Завршена Власотиначка летња креативна радионица

Објављено: 30.06.2017

Изложбом  дечјих ликовних радова синоћ је завршена 9. Власотиначка  летња креативна радионица.

–         Ове године отишли смо корак даље јер смо међу учесницима радионице имали децу из два бугарска вртића. Нашу сарадњу подржао је и конзул Републике Бугарске у Србији  Христо Христов, представници општине Елин Пелин и општина Власотинце  – истакла је директорка вртића Снежана Филиповић.

Свечаности је поред бугарског конзула, присуствовао председник општине Власотинце Зоран Тодоровић, председник општине Бојник Небојша Арсић, заменик председника општине Елин Пелин Стојан Стојанов са сарадницама Велином Борисавом и Румијаном Плештовом, Марина Илић, просветна саветница у Школској управи Лесковац, представници школа, Туристичке организације, Центра за социјални рад, Удружења „Осмех“, Културног центра.

–         Све ово не би изгледало како изгледа да није наше сараднице и пријатеља наше установе, ликовног педагога Мире Димитријевић, којој се захваљујемо на изузетно професионалном и пожртвованом раду са децом јер их она у свет креативности уводи на један посебан начин. То нам је веома важно јер су подстицање и развој креативности код деце у центру наше активности. Ја се овом приликом захваљујем свој деци и позивам их да нам се придруже догодине на десетој  јубиларној радионици. Посебну захвалност дугујемо васпитачима и директорима предшколских установа који су омогућили учешће своје деце на радионици, као и мојим сарадницима, васпитачима и техничком особљу јер су максимално допринели да будемо добри домаћини нашим пријатељима из Бугарске и Србије – истакла је директорка Снежана Филиповић.

Том приликом Снежана Филиповић, директорка ПУ „Милка Диманић“ и Марина Колева, директорка дечјег вртића „Радост“ из бугарског града Елин Пелин потписале су Споразум успостављању сарадње и побратимљењу између ове две предшколске установе.

По речима директорке Марине Колеве, циљ Споразума је даље развијање и јачање пријатељских односа на основу заједничких интереса, како би се одржали и проширили билатерални односи на стабилној и дугорочној основи.

Овај Споразум подразумева партнерство између предшколских установа у области менаџмента у образовању, предшколског образовања, културе, спорта и јавног живота, како би се прошириле везе између два вртића.

Споразум омогућава формирање и сарадњу креативних тимова и делегација, сарадњу на такмичењима, фестивалима, конференцијама и другим догађајима које организују дечји вртићи.

Свечаност су својим наступом употпуниле Јана Ћукаловић, Никол Кјурчијска и Андреја Димитрова. Оне су певале на српском и бугарском језику а свој наступ завршиле су песмом Бранка Коцкице „У свету постоји једно царство“.

Поред вртића из Бугарске на овогодишњој Власотиначкој летњој креативној радионици учествовали су вртићи: „Полетарац“ из Коцељеве, „Полетарац“ из Оџака, „Сунцокрети“ из Владимираца, „Наше дете“ из Врања, „Ђука Динић“ из Бојника, „8. септембар“ из Димитровграда, „Младост“ из Медвеђе, „Сунце“  из Куршумлије, „Лептирић“ из Лајковца, „Невен“ из Прокупља, „Петар Пан“ из Крагујевца и „Милка Диманић“ из Власотинца.

Најмлађа учесница радионице била је двоипогодишња Сара Станојевић из Бојника.

Остале вести

Објављено: 07.02.2017
Вода у Власотинцу је још увек техничка тј. није за пиће и спремање хране. „У складу са законским прописима, а по препоруци Завода за јавно здравље из Лесковца, вода из власотиначког Водовода...
Објављено: 10.11.2018

На синоћ одржаној шеснаестој седници Скупштине одборници су усвојили одлуку о висини стопе пореза на имовину. Стопа пореза на имовину за наредну годину остаће иста као и у овој годи...

Објављено: 27.06.2017
Јуче је у Предшколској установи „Милка Диманић“ отворена 9. Власотиначка летња креативна радионица. Поред вртића из Коцељеве, Оџака, Владимираца, Лајковца, Медвеђе, Бојника, Врања, Куршумлије, Прокупља, Димитро...
Објављено: 17.02.2017
Конкурс за школско такмичење намењен свим ученицима и ученицама средњих школа и гимназија из 34 општине југоисточне и југозападне Србије у којима се реализује програм Европски ПРОГРЕС биће расписан 17. фебруара...
Објављено: 19.03.2018
Протеклог викенда у галерији Народне библиотеке „Десанка Максимовић“ промовисана је књига „300.000 километара мотоавантуре“, аутора Жељана Ракеле. Своје авантуре на мотору, искуства са путовања дугог 300.000 ки...