Завршен божићни ликовни и литерарни конкурс

Објављено: 26.12.2019

“Дете је дете, да га волите и разумете” назив је овогодишњег ликовно-литерарног конкурса који је Народна библиотека “Десанка Максимовић” расписала 20. новембра поводом Светског дана детета. Додела награда победницима конкурса заказана је за синоћ како би се пригодним програмом употпунила празнична атмосфера уочи дочека Нове године и Божића, најрадоснијег хришћанског празника.

“У дане када се своде рачуни, када се бележи урађено, када се праве планови и у пријатељској и радосној атмосфера призивају сећања и дају обећања, ми смо хтели да окупљањем деце обележимо дан који је њима посвећен и дамо тон свеопштем свечарском и слављеничком тону”, поручили су библиотекари.

Помоћ у организацији програма библиотеци су пружили наставници и ученици основних школа “Свети Сава” из Гложана и “Браћа Миленковић” из Шишаве.
Програм је почео наступом Јоване Јовић која је извела песму “Везак везла дева Марија”. Потом су јој се на сцени придружиле Александра Пешић и Сара Петровић које су казивале стихове Десанке Максимовић и Милована Данојлића. Ученике из Гложана за наступ су припремале наставнице Јасмина Ђокић, Надица Митровић и Марина Марковић.

На конкурс је стигло 58 литерарних и ликовних радова које су оцењивали чланови жирија Марија Рајковић, професорка српског језика и књижевности, Биљана Милтеновић, учитељица и др Милош Шарић, академски вајар.
Најуспешнији учесници литерарног конкурса ове године су Марија Златковић, Страхиња Милчић и Сандра Вељковић. Награда је победницима у име библиотеке уручила Лидија Јанковић.
Срба Такић, директор библиотеке уручио је награде најбољим учесницима ликовног конкурса. Добитници награда су: Уна Глигоријевић, Нина Саничанин, Сара Ранђеловић, Дуња Стојиљковић, Немања Тодоровић и Анђелина Стојановић.

Програм је завршен веома лепим игроказом који су извели ученици Основне школе “Браћа Миленковић” из Шишаве. Реч је о делу текста из Нушићеве “Аутобиографије”. Међу глумцима су били Миљана Здравковић, Анастасија Ранђеловић и Лука Митић, које је припремила Ирена Миленковић, наставница српског језика и књижевности.

Лепа, опуштена атмосфера у библиотеци, широм отворена врата овог здања за школарце из Гложана и Шишаве, подстицај деци да стварају, да пишу и цртају, да се у лепом такмиче су све оно што је синоћ оставило снажан утисак на публику.

Остале вести

Објављено: 02.09.2019
Актив жена Јединствене Србије у Власотинцу наставио је са организовањем хуманитарних активности. Тако је, у петак, 30. августа, у просторији странке организована хуманитарна акција под називом „Узми и понеси“. ...
Објављено: 27.12.2016
Синоћ је у сали Културног центра изведена приредба ученика Гимназије „Стеван Јаковљевић“  “Хроника наше вароши“ назив је представе којом су се синоћ гимназијалци представили власотиначкој пу...
Објављено: 28.06.2019
Додела Дипломе „Вук Караџић“, награда ђаку генерације и спортисти генерације и додела посебних диплома одржана је данас, на Видовдан, у ОШ „8. октобар“ у Власотинцу. Ове године у овој школи 131 ученик је заврши...
Објављено: 08.04.2017
Ученици Техничке школе у Власотинцу испратили су јуче своје другаре из Немачке пут њихове домовине, након једнонедељног дружења. Ученици Средње економске школе “Хуго Екнер” у Фридрихсхафену, њих деветоро са дво...
Објављено: 15.10.2019
Низом активности ученици и колектив Основне школе “Синиша Јанић” 14. октобра обележили  су Дан школе. У јутарњим сатима ученици су положили цвеће, у дворишту школе, на спомен бисту „Синиши Јанићу“, првоборцу и ...