Данас се слави поезија и кафа плаћа стихом

Објављено: 21.03.2019

„Плати кафу стихом“  је глобална акција компаније Julius meinl којом се обележава Светски дан поезије. Кафе бар Рагина глава и Спорт кафе плус Наша ствар већ другу годину за редом се укључује у ову акцију.

Прошле године  у  кафеу Рагина глава стихом је платило кафу 180 корисника. Власник кафеа Милош Николић не крије задовољство што је обележавање Светског дана поезије на овај начин добило хуманитарни карактер и што је у могућности да учествује у прикупљању помоћи за децу Србије.

Драган Дака Петровић власник кафеа Наша ствар истиче да је данас овај кафе посетило стотинак грађана који су своју кафу „платили“ стихом  и да му је посебно задовољство што се акцији придружило и Удружење грађана „Осмех“.

„Кафе бар Рагина глава прошле године је иницирао укључење у ову акцију и веома ми је драго што смо је и ове године организовали. Прикупљена средства током прошлогодишње акције уплаћена су као хуманитарна помоћ Дому за незбринуту децу у Звечанској и Удружењу Нурдор. Ове године интересовање  за кафу која стихом „плаћа“  је велико тако да ће прикупљена средства завршити на правој адреси“, додаје Милош Николић.

Ове године средства су прикупљена у преко педесет угоститељских објеката широм Србије и биће уплаћена ГАК Народни гронт,  како би се побољшао квалитет здравствене заштите, а мамама и бебама пружили што бољи услови  и нега.

Данас се у Власотинцу на најбољи могућ начин слави поезија, испија  кафа, која се стихом плаћа. Све ово је уз помоћ портала Julius meinl добило хуманитарни карактер.

 

Остале вести

Објављено: 22.04.2019
Атлетски клуб „Власотинце“  је у суботу, 20. априла организовао атлетско такмичење деце јужне и југоисточне Србије. Реч  је о првом колу пролећне лиге за атлетске школе А и Б - за млађе и старије пионире. На...
Објављено: 21.08.2019

ПЕТАК 23.август

 

15.00  Власи...

Објављено: 06.04.2018
На синоћ одржаној Изборној скупштини Форума жена Општинског одбора СПС-а Власотинца  једногласно је за председницу овог тела изабрана примаријус др Нела Миленковић. Скупштини је присуствовала и проф. др Славица...
Објављено: 31.05.2018
Након што су одборници Скупштине општине Власотинце на недавно одржаној 13. седници дали сагласност на потписивање уговора о јавно-приватном парнерству за вршење услуга реконструкције, рационализације и одржава...
Објављено: 16.04.2020
Ноћас су стигли резултати преостала два теста за пацијенте тестиране 13.априла и оба су позитивна на корона вирус, а позитиван је и налаз труднице са подручја власотиначке општине која је тестирана у Нишу. То з...