Креативна радионица завршена ревијом костима

Објављено: 28.06.2019

Традиционална власотиначка летња креативна радионица је ове године организована по 11. пут у просторијама Предшколске установе „Милка Диманић“. Свој рад ликовна радионица је почела 24. јуна, а завршена је изложбом дечјих радова 27. јуна. Тема овогодишње летње креативне радионице је била израда сценских костима. По речима ликовног педагога и водитеља радионице Мирјане Димитријевић, костими су део многих предшколских активности, манифестација и догађаја.

„Сама израда костима је веома захтеван процес јер управо су костими део карактерних улога и неопходни су да би се једна улога на сцена изнела. У претходним годинама кренули смо са израдом костима, део по део, а ове године смо наставили. Присутни су кроз ревију могли да виде наше костиме кроз који презентују ликове из многих бајки. Било је ту Снежне краљице, Пепељуге, Снежане, Ивице и Марице и др. Поред израде костима бавили смо се и израдом сценског простора и могу рећи да смо ових неколико дана живели у бајкама“, рекла је ликовни педагог и водитељ радионице Мирјана Димитријевић.

Поздрављајући све присутне Снежана Филиповић, директорка власотиначког вртића „Милка Диманић“ је истакла да деца али и васпитачи који учествују на летњој креативној радионици трагају за сопственим ликовним изразом.

„Учешћем на радионицама успели смо да отворимо врата креативности дечјег ликовног изражавања. Истовремено њиховим васпитачима пружамо могућност да се стручно усавршавају“, казала је Снежана Филиповић.

Иначе, ове године на радионици су поред власотиначког вртића учествовали и вртићи из Коцељеве, Владимираца, Врања, Медвеђе, Лајковца, Крагујевца, Малог Зворника, Димитровграда, Пирота, Великог Градишта, Бојника, као и вртић из Елин Пелина, из Бугарске.

Власотиначка летња креативна радионица је школске 2012/13. године акредитована као облик стручног усавршавања од стране Завода за унапређење образовања и васпитања Републике Србије, те су учесници овом приликом од организатора добили сертификате. 

 

Остале вести

Објављено: 29.08.2019
Због извођења радова на изградњи и реконструкцији кишне канализације, Општина Власотинце, у својству инвеститора, обавештава учеснике у саобраћају, да ће у наредном периоду, повремено долазити до затварања улиц...
Објављено: 22.05.2019

У другом колу атлетске пионирске лиге Југ млади атлетичари АК „Власотинце“ су још једном постигли одличне резултате. Такмичење је 19. маја организовао  Атлетски клуб „Балкан“ из Дим...

Објављено: 27.12.2017

У оквиру пројекта „За бољу будућност“ Центар за социјални рад  је током новембра и децембра месеца реализов...

Објављено: 11.10.2018

Корисници услуга УГ  „Осмех“  јуче су поводом Дана општине посетили Старо гробље. Поред међусобног дружења су искористли дан тако што су од јесењег цвећа и лишћа исплели венац који ...

Објављено: 18.10.2018
Recаn Фондација за рециклажу лименки за пиће и Удружење „Власинска вила“ данас и сутра организују у основним и средњим школама предавање на тему рециклаже алуминијумских лименки. Циљ ових предавања је повећање ...