Инфраструктура – императив

Објављено: 24.11.2016

У четири сеоске месне заједнице у претходна два месеца приводе се крају или су пак у току радови на уређењу инфраструктуре. У Шишави је асфалтирана улица у дужини од 270м, чија је вредност два милиона динара. У Батуловцу је на уласку у село „пресвучен“ пут у дужини од 500м, вредност изведених радова је 2,7 милиона динара, а у суседном Стајковцу урађене су две улице у дужини 112м, приближна вредност изведених радова је близу 960.000 динара. У Конопници се приводе крају радови на првој фази реконструкције Дома културе.

konopnica      konopnica_dom-kulture-720x540

„Након 30 година радимо прву реконструкцију Дома културе у Конопници како бисмо спречили  даље пропадање објекта. У првој фази у радове је уложено око 3,6 милиона динара, укупна вредност свих радова који треба да се изведу је око 6 милиона динара. У Батуловцу смо пре два месеца завршили прву фазу уређења Дома културе, вредност ових радова је око 4,7 милиона динара. И у наредном периоду наставићемо да обнављамо домове културе тамо где постоје могућности и где су решени имовинско-правни односи. Ово је један од показатеља да бринемо о становништву и у месним заједницама. Надам се да ћемо током следеће године успети да домове културе приведемо својој намени посебно у месним заједницама из којих се становништво не исељава“ , рекао је председник општине Зоран Тодоровић који је са својим сарадницима обишао радове.

Друга фаза радова на реконструкцији и санацији домова културе зависиће од средстава општинског буџета. Ови радови представљају почетак реконструкције домова културе.

stajkovce-ulica

„У последња два месеца у три месне заједнице изведени су радови на уређењу и изградњи улица. Поред асфалтирања водили смо рачуна да решимо и одвод атмосферских вода па смо у Шишави и Стајковцу радили и канале, а у Батуловцу је „пресвучен“ пут на уласку у село. Укупна дужина свих асфалтираних улица је 882м, вредност изведених радова је око 5,1 милион динара. Преостало је да се до краја грађевинске сезоне заврше радови у Металској и део радова у  Власинској улици. У оквиру летњег одржавања путева крпљене су ударне рупе у Гложану, Ладовици и Конопници, а у току су припреме за зимско одржавање путева “, истакао је Бошко Станчић, заменик председника општине.

batulovce-put      dom-kulture-batulovce

„Власотиначка локална самоуправа планира да током наредне године у Шишави, у циљу побољшања водоснабдевања становништва, изгради базен којим би се снабдевали грађани Шишаве и Доње Ломнице, вредност овог пројекта је око 3,5 милиона динара“, рекао је овом приликом Дејан Тодоровић, члан Општинског већа задужен за месне заједнице.

„Планирамо да организујемо акцију чишћења корита реке Шишавице. Ово је прилика да позовем мештане да воде рачуна о томе где одлажу свој отпад, како би нам река била чистија не само ради лепшег изгледа већ би као одговорни људи почели да водимо бригу о заштити животне средине на један виши ниво“, додао је Дејан Тодоровић.

ulica-u-sisavi      sisava-ulica

Одговарајући на новинарско питање да ли ће наредна година бити година инвестиција у Власотинцу председник Тодоровић је рекао:

„Наравно, трудићемо се да што више новца у буџету буде опредељено за инвестиције не само у буџету него и кроз аплицирање пројектима код надлежних органа како у Републици тако и шире, то је овој локалној власти императив. У току су тендери за пројекте који ће се реализовати преко Канцеларије за јавна улагања. Тендер за основну школу у Бољару је завршен, његова вредност је 13 милиона динара. Наредног понедељка отвара се тендер за Техничку школу чија је вредност 47 милиона динара и за Дом здравља у вредности од 27 милиона динара. Будући да смо при крају грађевинске сезоне, због временских услова не верујем да ће се са радовима кренути пре пролећа. Али, на пролеће ће се ови радови свакако радити. Интензивно радимо и на завршавању пројектне документације улица, како улица у самом Власотинцу тако и у сеоским месним заједницама. Желимо да спремимо комплетну документацију како бисмо благовременим конкурисањем повукли средства и из републичких фондова“.
stajkovce      stajkovce_todorovic-720x558

Остале вести

Објављено: 06.06.2017
Обележавању 5. јуна Светског дана заштите животне средине придружило се и удружење “Власинска вила“ које је организовало манифестацију под називом „Чувајмо природу, да би она чувала нас“. Програм који је осм...
Објављено: 08.08.2018

Црвени крст Власотинца у сарадњи са Заводом за трансфузију крви јуче је организовао ванредну акцију добровољног давања крви. На овој акцији одазвало се 38 добровољних давалаца. Крв ...

Објављено: 24.08.2019
Вечерњи део програма првог дана Винског бала на централној бини почео је наступом фолклорних ансамбала, Културно-уметничког друштва „Света Тројица“ из Бољара и Фолклорног ансамбла „Црниловић“ из Власотинца. ...
Објављено: 11.08.2017
У галерији Народне библиотеке „Десанка Максимовић“ синоћ  је отворена изложба фотографија и докумената о развоју спортског пливања у Власотинцу. Изложба је названа „ Пливање у Власотинцу, од бањање до спорта“. ...
Објављено: 20.11.2017

Јован Стојановић Пајса

(1952-2017)

У Власотинцу је 19. новембра у 65. години живота умро Јован Стојановић Пајса, успешни привредник и једа...