Деценије глуме и радости са публиком

Објављено: 15.10.2018

У знак сећања на великог пријатеља Велимира Цонића Калемара, објављујемо текст који је 2014. године изашао у билтену „Власина“, поводом обележавања 65 година његовог глумачког рада.

Истакнути глумац и члан КУД-а „Синиша Јанић“ Велимир Цонић Калемар недавно је обележио 65 година глумачког рада. Пуних 65 година он је провео на даскама које живот значе, пред публиком различитих генерација. Тим поводом КУД „Синиша Јанић“ приредио је веома богат и разноврстан програм.

Програм су те вечери употпунили бројни гости, певачка група „Бисери“ из Лесковца, познати глумац Драган Станковић из Врања, Ивана Тасић, асистенткиња на Учитељском факултету у Врању и градски тамбурашки оркестар.

Најпре је наступила плесна група Омладинског студија КУД-а са кореографијом Далибора Коцића. Пажњу публике привукле су и изузетне маске чланова плесне групе за које су се побринули Тома Лазаров и његов асистент Никола Коцић. Уследило је кратко извођење кратких хумористичких сцена. Певачку групу „Бисери“ под диригентском палицом професора Бранка Цонића пратио је градски тамбурашки оркестар, Драган Станковић је играо Миткета а Ивана Тасић песмом је дочарала време старог Врања.

Публика је имала прилику да види и део нове представе „Где ћемо течу“, која се припрема по тексту Зорана Давинића. У кратком инсерту ове представе играли су Жаклина Раденковић, Славиша Шушулић и Чедомир Ристић.

Награду поводом овог изузетног јубилеја, доајену власотиначког глумишта Велимиру Цонићу уручио је председник КУД-а Зоран Давинић.

Том приликом Зоран Давинић је уручио и признање прослављеном сценаристи Синиши Павићу, који је са својом супругом Љиљаном Павић пружио веома значајну подршку и финансијску помоћ за адаптацију и стварање бољих услова за рад КУД-а „Синиша Јанић“.

Присећајући се минулих деценија, глуме, стотина одиграних улога, награда, дружења са публиком, гостовања на многим сценама Србије, победе на Турниру духовитости 1977. године, Велимир Цонић је са публиком поделио и песму „Адио“, чији је и аутор.

Велимир Цоноћ Калемар глумио је у позоришним комадима за децу са истом љубављу и истим ентузијазмом као и у позоришним комадима за одрасле. Биле су то комедије, трагедије, мјузикли. Било је ту радости и разочарења.

Његов живот је испуњен живот једног племенитог човека, кога је волело цело Власотинце.

Остале вести

Објављено: 11.03.2017
Општина Власотинце расписала је јавни конкурс за идејно решење уређења Трга ослобођења и платоа испред зграде општине. Намера је да се осмисли простор који ће представљати главни градски трг, са пешачком зоном ...
Објављено: 06.08.2019
На петој песничкој манифестацији „Бешеновска песничка приношења“, чија је тема била  „Осам векова нашег Христилишта“, директор власотиначке библиотеке „Десанка Максимовић“Срба Такић, освојио је треће место са п...
Објављено: 17.05.2019
У оквиру „Марковданских дана“ у Црвенки је од 10. до 12. маја одржан 11. Међународни фестивал дечјег стваралаштва под слоганом „На крилима детињства“, у организацији НВО Панонски дечји град. На фестивалу је уче...
Објављено: 23.12.2019
На двадесет и четвртој седници Скупштине општине Власотинце, која је одржана 20. децембра одборници су усвојили Одлуку о буџету за 2020. годину. Општински буџет за наредну годину износи 895. 207. 517 динара, а ...
Објављено: 29.05.2018

После решавања многих проблема данас се кренуло са асфалтирањем једне од фреквентнијих улица у граду, реч је о улици Милорада Величковића.  Ово је трећа саобраћајница, после улиц...