Министар Бранко Ружић у посети Власотинцу

Објављено: 20.05.2019

Министар за државну управу и локалну самоуправу Бранко Ружић јуче је посетио Власотинце и том приликом обишао завршене радове на Спортској хали. Реч је о пројектима који су реализовани средствима овог министарства. Пре тога, министар Ружић  је у кабинету председника општине одржао и радни састанак са представницима локалне власти. На састанку се разговарало о проблемима са којима се локална самоуправа среће у свом раду и начину како боље превазићи проблеме и створити услове за још савременији рад општинске управе.

„Ми  у министарству сваке године подижемо фонд за финансирање локалних пројеката, све у циљу побољшања и функционисања свих локалних самоуправа у Србији. У наредној години подићићемо фонд за локалне пројекте јер смо ове године на располагању имали 500 милиона динара, а у министарству је пристигла и уредна документација за пројекте чија вредност је око 2,5 милијарди динара“, рекао је Бранко Ружић.

Обилазећи завршене радове на постављању портала на локалима у Спортској хали Ружић је рекао “сама чињеница да, овде, у овом објекту дневно продефилује око 150 младих спортиста иде у прилог томе. То нам говори да Власотинце баштини спортски дух, и да свака наша помоћ, па и ова иде на добробит свих грађана“.

Он је овом приликом похвалио рад локалног руководства, истичући да увек може да се адекватним захтевима обрати министарству, и похвалио све оно што је општинска управа урадила на пољу дигитализације, пре свега на пољу превођења матичне књиге из  писаног облика у електронски, напомињући да то није довољно и да се и у наредном периоду мора наставити у истом смеру.

Министар Бранко Ружић и први људи власотиначке општине  разговарали су и о реализацији пројекта електронске скупштине и јединственог управног места или шалтер сале.

Председник општине Власотинце Зоран Тодоровић је изразио наду да ће се и ови пројекти спровести у дело што пре, у овој години.

„Грађевински део пројекта већ имамо, надам се да ћемо што пре спремити и пројектни део за ентеријер који је неопходан за примену тог хардвера и софтвера и ако можемо да од краја године уведемо електронску скупштину, што би смањило штампање материјала и повећало ефикасност у раду локалне скупштине“, истакао је Тодоровић и додао да ће  општина Власотинце и убудуће учествовати на свим конкурсима за које већ има спремну документацију.

Приликом посете Власотинцу министар Ружић је похвалио све локалне самоуправе Јабланичког округа, истичући да су заиста припремљене и да имају веома добру сарадњу са Министарством државне управе и локалне самоуправе, те да ће се и убудуће наставити са реализацијом пројеката који су од значаја за све грађане округа, све то у циљу побољшања животног стандарда.

Остале вести

Објављено: 15.09.2017
Данас се навршило 99 година од пробоја Солунског фронта , тим поводом делагације удружења бораца и локалне самоуправе положиле су венце на Споменик палим борцима за слободу и уједињење у националним покретима и...
Објављено: 26.11.2018

Поводом 25. новембра Међународног дана борбе против насиља над женама синоћ је у Народној библиотеци „Десанка Максимовић“ организована манифестација Песничком речју  „Стоп насиљу на...

Објављено: 22.06.2017
Техничка школа у Власотинцу јуче је за ученике завршне године приредила свечану доделу диплома. Поздрављајући присутне ученике директор школе Миливоје Ђорђевић пожелео им је успешан наставак школовања, запошљењ...
Објављено: 17.10.2017
Након три недеље играња, у петак 13. октобра, завршене су Радничке - спортске игре. Овогодишњи победник турнира у малом фудбалу је екипа Спортско-рекреативног центра „Власина“. Она је у финалу, након извођења п...
Објављено: 20.04.2018
У Основној школи „8. октобар“ јуче је организован пријем за будуће прваке. Око 150 предшколаца из вртића „Дечја радост“ и „Колибри“ са својим васпитачима били су гости ове школе. Чаролија са предшколцима на зву...