Моје је право да живим срећно и здраво

Објављено: 04.10.2018

Основна школа „Браћа Миленковић“ у Шишави ће низом активности и ове године обележити Дечју недељу. Дечја недеља је први пут обележена 1934. године, на предлог организације Пријатељи деце Србије, а 1987. године дефинисана је Законом о друштвеној бризи о деци.

„Дечја недеља обележава се у првој недељи октобра месеца сваке године, тако и ове. Као све школе и наша школа Дечју недељу обележиће под мотом „Моје је право да живим срећно и здраво – за одрастање без насиља“. Тим поводом, ученици, колектив и родитељи током пет дана спровешће низ активности. Најпре ће се ученици нижих разреда упознати са конвенцијом о правима детета, потом ће цртати кредама у школском дворишту на теме здрава храна, породица, другарство.

Ученици виших разреда спровешће хуманитарну акцију „Деца – деци“,  а одржаћемо и седницу Ученичког парламента,чија тема ће бити управо тема Дечје недеље, а потом и радионицу на тему „Одрастање без насиља“. Организоваћемо маскембал и изабрати најбоље маскиране ученике. За ученике од петог до осмог разреда одржаћемо предавање на тему пубертета, о чему ће говорити др Анита Прокић. За ученике од првог до четвртог разреда спровешћемо радионицу „Моја омиљена животиња“. Организоваћемо и разна спортска такмичења под називом Игре без граница“. Током трајања Дечје недеље подсетићемо ученике на њихова права али истовремено ћемо их подсетити и на обавезе и одговорност“, рекао је Владислав Горуновић, директор ОШ „Браћа Миленковић“ у Шишави.

Остале вести

Објављено: 11.12.2018

Међународни дан људских права обележен је јуче у Власотинцу традиционалним кићењем новогодишње јелке са порукама о људским правима.

Акцију су орган...

Објављено: 18.07.2019

Концертом градског хора Рузмарин, који је синоћ приређен у дворишту Културног центра, настављено је Лето у Власотинцу 2019.

Суседи из Лесковца и ов...

Објављено: 24.08.2019
По расписаном конкурсу, и ове године на 34. Винском балу бирана су најбоља вина у четири категорије, а пријавило се 16 кандидата. Прво место у категорији врхунских белих вина припало је Братиславу Ристићу, друг...
Објављено: 20.03.2018
Данас су представници Техничке школе „Клод Дорније“ из немачког града Фридрихсхафена ученицима и професорима Техничке школе у Власотинцу предали три машине (струга) за школске радионице. Машине су намењене за р...
Објављено: 30.12.2016
Организовано предавање за основце и гимназијалце У оквиру пројекта „Физика за све“ у Основној школи „Синиша Јанић“  су професор Природно-математичког факултета у Нишу др Горан Ђорђевић и др ...