Гимназијалци “За Анастасијин први корак”

Објављено: 22.02.2021

Ученици Гимназије “Стеван Јаковљевић” још једном су показали своју хуманост. Они су организовали хуманитарни базар “За Анастасијин први корак”, који је одржан на платоу испред општине Власотинце. На базару гимназијалци су нудили своје креативне радове, честитке, фотографије, слике. На задовољство учесника сви понуђени изложени радови су продати. Прикупљена новчана средства биће уплаћена као помоћ за лечење петогодишње Анастасије Спасић из Власотинца. Иначе, базар су организовали Ученички парламент Гимназије и ученици првог разреда који похађају изборни предмет језик, медији и култура уз подршку професорке Биљане Пиповић и велику помоћ управе школе.

Гимназијалци кажу да је прикупљено 32.000 динара, али да је ово само једна од акција које ће бити организоване у наредном периоду.

“Мотивисани смо овом успешном акцијом тако да смо одмах заказали и ново окупљање за 8. март, када ће понуда бити и већа и богатија”, поручују ови хумани млади људи.

Анастасија је рођена као здрава девојчица, иако је рођена на самом почетку деветог месеца трудноће, са малом килажом, од свега 1850 грама. Родитељи су приметили благо ненапредовање у њеном физичком развоју, када ни после шестог месеца Анастасија није могла да седи, нити да се подиже на рукице. Касније није могла ни да пузи на коленима.

Након безброј прегледа, консултација и неизвесности, Анастасији је потврђена дијагноза статичке квадриплегичне церебралне парализе. Од тада до данас, мала Анастасија није направила своје прве кораке. Редовно посећује клинике, бање и специјалисте, надајући се да ће медицина помоћи њено нормално одрастање.

Анастасији су неопходна средства за даље физикалне терапије, логопедске и дефектолошке третмане, бањска лечења, ортопедска помагала, као и средства за рад са психологом и неурологом.

Поводом ове акције, Миња Царић, председница Ученичког парламента Гимназије “Стеван Јаковљевић” је рекла:

“Пред свега бих хтела да се захвалим свим ученицима који су уложили време, имали маште и воље да направе дивне фотографије, честитке, слике али и свим грађанима који су се одазвали акцији и дали свој допринос како би мала  Анастасија направила прве кораке. Још једном смо показали хуманост и спремност да будемо одговорни чланови заједнице. Надам се да ће прикупљени новац бити од значаја малој Анастасији и њеној породици”.

Професорка Биљана Пиповић је с поносом истакла да су акцију подржали сви ученици и свако на свој начин дали допринос да ова акција буде тако успешна, казавши:

“Гимназијалци су стално присутни у културном и јавном животу града, не само да улепшају, развеселе, забаве, већ и помогну и подстакну друге на акцију”.

“За Анастасијине прве кораке” можете послати поруку тако што укуцате 940 и пошаљете на 3030.

Такође можете уплатити на рачуне:

Динарски: 160-6000000823214-27

Девизни: ЕУР: 160600000082349460

Остале вести

Објављено: 12.07.2018

У власотиначком селу Бољару у току су радови на изградњи заштитних крила на мосту, уређење канала.  У наредном периоду планирана је изградња друге фазе канализационе мреже као и ...

Објављено: 18.07.2018

Дани Власотинца у Београду настављени су ретроспективом документарних и документарно-играних филмова Небојше Илића Илкета. Ретроспектива филмова снимљених од 2006. до 2017. године о...

Објављено: 19.04.2017
Новоформирано Удружење Власотинчана за екологију и културу УВЕК протеклог викенда наставило је са реализацијом планираних акција за улепшавање града. Наиме, неколико чланица удружења су поставиле оградице на ме...
Објављено: 13.02.2020
Има само 27 година, има дивну породицу и двогодишњег сина Лазара и води тешку битку са карциномом. Прва операција меланома обављена је у новембру 2018. године, прва метастаза уклоњена је крајем априла прошле го...
Објављено: 19.10.2018
Почетком октобра месеца одржано је Mеђународно такмичење у спремању јела националне кухиње и зимнице у Нишу, на коме су Власотинце представљале две екипе, екипа Туристичке организације Власотинца и екипа коју с...