Излечена 32 пацијента, чекају се резултати за још 73, смањен број прегледа у COVID амбуланти

Објављено: 30.04.2020

Од 80 заражених корона вирусом на подручју Власотинца, од почетка епидемије, 32 пацијента су излечена, а два су преминула од последица COVID-а 19, показују подаци Штаба за ванредне ситуације. Данашњем састанку присуствовао је и епидемиолог из лесковачког завода ради анализирања ситуације и предузимања епидемиолошких мера на ширењу заразе.

Међу онима који су са отишли на кућну рехабилитацију је и командант штаба и председник општине Зоран Тодоровић који је јуче изашао из болнице, као и један члан Општинског већа.

Резултати се чекају за 40 радника предузећа Маша импекс које је тестирао Завод за јавно здравље Лесковац и за 33 пацијента која су тестирана у амбуланти Дома здравља.

У овој амбуланти је јуче било 36 пацијената на прегледу што је скоро дупло мање у односу на претходне дане. Лекари и овде констатују да је клиничка слика сада слабија у односу на ону коју су имали пацијенти који су се јављали на почетку епидемије.

Чланови руске специјалне јединице АБХО и данас дезинфикују унутрашњост Дома здравља, саопштава општински штаб.

Министартство државне управе и локалне самоуправе доставило је штабу у Власотинцу 3500 заштитних маски и исто толико пари санитарних рукавица, а предузеће Сигма из Куле донирало је 1000 литара дезинфекционог средтсва Аквалор. Обе донације биће расподељене најпре Дому здравља, а онда јавним предузећима Водовод и Комуналац и осталим установама.

Остале вести

Објављено: 16.01.2017
Ванредна ситуација у делу општине Власотинце укинута је данас на препоруку Штаба за ванредне ситуације у коме кажу да су сви путеви у брдско-планинском делу општине  проходни. „Тешка механизација и даље се н...
Објављено: 22.02.2017
Туристичка организација Власотинца наступиће на 39. Међународном сајму туризма у Београду, од 23. до 26. фебруара. Овом приликом ће поред традиционалне манифестације „Вински бал“ бити представљено и низ нових м...
Објављено: 27.01.2021
Ове године, прослава школске славе је у школама у Србији па и у Власотинцу сасвим другачија него ранијих година. Разлог је свакако тренутна епидемиолошка ситуација у земљи и поштовање свих прописаних и препоруч...
Објављено: 13.11.2017
У Народној библиотеци „Десанка Максимовић“ у петак, 10. новембра приређено је представљање књиге поезије Новице М. Јовића “Жена“.
  • Ова књига је настала као резултат успешне сарадње две установе култ...
Објављено: 27.07.2017
Спровођење обуке за правилно понашање према животињама - псима, представља завршницу пројекта у оквиру кога је у Власотинцу изграђено Прихватилиште за псе. Опремање објекта  је у току и ускоро се очекује његово...