Завршен божићни ликовни и литерарни конкурс

Објављено: 26.12.2019

“Дете је дете, да га волите и разумете” назив је овогодишњег ликовно-литерарног конкурса који је Народна библиотека “Десанка Максимовић” расписала 20. новембра поводом Светског дана детета. Додела награда победницима конкурса заказана је за синоћ како би се пригодним програмом употпунила празнична атмосфера уочи дочека Нове године и Божића, најрадоснијег хришћанског празника.

“У дане када се своде рачуни, када се бележи урађено, када се праве планови и у пријатељској и радосној атмосфера призивају сећања и дају обећања, ми смо хтели да окупљањем деце обележимо дан који је њима посвећен и дамо тон свеопштем свечарском и слављеничком тону”, поручили су библиотекари.

Помоћ у организацији програма библиотеци су пружили наставници и ученици основних школа “Свети Сава” из Гложана и “Браћа Миленковић” из Шишаве.
Програм је почео наступом Јоване Јовић која је извела песму “Везак везла дева Марија”. Потом су јој се на сцени придружиле Александра Пешић и Сара Петровић које су казивале стихове Десанке Максимовић и Милована Данојлића. Ученике из Гложана за наступ су припремале наставнице Јасмина Ђокић, Надица Митровић и Марина Марковић.

На конкурс је стигло 58 литерарних и ликовних радова које су оцењивали чланови жирија Марија Рајковић, професорка српског језика и књижевности, Биљана Милтеновић, учитељица и др Милош Шарић, академски вајар.
Најуспешнији учесници литерарног конкурса ове године су Марија Златковић, Страхиња Милчић и Сандра Вељковић. Награда је победницима у име библиотеке уручила Лидија Јанковић.
Срба Такић, директор библиотеке уручио је награде најбољим учесницима ликовног конкурса. Добитници награда су: Уна Глигоријевић, Нина Саничанин, Сара Ранђеловић, Дуња Стојиљковић, Немања Тодоровић и Анђелина Стојановић.

Програм је завршен веома лепим игроказом који су извели ученици Основне школе “Браћа Миленковић” из Шишаве. Реч је о делу текста из Нушићеве “Аутобиографије”. Међу глумцима су били Миљана Здравковић, Анастасија Ранђеловић и Лука Митић, које је припремила Ирена Миленковић, наставница српског језика и књижевности.

Лепа, опуштена атмосфера у библиотеци, широм отворена врата овог здања за школарце из Гложана и Шишаве, подстицај деци да стварају, да пишу и цртају, да се у лепом такмиче су све оно што је синоћ оставило снажан утисак на публику.

Остале вести

Објављено: 23.08.2017
После летњег одмора  у свим лигама  у Србији кренула je  јесења првенствена фудбалска сезона. Старт власотиначких клубова у јесењем делу био је веома лош. Оба представника у Међуопштинској лиги, Младост и Града...
Објављено: 04.02.2021
Центар за стручно усавршавање Лесковац и ове године је одржао Зимску школу у периоду од 11. до 22. јануара. Најбољим радовима основаца и средњошколаца на конкурсу “Комуникација са другим световима – какву порук...
Објављено: 15.12.2017
У Галерији библиотеке „Десанка Максимовић“ синоћ је промовисана књига „Тајне дуговечности и здравља“, проф. др Драгослава Ђорђевића. Може се рећи да је синоћна промоција била другачија од досадашњих.Током преда...
Објављено: 12.12.2016
Недавно је министар здравља Златибор Лончар посетио власотинчки Дом здравља и током обиласка ове установе нашао је замерку на постојеће стање у тоалетима ове установе. Он је том приликом дао рок од месец дана д...
Објављено: 29.12.2017

На радост и одушевљење великог броја Власотинчана синоћ је организован традиционални карневал ученика Основне школе „8. октобар“ под назив...