Давор Штефанек посетио Спортски савез Власотинца

Објављено: 13.07.2018

Давор Штефанек, председник Спортског савеза Србије и Горан Маринковић, Генерални секретар Савеза  јуче су посетили Спортски савез Власотинца. У оквиру своје посете они су обишли Спортско-рекреативни центар  „Власина“. Милан Јовић, председник спортског савеза Власотинца упознао их је са спортском инфраструктуром, радом свих клубова на територије општине и начинима њиховог финансирање. Са високим спортским функционерима разговарао је и председник општине Зоран Тодоровић.

„Обилазимо овај део Србије са циљем да видимо реално стање на терену, да се упознамо са начином рада спортских савеза на терену и са људима који у њима раде. То ће нам омогућити да заједничким снагама нађемо решења за постојеће проблеме и да их  упутимо на примену Закона о спорту, који је донет 2016. године“, истакао је Горан Маринковић.

У разговору са председником Тодоровићем  било је речи о примени Закона о спорту и финансирању клубова из буџета општине.

По њиховим речима ниједан спортски клуб не може да добије више од 20 % буџетских средстава намењених спорту као и то да из буџета не могу да се финансирају клубови који не припадају гранском спортском савезу, попут карате клубова у Власотинцу.

Председник Зоран Тодоровић је представнике Спортског савеза Србије упознао са проблемима Фудбалског клуба „Власина“, пројектима везаним за обезбеђење грејања спортске хале  и уређења спортских терена поред Власине, које ће се обављати у пет фаза.

„Ове године смо за спорт  у општинском буџету предвидели 30 милиона динара. Следеће године вероватно нећемо моћи толико да издвојимо. Приоритет нам је обезбеђивање грејања у спортској хали за шта је потребно да се издвоји 16 милиона динара. У дугорочном плану је, поред уређења спортског комплекса,  изградња атлетске стазе“,  истакао је председник Зоран Тодоровић.

„Веома смо пријатно изненађени спортском халом коју имате. У зависности од смештајних капацитета покушаћемо да организујемо спортска такмичења и обезбедимо екипе које ће обављати припреме у Власотинцу, што је један од начина да се помогне вашем граду. Потребно је више улагати у спортове у којима су власотиначки спортисти најуспешнији, ту пре свега мислим на атлетику као базични спорт јер нема већих амбасадора наше земље од спортиста. Власотинце на срећу има четвороструког олимпијца Предрага Филиповића“ – истакао је Горан Маринковић.

„Важан  циљ Спортског савеза Србије је да децу изведемо из станова, да их одвојимо од мобилних телефона, таблета и компјутера,  да их доведемо на спортске терене, да их мотивишемо да се баве спортом у најранијем узрасту. Један од начина за то  је и формирање школских спортских савеза који ће децу уводити у спорт“ – нагласио је Давор Штефанек.

Давор Штефанек олимпијски победник из Рија у рвању сусрео се јуче и са нашим четвороструким олимпијцем Предрагом Филиповићем.

Остале вести

Објављено: 06.09.2017
У галерији Народне библиотеке „Десанка Максимовић“ 2. септембра је отворен  Школски базар, који је трајао до 5. септембра. Идеја организатора је била да Власотинце попут других градова у Србији пружи могућно...
Објављено: 14.03.2019

Лазар Станишић, Милица Пешић и Ђорђе Крстић, ученици петог разреда ОШ „8. октобар“  победници су националног такмичења у програмирању, које је одржано 12. марта у Музеју науке и тех...

Објављено: 12.07.2018

У власотиначком селу Бољару у току су радови на изградњи заштитних крила на мосту, уређење канала.  У наредном периоду планирана је изградња друге фазе канализационе мреже као и ...

Објављено: 03.09.2018

Као и у многим градовима широм Србије  протеклог викенда  је  у Власотинцу организован  Базар књига, током чијег трајања су се могли разменити или поклонити половни школски уџбеници...

Објављено: 27.12.2016
Млади чланови шах клуба „Власотинце“ Анђела Динић и Михајло Момчиловић, учествоваће на 16. Европском кадетском првенству у убрзаном и брзопотезном шаху. Такичење ће се одржати од 27. до 30. децембра у Новом Сад...