Завршено прво вече фолклора у оквиру Лета у Власотинцу

Објављено: 10.07.2019

Концерт фолклорних ансамбала из Власотинца и бугарског града Монтана синоћ  је одржан у Спортско-рекреативном центру „Власина“.

У програму су учествовали чланови Танцов ансамбла „Младост“ и дечје певачке групе „Пастренец Јуниор“ из Монтане, Фолклорни ансамбл „Црниловић“ и КУД „Братство“ из Власотинца.

Ову музичку манифестацију је организовао Културни центар  у оквиру Лета у Власотинцу 2019.

Програм је почео извођењем кореографије Бугарка , коју су извели чланови ФА „Црниловић“ као музички поздрав добродошлице гостима из Бугарске. Они су се потом публици представили Веселим шопским играма и Шопском тројком, кореографијама Марка Стојковића.

Бугарски фолклорни ансамбл „Младост“ извео је Граову прикаску, Циганско оро, Веселиново оро и кореографије Надигравање и Ученици, за које су се побринули кореографи Стојан Стојанов, Геневева Стојанова и Вања Рајкова.

КУД  „Братство“ овога пута је извео Игре из Лесковца, Игре из Понишавља и Веселе ромске игре, у кореографији Марка Станојевића.

Програм је својим наступом допунила  дечја певачка група „Пестренец Јуниор“ која је поред бугарских традиционалних песама и Торлашког сплета песама, извела и српску песму Ој Цоко, Цоко.

Још једном су деца показала да песма и музика не познају границе, ни језичке баријере.

Ови мали чувари традиције и културне баштине свога рода су се на крају програма окупили у заједничко коло. Више десетина малишана уз музику и песму је заиграло и на тренутак спортску халу учинили предивном, блиставом позорницом игре, радости, лепоте, заједништва.

Бобан Димитријевић, директор Културног центра уручио је захвалницу Асену Асенову за дугогодишњу и успешну сарадњу ове две установе културе.

Данас организатори Лета у Власотинцу очекују фолклорни ансамбл из Враце. Заједнички концерт је планиран за вечерас у исто време на истом месту.

Остале вести

Објављено: 05.12.2016
Сви пунолетни грађани Србије који још увек имају старе личне карте морају их лично заменити у полицијским управама и станицама за нове електронске до краја 2016. године. Приликом подношења захтева за нову личну...
Објављено: 26.03.2019
Књижевна заједница „Борисав Станковић“ организује 53. Борину недељу поводом које се ове године програми реализују у Врању, Београду, Лесковцу и Власотинцу. Тим поводом синоћ је у галерији Народне библиотеке ...
Објављено: 09.10.2018
Одрастање без насиља, промоција толеранције, развијање такмичарског духа, развијање креативности, јесењи вашар, време у природи и још бројне активности реализоване су у ОШ „Доситеј Обрадовић“ у Свођу поводом Де...
Објављено: 26.03.2018
Јубиларна 10. aкција „Март на Моричу“ у организацији Планинарског друштва „Морич“ и уз подршку и сарадњу Туристичке организације Власотинца одржана је 25. марта. Ни лоше време није омело планинаре из Србије да ...
Објављено: 23.04.2019
У недељу, на Цвети, Општински одбор Боље Србије Власотинце прославио је своју славу пресецањем колача у власотиначкој цркви Св. Тројица. Потом је за чланове Општинског одбора, Савет жена и представнике Клуба мл...