Додељене субвенције воћарима и виноградарима

Објављено: 03.07.2017

Пољопривредни произвођачи власотиначке општине, њих 119, данас је потписало уговоре о додели субвенција из општинског буџета. Средства у износу од 5,5 милиона динара намењена су развоју воћарства и виноградарства.

„Ове године смо се трудили да будемо мало бржи да средства која смо определили у општинском буџету за развој пољопривреде добијете у првој половини године. Желимо да покажемо да је локална самоуправа заинтересована да помогне развој пољопривреде у складу са својим могућностима, поштујући све законске регулативе. Драго ми је што вас видим у оволиком броју, надам се да ћемо наредне године издвојити већа средства за пољопривреду, како би тачно знали шта је вама потребно неопходно је да се укључите у јавну расправу нацрта буџета за 2018. годину “, рекао је председник општине Зоран Тодоровић.

Поздрављајући присутне пољопривреднике директор Регионалне пољопривредне саветодавне стручне службе Далибор Цветановић позвао је пољопривреднике да се укључе у акцију бесплатне хемијске анализе пољопривредног земљишта.

„Сви регистровани пољопривредни произвођачи могу да изврше узорковање и испитивање свог земљишта, јер је у току конкурс и ова агрохемијска анализа се не наплаћује, а након извршене анализе добићете и предлог мера шта је неопходно урадити како би ваше земљиште било квалитетније и како би правилно обављали пољопривредну производњу. Акција бесплатног узорковања земљишта траје до краја овог месеца“, рекао је Далибор Цветановић.

Небојша Стојановић, помоћник председника општине и председник комисије која је одлучивала по пријавама пољопривредника је рекао да локална самоуправа учествује са 80% од тражених средства а што је у складу са конкурсом и позвао пољопривреднике да благовремено оправдају добијена средства.

„У наредних месец дана имате обавезу да оправдате добијена средства тако што ћете доставити доказ за средства за која сте конкурисали, уколико не испоштујете  рок уговор ће бити раскинут а ви ћете средства морати да вратите општини“, рекао је Небојша Стојановић.

Члан Општинског већа Бобан Петровић је поздрављајући присутне пољопривреднике истакао , по расписаном конкурсу данас смо у прилици да поделимо 5,5 милиона динара за развој воћарства и виноградарства на подручју наше општине. Знамо да су потребе много веће али се надамо да ћемо наредне године бити у могућности да помогнемо још већем броју наших пољопривредника. Током конкурса имали смо 13 пријава које су одбијене из формалних или суштинских разлога.

Данашња додела субвенција говори о определењу локалне самоуправе да помогне нашим пољопривредницима, имајући у виду да се око 40% становништва власотиначке општине бави пољопривредном производњом.

Остале вести

Објављено: 02.09.2019
У први разред основних школа на подручју Јабланичког округа данас је село 1707 првака, док их је на подручју власотиначке општине 221. „Мањи је број ђака првака у Србији, па тако и на подручју наше Школске у...
Објављено: 27.02.2018
На иницијативу наше суграђанке Александре Стаменковић, а у сарадњи са Црвеним крстом Власотинце 23. фебруара одржано је хуманитарно вече успешних жена под називом „Women's heart“. Хуманитарно вече одржано је у ...
Објављено: 04.04.2017
Минулог викенда, лепо време и први дани пролећа подстакли су на деловање чланице новоформираног Удружења Власотинчана за екологију и културу УВЕК. Чланице овог Удружења су на две локацији у вароши на Власини по...
Објављено: 26.08.2019
Другог дана Винског бала одржан је четврти Салон вина – вина југа, који је ове године организован на мини пич терену поред реке Власине. На четвртом Салону вина ове године своје производе представило је 30–ак и...
Објављено: 15.06.2018

Данас је  Удружење „Младима на дар“ у сарадњи са Техничком школом и ЈКП „Комуналац“ поставило  паркинг за бицикле са настрешницом у центру града. Поред паркинга, на платоу испред зг...