Додељене субвенције воћарима и виноградарима

Објављено: 03.07.2017

Пољопривредни произвођачи власотиначке општине, њих 119, данас је потписало уговоре о додели субвенција из општинског буџета. Средства у износу од 5,5 милиона динара намењена су развоју воћарства и виноградарства.

„Ове године смо се трудили да будемо мало бржи да средства која смо определили у општинском буџету за развој пољопривреде добијете у првој половини године. Желимо да покажемо да је локална самоуправа заинтересована да помогне развој пољопривреде у складу са својим могућностима, поштујући све законске регулативе. Драго ми је што вас видим у оволиком броју, надам се да ћемо наредне године издвојити већа средства за пољопривреду, како би тачно знали шта је вама потребно неопходно је да се укључите у јавну расправу нацрта буџета за 2018. годину “, рекао је председник општине Зоран Тодоровић.

Поздрављајући присутне пољопривреднике директор Регионалне пољопривредне саветодавне стручне службе Далибор Цветановић позвао је пољопривреднике да се укључе у акцију бесплатне хемијске анализе пољопривредног земљишта.

„Сви регистровани пољопривредни произвођачи могу да изврше узорковање и испитивање свог земљишта, јер је у току конкурс и ова агрохемијска анализа се не наплаћује, а након извршене анализе добићете и предлог мера шта је неопходно урадити како би ваше земљиште било квалитетније и како би правилно обављали пољопривредну производњу. Акција бесплатног узорковања земљишта траје до краја овог месеца“, рекао је Далибор Цветановић.

Небојша Стојановић, помоћник председника општине и председник комисије која је одлучивала по пријавама пољопривредника је рекао да локална самоуправа учествује са 80% од тражених средства а што је у складу са конкурсом и позвао пољопривреднике да благовремено оправдају добијена средства.

„У наредних месец дана имате обавезу да оправдате добијена средства тако што ћете доставити доказ за средства за која сте конкурисали, уколико не испоштујете  рок уговор ће бити раскинут а ви ћете средства морати да вратите општини“, рекао је Небојша Стојановић.

Члан Општинског већа Бобан Петровић је поздрављајући присутне пољопривреднике истакао , по расписаном конкурсу данас смо у прилици да поделимо 5,5 милиона динара за развој воћарства и виноградарства на подручју наше општине. Знамо да су потребе много веће али се надамо да ћемо наредне године бити у могућности да помогнемо још већем броју наших пољопривредника. Током конкурса имали смо 13 пријава које су одбијене из формалних или суштинских разлога.

Данашња додела субвенција говори о определењу локалне самоуправе да помогне нашим пољопривредницима, имајући у виду да се око 40% становништва власотиначке општине бави пољопривредном производњом.

Остале вести

Објављено: 08.06.2017
Републичко такмичење и смотра истраживачких радова одржано је 3. и 4. јуна у Београду.На такмичењу власотиначки гимназијалци забележили су још један успех.

Учествовало је 5...
Објављено: 25.03.2020
Због санације квара на водоводним инсталацијама, у четвртак 26.марта, у периоду од 9 до 13 сати, доћи ће до прекида у испоруци воде у улици 22.дивизије у Власотинцу. Без воде ће у том периоду бити и житељи п...
Објављено: 12.01.2017
Службе кућног лечења и хитне медицинске помоћиу власотиначком Дому здравља ових дана имају пуне руке посла. Међутим, велики број позива је потпуно неоправдан, кажу у овој установи И апелују на грађане да не зов...
Објављено: 14.05.2019
Конференција клубова Фудбалског савеза општине Власотинце одржана је 10. маја у просторијама Фудбалског клуба ФК Младост у Батуловцу. Поред представника већине клубова са подручја власотиначке општине, председн...
Објављено: 27.07.2017
Спровођење обуке за правилно понашање према животињама - псима, представља завршницу пројекта у оквиру кога је у Власотинцу изграђено Прихватилиште за псе. Опремање објекта  је у току и ускоро се очекује његово...