Завршена Власотиначка летња креативна радионица

Објављено: 30.06.2017

Изложбом  дечјих ликовних радова синоћ је завршена 9. Власотиначка  летња креативна радионица.

–         Ове године отишли смо корак даље јер смо међу учесницима радионице имали децу из два бугарска вртића. Нашу сарадњу подржао је и конзул Републике Бугарске у Србији  Христо Христов, представници општине Елин Пелин и општина Власотинце  – истакла је директорка вртића Снежана Филиповић.

Свечаности је поред бугарског конзула, присуствовао председник општине Власотинце Зоран Тодоровић, председник општине Бојник Небојша Арсић, заменик председника општине Елин Пелин Стојан Стојанов са сарадницама Велином Борисавом и Румијаном Плештовом, Марина Илић, просветна саветница у Школској управи Лесковац, представници школа, Туристичке организације, Центра за социјални рад, Удружења „Осмех“, Културног центра.

–         Све ово не би изгледало како изгледа да није наше сараднице и пријатеља наше установе, ликовног педагога Мире Димитријевић, којој се захваљујемо на изузетно професионалном и пожртвованом раду са децом јер их она у свет креативности уводи на један посебан начин. То нам је веома важно јер су подстицање и развој креативности код деце у центру наше активности. Ја се овом приликом захваљујем свој деци и позивам их да нам се придруже догодине на десетој  јубиларној радионици. Посебну захвалност дугујемо васпитачима и директорима предшколских установа који су омогућили учешће своје деце на радионици, као и мојим сарадницима, васпитачима и техничком особљу јер су максимално допринели да будемо добри домаћини нашим пријатељима из Бугарске и Србије – истакла је директорка Снежана Филиповић.

Том приликом Снежана Филиповић, директорка ПУ „Милка Диманић“ и Марина Колева, директорка дечјег вртића „Радост“ из бугарског града Елин Пелин потписале су Споразум успостављању сарадње и побратимљењу између ове две предшколске установе.

По речима директорке Марине Колеве, циљ Споразума је даље развијање и јачање пријатељских односа на основу заједничких интереса, како би се одржали и проширили билатерални односи на стабилној и дугорочној основи.

Овај Споразум подразумева партнерство између предшколских установа у области менаџмента у образовању, предшколског образовања, културе, спорта и јавног живота, како би се прошириле везе између два вртића.

Споразум омогућава формирање и сарадњу креативних тимова и делегација, сарадњу на такмичењима, фестивалима, конференцијама и другим догађајима које организују дечји вртићи.

Свечаност су својим наступом употпуниле Јана Ћукаловић, Никол Кјурчијска и Андреја Димитрова. Оне су певале на српском и бугарском језику а свој наступ завршиле су песмом Бранка Коцкице „У свету постоји једно царство“.

Поред вртића из Бугарске на овогодишњој Власотиначкој летњој креативној радионици учествовали су вртићи: „Полетарац“ из Коцељеве, „Полетарац“ из Оџака, „Сунцокрети“ из Владимираца, „Наше дете“ из Врања, „Ђука Динић“ из Бојника, „8. септембар“ из Димитровграда, „Младост“ из Медвеђе, „Сунце“  из Куршумлије, „Лептирић“ из Лајковца, „Невен“ из Прокупља, „Петар Пан“ из Крагујевца и „Милка Диманић“ из Власотинца.

Најмлађа учесница радионице била је двоипогодишња Сара Станојевић из Бојника.

Остале вести

Објављено: 17.01.2017
Комисија за доделу једнократних награда студентима расписала је конкурс за доделу новчаних награда најбољим студентима са територије општине Власотинце за школску 2016/2017. годину. Предвиђено је да буде под...
Објављено: 18.07.2017
Власотинчани могу бити поносни на до сада постигнуте резултате младих такмичара Боксерског клуба ,,Арена". После сјајних резултата на ринговима широм Србије, као награда за све те одличне резултате стигао је и ...
Објављено: 27.02.2018
На иницијативу наше суграђанке Александре Стаменковић, а у сарадњи са Црвеним крстом Власотинце 23. фебруара одржано је хуманитарно вече успешних жена под називом „Women's heart“. Хуманитарно вече одржано је у ...
Објављено: 10.08.2018

Документарни филм Архив емоција – Лутајућа срца о легендарној нишкој групи премијерно је приказан у Власотинцу. Премијера је организована у летњој башти посластичарнице „Пет плус“ у...

Објављено: 23.03.2017
Воду штеди - вода вреди, штедимо воду због нас и због будућих генерација, чувајући природу ми - чувамо себе, део  је порука које су јуче грађанима Власотинца упутили ученици Основне школе „Синиша Јанић“ обележа...