Деценије глуме и радости са публиком

Објављено: 15.10.2018

У знак сећања на великог пријатеља Велимира Цонића Калемара, објављујемо текст који је 2014. године изашао у билтену „Власина“, поводом обележавања 65 година његовог глумачког рада.

Истакнути глумац и члан КУД-а „Синиша Јанић“ Велимир Цонић Калемар недавно је обележио 65 година глумачког рада. Пуних 65 година он је провео на даскама које живот значе, пред публиком различитих генерација. Тим поводом КУД „Синиша Јанић“ приредио је веома богат и разноврстан програм.

Програм су те вечери употпунили бројни гости, певачка група „Бисери“ из Лесковца, познати глумац Драган Станковић из Врања, Ивана Тасић, асистенткиња на Учитељском факултету у Врању и градски тамбурашки оркестар.

Најпре је наступила плесна група Омладинског студија КУД-а са кореографијом Далибора Коцића. Пажњу публике привукле су и изузетне маске чланова плесне групе за које су се побринули Тома Лазаров и његов асистент Никола Коцић. Уследило је кратко извођење кратких хумористичких сцена. Певачку групу „Бисери“ под диригентском палицом професора Бранка Цонића пратио је градски тамбурашки оркестар, Драган Станковић је играо Миткета а Ивана Тасић песмом је дочарала време старог Врања.

Публика је имала прилику да види и део нове представе „Где ћемо течу“, која се припрема по тексту Зорана Давинића. У кратком инсерту ове представе играли су Жаклина Раденковић, Славиша Шушулић и Чедомир Ристић.

Награду поводом овог изузетног јубилеја, доајену власотиначког глумишта Велимиру Цонићу уручио је председник КУД-а Зоран Давинић.

Том приликом Зоран Давинић је уручио и признање прослављеном сценаристи Синиши Павићу, који је са својом супругом Љиљаном Павић пружио веома значајну подршку и финансијску помоћ за адаптацију и стварање бољих услова за рад КУД-а „Синиша Јанић“.

Присећајући се минулих деценија, глуме, стотина одиграних улога, награда, дружења са публиком, гостовања на многим сценама Србије, победе на Турниру духовитости 1977. године, Велимир Цонић је са публиком поделио и песму „Адио“, чији је и аутор.

Велимир Цоноћ Калемар глумио је у позоришним комадима за децу са истом љубављу и истим ентузијазмом као и у позоришним комадима за одрасле. Биле су то комедије, трагедије, мјузикли. Било је ту радости и разочарења.

Његов живот је испуњен живот једног племенитог човека, кога је волело цело Власотинце.

Остале вести

Објављено: 23.07.2019
У дворишту Културног центра синоћ  је одржан концерт дуа Ди Мађоре. Марко Милисављевић је уз клавирску пратњу Милана Јовановића певао руске романсе, италијанске канцоне и евергрин хитове. Концерт је почео напол...
Објављено: 02.02.2017
На основу анализе података Центра за контролу и превенцију болести Завода за јавно здравље Лесковац током јануара месеца на подручју општине Власотинце пријављено је 2812 особа са обољењима сличним грипу и грип...
Објављено: 28.04.2017
Јуче су ученице Основне школе „8. октобар“ организовали акцију „За лепши град“. У куповини садница учествовали су сви ученици ове школе. Акцију су спровели чланови Ученичког парламента. Ђаци су саднице засад...
Објављено: 17.07.2018

Трећа недеља Лета у Власотинцу посвећена је најмлађим Власотинчанима. У намери да окупе, забаве и поуче децу организатори су током ове недеље планирали више позоришних представа за ...

Објављено: 20.11.2017

Јован Стојановић Пајса

(1952-2017)

У Власотинцу је 19. новембра у 65. години живота умро Јован Стојановић Пајса, успешни привредник и једа...