Министар Бранко Ружић у посети Власотинцу

Објављено: 20.05.2019

Министар за државну управу и локалну самоуправу Бранко Ружић јуче је посетио Власотинце и том приликом обишао завршене радове на Спортској хали. Реч је о пројектима који су реализовани средствима овог министарства. Пре тога, министар Ружић  је у кабинету председника општине одржао и радни састанак са представницима локалне власти. На састанку се разговарало о проблемима са којима се локална самоуправа среће у свом раду и начину како боље превазићи проблеме и створити услове за још савременији рад општинске управе.

„Ми  у министарству сваке године подижемо фонд за финансирање локалних пројеката, све у циљу побољшања и функционисања свих локалних самоуправа у Србији. У наредној години подићићемо фонд за локалне пројекте јер смо ове године на располагању имали 500 милиона динара, а у министарству је пристигла и уредна документација за пројекте чија вредност је око 2,5 милијарди динара“, рекао је Бранко Ружић.

Обилазећи завршене радове на постављању портала на локалима у Спортској хали Ружић је рекао “сама чињеница да, овде, у овом објекту дневно продефилује око 150 младих спортиста иде у прилог томе. То нам говори да Власотинце баштини спортски дух, и да свака наша помоћ, па и ова иде на добробит свих грађана“.

Он је овом приликом похвалио рад локалног руководства, истичући да увек може да се адекватним захтевима обрати министарству, и похвалио све оно што је општинска управа урадила на пољу дигитализације, пре свега на пољу превођења матичне књиге из  писаног облика у електронски, напомињући да то није довољно и да се и у наредном периоду мора наставити у истом смеру.

Министар Бранко Ружић и први људи власотиначке општине  разговарали су и о реализацији пројекта електронске скупштине и јединственог управног места или шалтер сале.

Председник општине Власотинце Зоран Тодоровић је изразио наду да ће се и ови пројекти спровести у дело што пре, у овој години.

„Грађевински део пројекта већ имамо, надам се да ћемо што пре спремити и пројектни део за ентеријер који је неопходан за примену тог хардвера и софтвера и ако можемо да од краја године уведемо електронску скупштину, што би смањило штампање материјала и повећало ефикасност у раду локалне скупштине“, истакао је Тодоровић и додао да ће  општина Власотинце и убудуће учествовати на свим конкурсима за које већ има спремну документацију.

Приликом посете Власотинцу министар Ружић је похвалио све локалне самоуправе Јабланичког округа, истичући да су заиста припремљене и да имају веома добру сарадњу са Министарством државне управе и локалне самоуправе, те да ће се и убудуће наставити са реализацијом пројеката који су од значаја за све грађане округа, све то у циљу побољшања животног стандарда.

Остале вести

Објављено: 06.10.2017
У оквиру Дечје недеље полазници вртића су са својим васпитачима посетили Техничку школу. Малишане је најпре поздравио директор школе Миливоје Ђорђевић. Потом су њихови домаћини били ученици који се школују за и...
Објављено: 15.06.2018

Павле Стаменковић, ученик четвртог разреда Основне школе „8. октобар“ је на овогодишњој Олимпијади у менталном рачуњању  освојио прво место, у дисциплини Анзан. Овај изузетан власот...

Објављено: 20.11.2017
Ове године Песнички час – учитељству у част – у спомен Даници Горуновић Тасић подржао је и Дом културе у Вучју. Око веселе песничке дружине окупили су се ђаци из школа са терена. Пажљиво су слушали песнике Виол...
Објављено: 12.10.2017
У Спортско-рекреативном центру „Власина“ ових дана се приводи крају турнир у малом фудбалу, који је организован у оквиру Радничких спортских игара. Право освежење турнира представљала је екипа предузећа Фјорент...
Објављено: 18.02.2021
Данас су у сали Скупштине општине Власотинцеподељени уговори спортским клубовима и удружењима у оквиру редовног програма финансирање спорта.  Све законске процедуре су завршене и средства је добило 29 спортских...