Завршена Власотиначка летња креативна радионица

Објављено: 30.06.2017

Изложбом  дечјих ликовних радова синоћ је завршена 9. Власотиначка  летња креативна радионица.

–         Ове године отишли смо корак даље јер смо међу учесницима радионице имали децу из два бугарска вртића. Нашу сарадњу подржао је и конзул Републике Бугарске у Србији  Христо Христов, представници општине Елин Пелин и општина Власотинце  – истакла је директорка вртића Снежана Филиповић.

Свечаности је поред бугарског конзула, присуствовао председник општине Власотинце Зоран Тодоровић, председник општине Бојник Небојша Арсић, заменик председника општине Елин Пелин Стојан Стојанов са сарадницама Велином Борисавом и Румијаном Плештовом, Марина Илић, просветна саветница у Школској управи Лесковац, представници школа, Туристичке организације, Центра за социјални рад, Удружења „Осмех“, Културног центра.

–         Све ово не би изгледало како изгледа да није наше сараднице и пријатеља наше установе, ликовног педагога Мире Димитријевић, којој се захваљујемо на изузетно професионалном и пожртвованом раду са децом јер их она у свет креативности уводи на један посебан начин. То нам је веома важно јер су подстицање и развој креативности код деце у центру наше активности. Ја се овом приликом захваљујем свој деци и позивам их да нам се придруже догодине на десетој  јубиларној радионици. Посебну захвалност дугујемо васпитачима и директорима предшколских установа који су омогућили учешће своје деце на радионици, као и мојим сарадницима, васпитачима и техничком особљу јер су максимално допринели да будемо добри домаћини нашим пријатељима из Бугарске и Србије – истакла је директорка Снежана Филиповић.

Том приликом Снежана Филиповић, директорка ПУ „Милка Диманић“ и Марина Колева, директорка дечјег вртића „Радост“ из бугарског града Елин Пелин потписале су Споразум успостављању сарадње и побратимљењу између ове две предшколске установе.

По речима директорке Марине Колеве, циљ Споразума је даље развијање и јачање пријатељских односа на основу заједничких интереса, како би се одржали и проширили билатерални односи на стабилној и дугорочној основи.

Овај Споразум подразумева партнерство између предшколских установа у области менаџмента у образовању, предшколског образовања, културе, спорта и јавног живота, како би се прошириле везе између два вртића.

Споразум омогућава формирање и сарадњу креативних тимова и делегација, сарадњу на такмичењима, фестивалима, конференцијама и другим догађајима које организују дечји вртићи.

Свечаност су својим наступом употпуниле Јана Ћукаловић, Никол Кјурчијска и Андреја Димитрова. Оне су певале на српском и бугарском језику а свој наступ завршиле су песмом Бранка Коцкице „У свету постоји једно царство“.

Поред вртића из Бугарске на овогодишњој Власотиначкој летњој креативној радионици учествовали су вртићи: „Полетарац“ из Коцељеве, „Полетарац“ из Оџака, „Сунцокрети“ из Владимираца, „Наше дете“ из Врања, „Ђука Динић“ из Бојника, „8. септембар“ из Димитровграда, „Младост“ из Медвеђе, „Сунце“  из Куршумлије, „Лептирић“ из Лајковца, „Невен“ из Прокупља, „Петар Пан“ из Крагујевца и „Милка Диманић“ из Власотинца.

Најмлађа учесница радионице била је двоипогодишња Сара Станојевић из Бојника.

Остале вести

Објављено: 25.09.2017
У галерији Народне библиотеке „Десанка Максимовић“ 22. септембра отворена је изложба фотографија под називом „Власотинце које не бледи“, којом је истовремено представљена и фејсбук страница под истим називом. Ј...
Објављено: 06.05.2017
У организацији боксерског клуба „Арена“ из Власотинца , у недељу 7. маја 2017. године одржаће се појединачно првенство југоисточне Србије у боксу, публика ће имати прилику да ужива у ову племениту вештину. П...
IMG_5800
Објављено: 07.02.2017
Власотиначки Дом здравља је у циљу унапређивања услова рада и квалитета пружања услуга набавио нови ултразвучни апарат и ново санитетско возило. „Куповину ултразвучног апарата најавили смо у октобру месецу п...
Објављено: 28.06.2017
Поводом завршетка школске године и предстојећег распуста Удружење „Власинска вила“ је у сарадњи са Културним центром организовало гостовање позоришне секције ОШ „Вук Караџић“ из Лебана. Том приликом мали глу...
Објављено: 11.02.2017
У Народној библиотеци „Десанка Максимовић“ данас је организована хуманитарна акција под називом „Ако имаш – донеси, ако немаш – однеси“. Акцију су покренули психолог Тања Илић и директор библиотека Србољуб Таки...

Оставите коментар

НАПОМЕНА: Сви коментари ће бити проверени пре објављивања. Е-маил адреса је обавезна али неће бити објављена јавно.

*