Завршена Власотиначка летња креативна радионица

Објављено: 30.06.2017

Изложбом  дечјих ликовних радова синоћ је завршена 9. Власотиначка  летња креативна радионица.

–         Ове године отишли смо корак даље јер смо међу учесницима радионице имали децу из два бугарска вртића. Нашу сарадњу подржао је и конзул Републике Бугарске у Србији  Христо Христов, представници општине Елин Пелин и општина Власотинце  – истакла је директорка вртића Снежана Филиповић.

Свечаности је поред бугарског конзула, присуствовао председник општине Власотинце Зоран Тодоровић, председник општине Бојник Небојша Арсић, заменик председника општине Елин Пелин Стојан Стојанов са сарадницама Велином Борисавом и Румијаном Плештовом, Марина Илић, просветна саветница у Школској управи Лесковац, представници школа, Туристичке организације, Центра за социјални рад, Удружења „Осмех“, Културног центра.

–         Све ово не би изгледало како изгледа да није наше сараднице и пријатеља наше установе, ликовног педагога Мире Димитријевић, којој се захваљујемо на изузетно професионалном и пожртвованом раду са децом јер их она у свет креативности уводи на један посебан начин. То нам је веома важно јер су подстицање и развој креативности код деце у центру наше активности. Ја се овом приликом захваљујем свој деци и позивам их да нам се придруже догодине на десетој  јубиларној радионици. Посебну захвалност дугујемо васпитачима и директорима предшколских установа који су омогућили учешће своје деце на радионици, као и мојим сарадницима, васпитачима и техничком особљу јер су максимално допринели да будемо добри домаћини нашим пријатељима из Бугарске и Србије – истакла је директорка Снежана Филиповић.

Том приликом Снежана Филиповић, директорка ПУ „Милка Диманић“ и Марина Колева, директорка дечјег вртића „Радост“ из бугарског града Елин Пелин потписале су Споразум успостављању сарадње и побратимљењу између ове две предшколске установе.

По речима директорке Марине Колеве, циљ Споразума је даље развијање и јачање пријатељских односа на основу заједничких интереса, како би се одржали и проширили билатерални односи на стабилној и дугорочној основи.

Овај Споразум подразумева партнерство између предшколских установа у области менаџмента у образовању, предшколског образовања, културе, спорта и јавног живота, како би се прошириле везе између два вртића.

Споразум омогућава формирање и сарадњу креативних тимова и делегација, сарадњу на такмичењима, фестивалима, конференцијама и другим догађајима које организују дечји вртићи.

Свечаност су својим наступом употпуниле Јана Ћукаловић, Никол Кјурчијска и Андреја Димитрова. Оне су певале на српском и бугарском језику а свој наступ завршиле су песмом Бранка Коцкице „У свету постоји једно царство“.

Поред вртића из Бугарске на овогодишњој Власотиначкој летњој креативној радионици учествовали су вртићи: „Полетарац“ из Коцељеве, „Полетарац“ из Оџака, „Сунцокрети“ из Владимираца, „Наше дете“ из Врања, „Ђука Динић“ из Бојника, „8. септембар“ из Димитровграда, „Младост“ из Медвеђе, „Сунце“  из Куршумлије, „Лептирић“ из Лајковца, „Невен“ из Прокупља, „Петар Пан“ из Крагујевца и „Милка Диманић“ из Власотинца.

Најмлађа учесница радионице била је двоипогодишња Сара Станојевић из Бојника.

Остале вести

Објављено: 17.01.2017
Комисија за доделу једнократних награда студентима расписала је конкурс за доделу новчаних награда најбољим студентима са територије општине Власотинце за школску 2016/2017. годину. Предвиђено је да буде под...
Објављено: 26.01.2018
Од данас је Народна библиотека „Десанка Максимовић“ богатија за око 150 нових наслова. Наиме, представници програмске акције Првог програма Радио Београда „Књига солидарности“ по други пут су власотиначкој библ...
Објављено: 08.05.2017
Удружење особа са дијабетесом ЕБЕРС 016 је недавно организовало предавање на тему остеопорозe, које је одржала др Наташа Милосављевић, специјалиста физијатрије. По речима др Наташе Милосављевић остеопороза ј...
%d0%b8%d0%b7%d0%b1%d0%be%d1%80%d0%b8-%d0%b7%d0%b0-%d1%87%d0%bb%d0%b0%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b5-%d1%81%d0%b0%d0%b2%d0%b5%d1%82%d0%b0-%d0%bc%d0%b5%d1%81%d0%bd%d0%b8%d1%85-%d0%b7%d0%b0%d1%98%d0%b5%d0%b4
Објављено: 31.10.2016
Према незваничним резултатима Општинске изборне комисије за чланове савета у девет месних заједница листа коалиције Српска напредна странка - Нова Србија освојила је убедљиву победу. Наиме, од 101 мандата ова к...
Објављено: 28.11.2017
Снег који је јуче, ноћас и у преподневним сатима падао отежао је одвијање саобраћаја у брдско-планинском делу наше општине. Највише проблема изазвао је на правцу према Горњој Лопушњи и на правцу Липовица-Комари...

Оставите коментар

НАПОМЕНА: Сви коментари ће бити проверени пре објављивања. Е-маил адреса је обавезна али неће бити објављена јавно.

*