Концерт Данице Крстић о коме ће се дуго причати

Објављено: 22.05.2018

Изузетан концерт, музички догађај за памћење приређен је синоћ у Порти власотиначке цркве. Концертом духовне и етно музике у извођењу Данице Крстић настављен је програм Дани Власотинца који је Културни центар покренуо поводом градске славе -Дана преноса моштију Светог оца Николаја.

Даница Крстић је у Власотинцу наступила по други пут и показала како се музиком брижно чува традиција свога рода. Лепота њеног раскошног и моћног гласа оставила је стотине посетилаца без даха. Невероватна Даница Крстић изгледала је нестварно на бини импровизованој испод самог звоника. Њен непоновљиви глас, избор песама, предиван амбијент црквене порте у сумрак мајског дана довољни су да се још дуго, дуго прича о овој вечери. Нико синоћ није концерт  напустио равнодушан. Људи су били понесени емоцијама, позитивном енергијом и одличном музиком. Међу публиком су биле све генерације слушалаца, од ђака до најстаријих Власотинчана.

За клавиром Даницу је пратио професор Ивица Ђокић, док је гитару свирао професор Саша Несторовић.

Први пут у Власотинцу Даница Крстић је са Сањом и Балкаником гостовала прошле године на концерту који је одржан другог дана Винског бала. Они су се недавно вратили из Лисабона где су на Евровизији представљали нашу земљу песмом „Нова деца“. Ова песма, по речима Данице Крстић представља евокацију традиције јер је Сања Илић успео да обједини мелодије целог Балкана и балканских народа и покаже сву лепоту коју носи традиционална музика.

Иначе, Даница Крстић пева од своје шесте године када је дебитовала са Биљаном Крстић,  један је од најмлађих певача која је снимила трајне снимке за архив Радио Београда, при чему је формирала и свој идентитет радијског певача.

Ова млада Крагујевчанка пева традиционалну српску музику, музички је стасавала уз менторку Мериму Његомир, победница је серијала  „Шљивик“ у категорији вокалних солиста,  2015. године била је финалиста српског избора за Евровизију, од своје шеснаесте године наступа са Сањом Илићем и Балкаником, студент је етномузикологије на Факултету музичких уметности у Београду.

Остале вести

Објављено: 28.12.2018
Ученици четвртог разреда, чланови драмске секције Основне школе „8. октобар“, који су на недавно одржаној манифестацији сценских минијатура постигли запажен успех су данас за своје другаре извели приредбу „Ново...
Објављено: 23.01.2017
Омладина Српске напредне странке у Власотинцу се 20 . и 22. јануара својим активностима прикључила акцији „Помозимо комшији“, коју је ова странка недавно покренула широм Србије. Циљ акције је да млади различити...
Објављено: 12.07.2018

„Под сјајем звезда“ назив јхе концерта који је синоћ у дворишту Културног центра одржао Градски хор „Рузмарин“ из Лесковца.

Хор је наступио у...

Објављено: 01.04.2020
Штаб за ванредне ситуације општине Власотинце обавештава грађане да је фиксни број телефона на који грађани могу да се обрате у случају потребе и даље 016/875-213, а да је број мобилног промење...
Објављено: 24.04.2018
Као што је већ најављено, Основна школа „Синиша Јанић“ ће током лета бити комплетно реконструисана и преуређена у складу са пројектом по коме је недавно расписана јавна набавка. Рок за окончање јавне набавке и ...