Вукашин Кулић изабран за Ученика генерације у ОШ „8. октобар“

Објављено: 29.06.2018

Традиционално, на Видовдан, у Основној школи „8. октобар“ је организована свечана седница на којој су додељене награде Ученику и Спортисти генерације, Дипломе „Вук Караџић“ и посебне дипломе.

Светлана Коцић, директорка школе  је истакла да је ове године осми разред завршио 121 ученик. Међу њима су 32  носиоци Дипломе „Вук Караџић“, док је 46  ђака добило 64 посебнe дипломe на такмичењима из готово свих предмета.

„Наши ученици су успешно завршили полагање завршног испита и ја се надам да је то само први у низу испита које ће успешно  полагати током даљег школовања“, истакла је директорка Светлана Коцић.

Поздрављајући осмаке,  њихове родитеље и наставнике Зоран Тодоровић, председник општине је истакао да нимало не сумња да су међу осмацима будући интелектуалци и вредни људи који ће заузимати  значајна места у свим сферама друштва.

„На локалној власти  је да будућим генерацијама створи  још боље услове за рад. У овој школи то ћемо обезбедити већ наредне школске  године реновирањем школе и дворишта. Честитам ђацима,  њиховим родитељима и наставницима. Ученицима желим да упишу жељене средње школе, да верују у себе, да улажу максималан напор у свој рад  јер  се то увек исплати. Они треба да поставе високе циљеве и да својим успесима дођу до нових признања и диплома“, поручио је председник Зоран Тодорoвић.

Ове године за Ђака генерације изабран је Вукашин Кулић,  док је Спортиста генерације Јелена Златковић.

Вукашин Кулић захвалио се учитељици Биљани Милтеновић, разредној Биљани Милошевић, наставницима и родитељима јер су  га подржавали током осмогодишњег школовања.

„Хвала вам од срца што сте ме учили да постанем јачи, паметнији, бољи човек, а највише вам хвала на знању које сте ми пренели и која ћу примењивати на животном путу. Уз учитељицу Биљану Милтеновић заволео сам математику, а мој наставник Ђорђе Пејчић  је још више развио ту љубав. Хвала још једној Биљани, мојој разредној зато што је имала разумевања за моју љубав према природним наукама“,  рекао је овом приликом Вукашин Кулић.

„Нико на свету није мудрији од човека који зна. Што мудрија глава то лакше леђима. Оно што човек научи вода не може однети, ни ватра спалити. Вукашин Кулић је необично и јединствено дете у правом смислу те речи јер следи своје снове. Он учи, али оно што воли и зато што воли он је прави мали занесењак и заљубљеник у природне науке. Вукашине, опрости ми ако сам некада била престрога јер сам, као и многи од нас, постала она одрасла особа из „Малог принца“ која је због многих обавеза, брига и животних проблема заборавила дете у себи. А онда си се појавио ти, опуштен, весео, драг, наш мали „Кенгур без граница“. Ти и сви твоји другови из одељења постали сте моји мали принчеви и подсетили ме да „Човек само срцем добро види“. Трудила сам се да вам пренесем знање, али сам се пре свега трудила да сви заједно учимо једни од других, да будемо бољи људи. Живи живот какав си замислио и запамти „Ниједна се птица не вине превисоко, ако се боји висине“, поручила је Вукашинова разредна Биљана Милошевић.

Колектив школе и разредне старешине Биљана Милошевић, Ђорђе Пејчић, Драган Ивановић, Ивана Стојковић и Татјана Михајловић  јуче су се свечано опростили од осмака уз жељу да буду успешни и срећни људи.

Овом приликом додељене су јубиларне награде. Михајло Ђорђевић добио је награду за 35 година рада, Предраг Николић, Драгана Стошић и Јелена Стаменковић су награђени за двадесет година рада док су за десет година рада награде добили: Маја Петровић, Данијела Маринковић, Драгана Цветковић, Владица Недељковић, Драган Голубовић и Југослав Станковић.

Остале вести

Објављено: 04.12.2017
По налогу Штаба за ванредне ситуације власотиначке општине клизиште у Доњој Ломници које угрожава стамбене и економске објекте тренутно се санира. У Штабу за ванредне ситуације кажу да постављањем камења спреча...
Објављено: 12.09.2017
Школу отвореног срца Основној школи  „8. октобар“  јуче су посетили људи великог и отвореног срца. Наиме, књижара „Дућанче“ поклонила је једанаест пакетића са школским прибором ученицима првог разреда. [gall...
Објављено: 10.10.2017
„У свету игара“ назив је активности у којој су током Дечје недеље били укључени ученици првог разреда у Основној школи „8. октобар“. Прваци су у градском парку цртали своју школу из маште и уживали у дружењу на...
Објављено: 08.11.2017
Шест младих брачних парова са подручја власотиначке општине јуче је добило средства у појединачном износу од 600.000 до милион динара, а 12 појединаца добило је између 250 и 500.000 динара. Тако је пласирано 11...
Објављено: 20.05.2018

Ноћ музеја у Власотинцу почела је завршним концертом Музичког фестивала „Власинско пролеће“ током кога су наступили такмичари из Врања и Лесковца. Након  концерта организовано је п...