђорђевића. Може се рећи да је синоћна промоција била другачија од досадашњих.Током преда...
Објављено: 25.03.2020
Овако тешке ситуације увек покажу колико умемо да се ујединимо када се то највише и очекује од нас. Велики број људи ових дана нуди помоћ суграђанима како би што лакше и безбедније издржали ове тешке дане борбе...
Објављено: 22.03.2019
Током ове недеље у сали Скупштине општине уручени су чекови представницима омладинских група чији су пројекти добили средства на конкурсу Фондације Ана и Владе Дивац. Чекове је добило девет омладинских група од...