Дан школе обележен у Гимназији „Стеван  Јаковљевић“

Објављено: 08.12.2017

Јуче је у Гимназији „Стеван  Јаковљевић“  обележен Дан школе и 55 година од постајања ове установе образовања у Власотинцу.

Угледне госте, професоре и ђаке поздравио је директор школе Живан Шушулић. Директор Живан Шушулић се том приликом осврнуо на развој гимназијског образовања у Власотинцу које је почело 1962. године, али и на протеклу школску годину  која је обележена реконструкцијом школе и опремањем кабинета за физику и хемију. По речима директора Живана Шушулића реализацију пројекта омогућиле су  Канцеларија за управљање јавним улагањима и општина Власотинце.

Колективу школе, ђацима и гостима обратио се и председник општине Зоран Тодоровић који је изразио задовољство што се овогодишња прослава обележава у реновараним просторијама школе.

–          Завршеном реконструкцијом Гимназије и Техничке школе најзад су створени услови за рад какви  се очекују од нас. С обзиром да  долазим из просвете веома добро познајем проблематику, стање и потребе школа у нашој општини тако да ћу се и у наредном периоду залагати за даље унапређење услова рада у школама,  наравно и за опремање осталих кабинета у Гимназији. Наредне године очекује нас и потпуна реконструкција основних школа „Синиша Јанић“ и „8. октобар“ – истакао је председник Зоран Тодоровић.

Он је том приликом пожелео да из ове школе изађе што више будућих академских грађана и доктора наука.

Поред представника локалне самоуправе, председника Зорана Тодоровића, заменика председника Бошка Станчића и помоћника председника Небојше Стојановића, свечаности су присуствовали бивши ђаци школе: доктор физичких наука Мирослав Николић, доктор физичких наука Ненад Милојевић и доктор хемијских наука Јелена Звездановић, некадашњи директор Гимназије  Петар Шушулић, директори школа, вртића, установа културе и јавних предузећа.

Свако ко је присуствовао свечаности  није остао равнодушан након извођења представе „Матуранти“. Поучна, занимљива и духовита представа одушевила је присутне и многе натерала на размишљање. Представу су са ђацима припремиле професорке српског језика и књижевности:  Сузана Илић, Татјана Милић и Драгана Хаџи Ђокић, уз помоћ професора информатике Витомира Хаџи Ђокића.

Оживели су на сцени ликови из  Горског вјенца,  Ане Карењине, Дона Кихота, Коштане,  Татјаниног писма Оњегину. Ликови из школске лектире смештени у садашњи тренутак заинтригирали су ђаке да прочитају све оно што су пропустили или нисту стигли да прочитају а бивше гимназијалце да поново отворе странице омиљених књига.

У програму су настипили чланови English cluba, руске секције и млади репери.

Успеси и активности гимназијалаца током протекле школске године приказани су кроз кратак документарни запис а потом су присутни имали прилику да виде и филмски запис  посвећен првим генерацијама гимназијалаца и историјату школе.

Дан школе и јубилеј честитали су чланови Алумни ГимЛес: Слободан Ћукаловић и Жарко Спасић, др Душан Цветковић, професор Владимир Поповић, др Драгана Ђорђевић, научни сарадник Института за хемију и др Небојша Ивановић, угледни онколог и ђак Власотианчке гимназије.

Остале вести

Објављено: 05.04.2018
Удружење грађана „Осмех“ данас је у центру града приредило васкршњу хуманитарну акцију под називом „Акција за радоснији осмех“. На платоу испред зграде општине приређена је продајна изложба радова које су пр...
Објављено: 07.01.2017
Грејдери, булдожери и трактори и данас чисте путеве у брдско –планиснком делу општине Власотинце, док су у равничарском они очишћени. Чисти се у правцу Јаковљева, Горњег Дејана и Златићева, очишћен је пут према...
Објављено: 30.08.2017
У редакцију Информативног билтена Власина стигло је саопштење Српске напредне странке, које преносимо у целости. Просторије Српске напредне странке у Власотинцу освануле су јутрос исписане порукама увредљиве...
Објављено: 12.10.2017
У Спортско-рекреативном центру „Власина“ ових дана се приводи крају турнир у малом фудбалу, који је организован у оквиру Радничких спортских игара. Право освежење турнира представљала је екипа предузећа Фјорент...
Објављено: 30.08.2018
Мотоциклисти на BMW моторима јуче су по пети пут посетили Власотинце. Наиме, они су учесници 8. Балканског релија који на десетодневном путу пређу 5.000 км. Као и до сада кренули су из Сплита а рута их даље вод...