Завршено прво вече фолклора у оквиру Лета у Власотинцу

Објављено: 10.07.2019

Концерт фолклорних ансамбала из Власотинца и бугарског града Монтана синоћ  је одржан у Спортско-рекреативном центру „Власина“.

У програму су учествовали чланови Танцов ансамбла „Младост“ и дечје певачке групе „Пастренец Јуниор“ из Монтане, Фолклорни ансамбл „Црниловић“ и КУД „Братство“ из Власотинца.

Ову музичку манифестацију је организовао Културни центар  у оквиру Лета у Власотинцу 2019.

Програм је почео извођењем кореографије Бугарка , коју су извели чланови ФА „Црниловић“ као музички поздрав добродошлице гостима из Бугарске. Они су се потом публици представили Веселим шопским играма и Шопском тројком, кореографијама Марка Стојковића.

Бугарски фолклорни ансамбл „Младост“ извео је Граову прикаску, Циганско оро, Веселиново оро и кореографије Надигравање и Ученици, за које су се побринули кореографи Стојан Стојанов, Геневева Стојанова и Вања Рајкова.

КУД  „Братство“ овога пута је извео Игре из Лесковца, Игре из Понишавља и Веселе ромске игре, у кореографији Марка Станојевића.

Програм је својим наступом допунила  дечја певачка група „Пестренец Јуниор“ која је поред бугарских традиционалних песама и Торлашког сплета песама, извела и српску песму Ој Цоко, Цоко.

Још једном су деца показала да песма и музика не познају границе, ни језичке баријере.

Ови мали чувари традиције и културне баштине свога рода су се на крају програма окупили у заједничко коло. Више десетина малишана уз музику и песму је заиграло и на тренутак спортску халу учинили предивном, блиставом позорницом игре, радости, лепоте, заједништва.

Бобан Димитријевић, директор Културног центра уручио је захвалницу Асену Асенову за дугогодишњу и успешну сарадњу ове две установе културе.

Данас организатори Лета у Власотинцу очекују фолклорни ансамбл из Враце. Заједнички концерт је планиран за вечерас у исто време на истом месту.

Остале вести

Објављено: 12.02.2018
У периоду од 8. до 11. фебруара одржан  је у Краљеву 21. Кадетски фестивал централне Србије у шаху. На овом такмичењу учествовало је и пет кадета Шаховског клуба “Власотинцe“.  Они су се квалификовали за учешће...
Објављено: 24.01.2018
У оквиру обележавања Светосавске недеље у ОШ „8.октобар“ 23. јануара одржан је  светосавски турнир у шаху. За учешће у овој древној спортској игри владало је велико интересовање, учествовало је преко 70 ученика...
Објављено: 08.03.2017
У центру Власотинца данас су активисти Омладине Српске напредне странке пролазницама делили каранфиле и својим суграђанкама честитали 8. март, Међународни дан жена. Они су припадницама нежнијег пола пожелели да...
Објављено: 18.07.2018

Дани Власотинца у Београду настављени су ретроспективом документарних и документарно-играних филмова Небојше Илића Илкета. Ретроспектива филмова снимљених од 2006. до 2017. године о...

Објављено: 12.06.2019
На деоници државног пута 39 првог Б реда у правцу Власотинце – Свође у току су радови који се спроводе у оквиру Пројекта рехабилитације путева и унапређење безбедности саобраћаја. „Уговорена дужина за рехаби...