Данас се слави поезија и кафа плаћа стихом

Објављено: 21.03.2019

„Плати кафу стихом“  је глобална акција компаније Julius meinl којом се обележава Светски дан поезије. Кафе бар Рагина глава и Спорт кафе плус Наша ствар већ другу годину за редом се укључује у ову акцију.

Прошле године  у  кафеу Рагина глава стихом је платило кафу 180 корисника. Власник кафеа Милош Николић не крије задовољство што је обележавање Светског дана поезије на овај начин добило хуманитарни карактер и што је у могућности да учествује у прикупљању помоћи за децу Србије.

Драган Дака Петровић власник кафеа Наша ствар истиче да је данас овај кафе посетило стотинак грађана који су своју кафу „платили“ стихом  и да му је посебно задовољство што се акцији придружило и Удружење грађана „Осмех“.

„Кафе бар Рагина глава прошле године је иницирао укључење у ову акцију и веома ми је драго што смо је и ове године организовали. Прикупљена средства током прошлогодишње акције уплаћена су као хуманитарна помоћ Дому за незбринуту децу у Звечанској и Удружењу Нурдор. Ове године интересовање  за кафу која стихом „плаћа“  је велико тако да ће прикупљена средства завршити на правој адреси“, додаје Милош Николић.

Ове године средства су прикупљена у преко педесет угоститељских објеката широм Србије и биће уплаћена ГАК Народни гронт,  како би се побољшао квалитет здравствене заштите, а мамама и бебама пружили што бољи услови  и нега.

Данас се у Власотинцу на најбољи могућ начин слави поезија, испија  кафа, која се стихом плаћа. Све ово је уз помоћ портала Julius meinl добило хуманитарни карактер.

 

Остале вести

Објављено: 10.10.2018
Ученици и колектив школе „Браћа Миленковић“ у Шишави јуче су низом активности прославили Дан школе. Ученици старијих разреда припремили су пригодан програм којим су првацима пожелели добродошлицу, а након тога ...
Објављено: 18.02.2019
У суботу, 16. фебруара, по трећи пут је у центру града одржан протест „1 од 5 милиона“. Иако је грађана било знатно мање него претходна два пута, организатори су поновили већ изнесене захтеве. Присутнима се ...
Објављено: 24.03.2020
Штаб за ванредне ситуације општине Власотинце донео је данас одлуку којом се рад малопродајних објеката са потрошачима у објекту ограничава до 15 сати, док траје ванредно стање. Реч је о објектима којима је ран...
Објављено: 15.03.2018
У наградној игри „Узми рачун и победи 2018“ поред грађана такмиче се општине и градови у броју прикупљених фискалних рачуна и слипова. Право учешћа имају све јединице локалне самоуправе које су иначе подељене п...
Објављено: 19.07.2018

„Дечје играрије“ назив је позоришне представе коју су синоћ извели глумци  позориштанца „Звонце“ из Ниша.

Комплетан аутор представе је Југослав Мир...