Завршена Власотиначка летња креативна радионица

Објављено: 30.06.2017

Изложбом  дечјих ликовних радова синоћ је завршена 9. Власотиначка  летња креативна радионица.

–         Ове године отишли смо корак даље јер смо међу учесницима радионице имали децу из два бугарска вртића. Нашу сарадњу подржао је и конзул Републике Бугарске у Србији  Христо Христов, представници општине Елин Пелин и општина Власотинце  – истакла је директорка вртића Снежана Филиповић.

Свечаности је поред бугарског конзула, присуствовао председник општине Власотинце Зоран Тодоровић, председник општине Бојник Небојша Арсић, заменик председника општине Елин Пелин Стојан Стојанов са сарадницама Велином Борисавом и Румијаном Плештовом, Марина Илић, просветна саветница у Школској управи Лесковац, представници школа, Туристичке организације, Центра за социјални рад, Удружења „Осмех“, Културног центра.

–         Све ово не би изгледало како изгледа да није наше сараднице и пријатеља наше установе, ликовног педагога Мире Димитријевић, којој се захваљујемо на изузетно професионалном и пожртвованом раду са децом јер их она у свет креативности уводи на један посебан начин. То нам је веома важно јер су подстицање и развој креативности код деце у центру наше активности. Ја се овом приликом захваљујем свој деци и позивам их да нам се придруже догодине на десетој  јубиларној радионици. Посебну захвалност дугујемо васпитачима и директорима предшколских установа који су омогућили учешће своје деце на радионици, као и мојим сарадницима, васпитачима и техничком особљу јер су максимално допринели да будемо добри домаћини нашим пријатељима из Бугарске и Србије – истакла је директорка Снежана Филиповић.

Том приликом Снежана Филиповић, директорка ПУ „Милка Диманић“ и Марина Колева, директорка дечјег вртића „Радост“ из бугарског града Елин Пелин потписале су Споразум успостављању сарадње и побратимљењу између ове две предшколске установе.

По речима директорке Марине Колеве, циљ Споразума је даље развијање и јачање пријатељских односа на основу заједничких интереса, како би се одржали и проширили билатерални односи на стабилној и дугорочној основи.

Овај Споразум подразумева партнерство између предшколских установа у области менаџмента у образовању, предшколског образовања, културе, спорта и јавног живота, како би се прошириле везе између два вртића.

Споразум омогућава формирање и сарадњу креативних тимова и делегација, сарадњу на такмичењима, фестивалима, конференцијама и другим догађајима које организују дечји вртићи.

Свечаност су својим наступом употпуниле Јана Ћукаловић, Никол Кјурчијска и Андреја Димитрова. Оне су певале на српском и бугарском језику а свој наступ завршиле су песмом Бранка Коцкице „У свету постоји једно царство“.

Поред вртића из Бугарске на овогодишњој Власотиначкој летњој креативној радионици учествовали су вртићи: „Полетарац“ из Коцељеве, „Полетарац“ из Оџака, „Сунцокрети“ из Владимираца, „Наше дете“ из Врања, „Ђука Динић“ из Бојника, „8. септембар“ из Димитровграда, „Младост“ из Медвеђе, „Сунце“  из Куршумлије, „Лептирић“ из Лајковца, „Невен“ из Прокупља, „Петар Пан“ из Крагујевца и „Милка Диманић“ из Власотинца.

Најмлађа учесница радионице била је двоипогодишња Сара Станојевић из Бојника.

Остале вести

Објављено: 01.03.2017
Код  спомен чесме на месту Трле – Санинска долина на путу Власотинце – Доња Ломница данас је обележена стогодишњица стрељања 33 мештана из Шишаве и Доње Ломнице, њих су стрељали бугарски окупатори. А села Шишав...
Објављено: 02.04.2018
У парку код аутобуске станице изградиће се ново дечје игралиште. Средства за његову градњу предвиђена су општинским буџетом за 2018. годину, каже председник општине Зоран Тодоровић. „Општинским буџетом плани...
Објављено: 09.05.2018

У оквиру програма четвртог Међународног UNDERGROUND FESTA  у Народној библиотеци „Десанка Максимовић“ организована је пројекција документарног филма „Цео свет у једној долини“, ауто...

Објављено: 23.09.2017
Данас су чланови Омладине ОО СНС Власотинце спровели  још једну акцију у оквиру пројекта „Заједно за лепшу околину“. Од почетка године ово је девета акција којом Омладина СНС уређује своју околину, свој град же...
Објављено: 27.11.2017
На плату испред зграде општине протеклог викенда изведена је акција под називом “Будимо позитивни на живот“, коју су организовали и реализовали волонтери Црвеног крста Власотинца, Удружење „Власинска вила“ и чл...