Дан школе обележен у Гимназији „Стеван  Јаковљевић“

Објављено: 08.12.2017

Јуче је у Гимназији „Стеван  Јаковљевић“  обележен Дан школе и 55 година од постајања ове установе образовања у Власотинцу.

Угледне госте, професоре и ђаке поздравио је директор школе Живан Шушулић. Директор Живан Шушулић се том приликом осврнуо на развој гимназијског образовања у Власотинцу које је почело 1962. године, али и на протеклу школску годину  која је обележена реконструкцијом школе и опремањем кабинета за физику и хемију. По речима директора Живана Шушулића реализацију пројекта омогућиле су  Канцеларија за управљање јавним улагањима и општина Власотинце.

Колективу школе, ђацима и гостима обратио се и председник општине Зоран Тодоровић који је изразио задовољство што се овогодишња прослава обележава у реновараним просторијама школе.

–          Завршеном реконструкцијом Гимназије и Техничке школе најзад су створени услови за рад какви  се очекују од нас. С обзиром да  долазим из просвете веома добро познајем проблематику, стање и потребе школа у нашој општини тако да ћу се и у наредном периоду залагати за даље унапређење услова рада у школама,  наравно и за опремање осталих кабинета у Гимназији. Наредне године очекује нас и потпуна реконструкција основних школа „Синиша Јанић“ и „8. октобар“ – истакао је председник Зоран Тодоровић.

Он је том приликом пожелео да из ове школе изађе што више будућих академских грађана и доктора наука.

Поред представника локалне самоуправе, председника Зорана Тодоровића, заменика председника Бошка Станчића и помоћника председника Небојше Стојановића, свечаности су присуствовали бивши ђаци школе: доктор физичких наука Мирослав Николић, доктор физичких наука Ненад Милојевић и доктор хемијских наука Јелена Звездановић, некадашњи директор Гимназије  Петар Шушулић, директори школа, вртића, установа културе и јавних предузећа.

Свако ко је присуствовао свечаности  није остао равнодушан након извођења представе „Матуранти“. Поучна, занимљива и духовита представа одушевила је присутне и многе натерала на размишљање. Представу су са ђацима припремиле професорке српског језика и књижевности:  Сузана Илић, Татјана Милић и Драгана Хаџи Ђокић, уз помоћ професора информатике Витомира Хаџи Ђокића.

Оживели су на сцени ликови из  Горског вјенца,  Ане Карењине, Дона Кихота, Коштане,  Татјаниног писма Оњегину. Ликови из школске лектире смештени у садашњи тренутак заинтригирали су ђаке да прочитају све оно што су пропустили или нисту стигли да прочитају а бивше гимназијалце да поново отворе странице омиљених књига.

У програму су настипили чланови English cluba, руске секције и млади репери.

Успеси и активности гимназијалаца током протекле школске године приказани су кроз кратак документарни запис а потом су присутни имали прилику да виде и филмски запис  посвећен првим генерацијама гимназијалаца и историјату школе.

Дан школе и јубилеј честитали су чланови Алумни ГимЛес: Слободан Ћукаловић и Жарко Спасић, др Душан Цветковић, професор Владимир Поповић, др Драгана Ђорђевић, научни сарадник Института за хемију и др Небојша Ивановић, угледни онколог и ђак Власотианчке гимназије.

Остале вести

Објављено: 27.03.2018
Прво овогодишње предавање из циклуса Јеванђељске теме под називом „Кушање Исусово у пустињи“ као и сва претходна привукло је велику пажњу јер је галерија Народне библиотеке „Десанка Максимовић“ била испуњена. К...
Објављено: 09.07.2019
Изложба под називом „Етномотиви“, бугарског академског сликара Николаја Пенкова приређена је синоћ у галерији Културног центра у оквиру програма Лето у Власотинцу 2019. Говорећи у културној сарадњи између Вл...
Објављено: 17.07.2018

Трећа недеља Лета у Власотинцу посвећена је најмлађим Власотинчанима. У намери да окупе, забаве и поуче децу организатори су током ове недеље планирали више позоришних представа за ...

Објављено: 17.03.2017
У оквиру своје предизборне кампање јуче је Власотинце посетио председнички кандидат Саша Јанковић. У разговору са грађанима он је истакао да тренутно имамо  по раднике најлошији  Закон о раду у историји земље. ...
Објављено: 30.12.2016
Чланови Ученичког клуба „Економист“ јуче су посетили Центра за децу и омладину и уручили новогодишње пакетиће малишанима који користе услуге Дневног боравка и услугу Помоћ у кући за децу са сметњама у развоју.....