Гимназији „Стеван Јаковљевић“ признање за међународне пројекте

Објављено: 09.08.2019

Три пројекта које ученици власотиначке Гимназије „Стеван Јаковљевић“ реализују у сарадњи са школама из иностранства добила су националне ознаке за квалитет које додељује Национални тим за подршку Фондације Tempus и eTwinning. Реч је о пројектима „I has a grammar“, где је партнерска школа из Шпаније, „Walk in my shoes“ (ту је партнерска школа из Мађарске) и “Teacher for a day“ који се релизује у сарадњи са партнерским школама у Италији, Пољској, Турској и Мађарској. За свој рад, посебне дипломе добило је 38 ученика трећег и четвртог разреда, као и њихов ментор проф. Биљана Пиповић.

„Иако смо на распусту, све нас и ученике и професоре, обрадовала је вест из Београда да смо за свој рад на међународним пројектима добили признање у виду националних ознака за квалитет“, каже ментор и професор Пиповић.

По мишљењу Националног тима за подршку, пројекти власотиначких гимназијалаца били су добро организовани, активности су биле креативне и одлично уклопљене у редовну наставу, ученици мотивисани, а постигнут је и висок степен интерактивности и сарадње са вршњацима из других земаља.

Власотиначка гимназија реализује пројекте са партнерским школама у иностранству од 2015. године, а ускоро ће почети реализација, по речима проф. Пиповић, најозбиљнијег пројекта такве врсте, недавно одобреног КА2 пројекта у оквиру ERAMUS програма. Ту ће учествовати пет школа из четири земље, Пољске, Србије, Турске и Италије, а пројекат носи назив „Лицем у лице – међуљудски односи у ери интернета и друштвених медија“.

„Идеја нам је била да овим пројектом покажемо младим људима како да користе интернет и друштвене мреже на прави начин – као начин да се побољша комуникација лицем у лице, а не да се замени“, истиче проф. Биљана Пиповић.

Поред националних ознака за квалитет спроведених пројеката, власотиначка Гимназија је раније добила и седам европских ознака које додељује Европска комисија за образовање са седиштем у Бриселу.

Остале вести

Објављено: 27.06.2017
Тачно двадесет девет година прошло је од катастрофалне поплаве која је задесила Власотинце 26. јуна 1988. године. Ова годишњица обележена је јуче промоцијом књиге „Догађај за заборав и незаборав“, аутора Дра...
Објављено: 22.03.2019
У галерији Народне библиотеке „Десанка Максимовић“ синоћ је приређено књижевно вече под називом  „Песничка  будућност Власотинца“. Овом манифестацијом обележен је 21. март Светски дан поезије. Вече је уприличен...
Објављено: 26.02.2018
Машине АБ коп које су у Власотинцу задужене за зимско одржавање путева одјутрос су на терену и чисте путеве, улице и прилазе по приоритетима. У граду се рашчишћавају прилази јавним местима и установама као што ...
Објављено: 09.10.2017
Дечја недеља у Предшколској установи „Милка Диманић“ завршена јесењим маскенбалом.Ова традиционална манифестација одржана је у петак,  у Спортско-рекреативном центру „Власина“. Наступ власотиначких предшколаца ...
Објављено: 11.12.2018

Међународни дан људских права обележен је јуче у Власотинцу традиционалним кићењем новогодишње јелке са порукама о људским правима.

Акцију су орган...