Министар Бранко Ружић у посети Власотинцу

Објављено: 20.05.2019

Министар за државну управу и локалну самоуправу Бранко Ружић јуче је посетио Власотинце и том приликом обишао завршене радове на Спортској хали. Реч је о пројектима који су реализовани средствима овог министарства. Пре тога, министар Ружић  је у кабинету председника општине одржао и радни састанак са представницима локалне власти. На састанку се разговарало о проблемима са којима се локална самоуправа среће у свом раду и начину како боље превазићи проблеме и створити услове за још савременији рад општинске управе.

„Ми  у министарству сваке године подижемо фонд за финансирање локалних пројеката, све у циљу побољшања и функционисања свих локалних самоуправа у Србији. У наредној години подићићемо фонд за локалне пројекте јер смо ове године на располагању имали 500 милиона динара, а у министарству је пристигла и уредна документација за пројекте чија вредност је око 2,5 милијарди динара“, рекао је Бранко Ружић.

Обилазећи завршене радове на постављању портала на локалима у Спортској хали Ружић је рекао “сама чињеница да, овде, у овом објекту дневно продефилује око 150 младих спортиста иде у прилог томе. То нам говори да Власотинце баштини спортски дух, и да свака наша помоћ, па и ова иде на добробит свих грађана“.

Он је овом приликом похвалио рад локалног руководства, истичући да увек може да се адекватним захтевима обрати министарству, и похвалио све оно што је општинска управа урадила на пољу дигитализације, пре свега на пољу превођења матичне књиге из  писаног облика у електронски, напомињући да то није довољно и да се и у наредном периоду мора наставити у истом смеру.

Министар Бранко Ружић и први људи власотиначке општине  разговарали су и о реализацији пројекта електронске скупштине и јединственог управног места или шалтер сале.

Председник општине Власотинце Зоран Тодоровић је изразио наду да ће се и ови пројекти спровести у дело што пре, у овој години.

„Грађевински део пројекта већ имамо, надам се да ћемо што пре спремити и пројектни део за ентеријер који је неопходан за примену тог хардвера и софтвера и ако можемо да од краја године уведемо електронску скупштину, што би смањило штампање материјала и повећало ефикасност у раду локалне скупштине“, истакао је Тодоровић и додао да ће  општина Власотинце и убудуће учествовати на свим конкурсима за које већ има спремну документацију.

Приликом посете Власотинцу министар Ружић је похвалио све локалне самоуправе Јабланичког округа, истичући да су заиста припремљене и да имају веома добру сарадњу са Министарством државне управе и локалне самоуправе, те да ће се и убудуће наставити са реализацијом пројеката који су од значаја за све грађане округа, све то у циљу побољшања животног стандарда.

Остале вести

Објављено: 25.09.2017
У галерији Народне библиотеке „Десанка Максимовић“ 22. септембра отворена је изложба фотографија под називом „Власотинце које не бледи“, којом је истовремено представљена и фејсбук страница под истим називом. Ј...
Објављено: 10.03.2017
У сали Културног центра, у синоћ је одржан предизборни скуп владајуће коалиције на ком су представници СНС - ПУПС, СПС- ЈС и Покрет за бољу Србију. Они су синоћ дали безерзервну подршку Александру Вучић, предсе...
Објављено: 03.12.2017
У Власотинцу од синоћ има воде. Вода је само за техничку употребу, кажу у Штабу за ванредну ситуацију општине Власотинце. Цистерне са пијаћом водом и даље ће кружити градом. Тако ће бити и наредна три дана, док...
Објављено: 01.02.2019
Прва овогодишња акција добровољног давања крви одржана је јуче у просторијама библиотеке „Десанка Максимовић“. Акција је изведена у организацији власотиначког Црвеног крста и Завода за трансфузију крви из Ниша....
Објављено: 27.07.2017
У Ладовици ће се од 28. до 30. jула одржати 11. Пивски фестивал,  музичка манифестација која је веома значајна у свету алтернативне музике код нас. Прича организатора фестивала враћа нас на почетке њиховог р...