Давор Штефанек посетио Спортски савез Власотинца

Објављено: 13.07.2018

Давор Штефанек, председник Спортског савеза Србије и Горан Маринковић, Генерални секретар Савеза  јуче су посетили Спортски савез Власотинца. У оквиру своје посете они су обишли Спортско-рекреативни центар  „Власина“. Милан Јовић, председник спортског савеза Власотинца упознао их је са спортском инфраструктуром, радом свих клубова на територије општине и начинима њиховог финансирање. Са високим спортским функционерима разговарао је и председник општине Зоран Тодоровић.

„Обилазимо овај део Србије са циљем да видимо реално стање на терену, да се упознамо са начином рада спортских савеза на терену и са људима који у њима раде. То ће нам омогућити да заједничким снагама нађемо решења за постојеће проблеме и да их  упутимо на примену Закона о спорту, који је донет 2016. године“, истакао је Горан Маринковић.

У разговору са председником Тодоровићем  било је речи о примени Закона о спорту и финансирању клубова из буџета општине.

По њиховим речима ниједан спортски клуб не може да добије више од 20 % буџетских средстава намењених спорту као и то да из буџета не могу да се финансирају клубови који не припадају гранском спортском савезу, попут карате клубова у Власотинцу.

Председник Зоран Тодоровић је представнике Спортског савеза Србије упознао са проблемима Фудбалског клуба „Власина“, пројектима везаним за обезбеђење грејања спортске хале  и уређења спортских терена поред Власине, које ће се обављати у пет фаза.

„Ове године смо за спорт  у општинском буџету предвидели 30 милиона динара. Следеће године вероватно нећемо моћи толико да издвојимо. Приоритет нам је обезбеђивање грејања у спортској хали за шта је потребно да се издвоји 16 милиона динара. У дугорочном плану је, поред уређења спортског комплекса,  изградња атлетске стазе“,  истакао је председник Зоран Тодоровић.

„Веома смо пријатно изненађени спортском халом коју имате. У зависности од смештајних капацитета покушаћемо да организујемо спортска такмичења и обезбедимо екипе које ће обављати припреме у Власотинцу, што је један од начина да се помогне вашем граду. Потребно је више улагати у спортове у којима су власотиначки спортисти најуспешнији, ту пре свега мислим на атлетику као базични спорт јер нема већих амбасадора наше земље од спортиста. Власотинце на срећу има четвороструког олимпијца Предрага Филиповића“ – истакао је Горан Маринковић.

„Важан  циљ Спортског савеза Србије је да децу изведемо из станова, да их одвојимо од мобилних телефона, таблета и компјутера,  да их доведемо на спортске терене, да их мотивишемо да се баве спортом у најранијем узрасту. Један од начина за то  је и формирање школских спортских савеза који ће децу уводити у спорт“ – нагласио је Давор Штефанек.

Давор Штефанек олимпијски победник из Рија у рвању сусрео се јуче и са нашим четвороструким олимпијцем Предрагом Филиповићем.

Остале вести

Објављено: 05.07.2018
Када неко од малена почне да остварује своје жеље и планове, претпоставка је да ће у будућности постићи велики успех и себи обезбедити место под сунцем, баш оно које жели, да ће пронаћи себе бавећи се оним што ...
Објављено: 24.03.2018

Комеморативни скуп поводом обележавања деветнаест година од НАТО агресије на СР Југославију одржан је у спомен парку поред реке Власине. То је била прилика да се присутни подсете на...

Објављено: 07.03.2017
На страницама нашег билтена већ годинама значајно место заузимају успеси младих Власотинчана у различитим областима професионалног усавршавања, од информатике, медицине, физике, хемије,  архитектуре па до разли...
Објављено: 16.10.2018
Синоћ је у препуној галерији Народне библиотеке „Десанка Максимовић“ организована промоција збирке приповедака „Пурјакови и друге приче“, реч је о другом, допуњеном издању, аутора Драгослава Б. Петровића. Чини ...
Објављено: 19.06.2018

Црвени крст у Власотинцу је одржао свечану седницу поводом 14. јуна Светског дана добровољних давалаца крви. Седници су присуствовали вишеструки даваоци крви, чланови Управног од...