Глумац Раде Маринковић поново међу Власотинчанима

Објављено: 27.09.2017

Јуче је у сали Културног центра изведена позоришна представа „Ја бих да се зовем Срећко“.  Реч је о ауторској представи глумца Радета Маринковића, који се овог пута потписује и као сценариста и као режисер представе која се бави реалним животом особе у инвалидским колицима. Током трајања представе Владимир у инвалидским колицима „трчи“ победоносни маратон  за остварење својих снова и жеља које су као и код било које друге особе.

„Желим да овом представом поручим да се људи са оваквим хендикепом не разликују од других људи, сви они имају своје жеље, снове, интересовања, таленте. За разлику од других људи они су само омеђени инвалидским колицима која никако нису препрека за то да буду део друштва, део заједнице са свим својим потребама и жељама“, каже Раде Маринковић.

Представа је предпремијерно приказана на Међународном летњем кампу у селу Стрелац, премијера је одржана у Бабушници  а потом је уследило гостовање на Међународним етно сусретима у Нишкој Бањи. Септембарску турнеју Раде Маринковић ће са представом „Ја бих да се зовем Срећко“ завршити извођењима у Бољевцу, Боговини и Белој Паланци. Већ у октобру месецу следе гостовања у Пироту, Нишу и Јагодини.

Раде Маринковић  је глумац Аматерског позоришта у Дому културе у Бабушници. У оквиру овог позоришта он води и дечју драмску радионицу а резултат тога рада је и представа за децу „Блесава телевизија“, која се бави садашњом ситуацијом на медијској сцени  у покушају  да се сачувају праве вредности.

Гостовање је организовао Културни центар Власотинце  а међу публиком су били и ученици основних школа и корисници услуга Центра за децу и омладину.

Остале вести

Објављено: 21.11.2019
У Соби старе српске графике у Завичајном музеју,  а у сарадњи са Културним центром Власотинце, 19. новембра приређен је концерт ученика издвојеног одељења Музичке школе “Станислав Бинички” из Лесковца. Овај кон...
Објављено: 08.02.2017
На основу обрађених података Центра за контролу и превенцију болести Завода за јавно здравље Лесковац, у периоду од 31.01.2017-5.02.2017.године (пета недеља извештавања за грип) на територији Јабланичког округа...
Објављено: 26.08.2017
Пратећи сегмент културне, туристичке и привредне манифестације Вински бал  је избор најбоље песме и крикатуре на тему Вино и грожђе. Ове године по први пут је организован избор за најбољу песму на призренско-ти...
Објављено: 16.06.2017
У циљу промоције Власотинца, његових туристичких, привредних, културних и осталих потенцијала представница Туристичке организације Татјана Јовановић  је заједно са децом,  васпитачима и директорком ПУ „Милка Ди...
Објављено: 13.11.2017
У Народној библиотеци „Десанка Максимовић“ у петак, 10. новембра приређено је представљање књиге поезије Новице М. Јовића “Жена“.
  • Ова књига је настала као резултат успешне сарадње две установе култ...