“Најбоље је тамо где се најбоље осећате”

Објављено: 12.02.2019

Млади лекар Далибор Стојановић данас ради у Служби хитне медицинске помоћи у Власотинцу, по пројекту који финансира локална самоуправа и по коме је запослено 14 лекара и 14 медицинских сестара и техничара. Од осталих се разликује по томе што је пре две године одустао од сигурног посла лекара са специјализацијом у Немачкој и вратио се у Србију. Уписао је волонтерску специјализацију и данас живи на релацији Ниш – Власотинце.

„Моја жеља је била да знање које сам стекао приликом школовања применим у лечењу болесника у нашој земљи и да на тај начин дам свој професионални допринос. Овде ми је лепше. Себе у том процесу рада видим у земљи у којој сам одрастао“, каже млади лекар.

На питање шта су, по њему, предности а шта мане одласка у другу земљу, каже:

„Требало би да се води рачуна о многим стварима, професионлна афирмација јесте најбитнија, новац је важан, али је најбоље тамо где се најбоље осећате“.

Директор власотиначког Дома здравља Милена Станковић Митровић каже да су се поздравили кад је полазио, али да је наговестио да ће се можда вратити, иако је у Лајпциг кренуо да потпише уговор и имао подршку сестре фармацеута и зета анестезиолога, који тамо раде.

„После три недеље, јавио је да се враћа“, додаје директорка Митровић.

Иначе, Далибор Стојановић, након завршетка студија на којима је три године био студент са најбољим просеком, радио је у Нишу, Кучеву и Пожаревцу, на заменама. Општине Власотинце и Црна Трава пројектним финансирањем обезбеђују средстав за рад медицинског особља, настојећи да разуђену територију „покрију“ неопходним здравственим услугама.

„Наша општина има потребу за већим бројем лекара него што је Министарство здравља предвидело и одлучили смо да путем пројекта финансирамо те услуге. Повратак овог младог човека показује да је Власотинце место у коме млади људи могу да пронађу своје место и обезбеде егзистенцију зза себе и своју породицу“, каже председник општине Власотинце Зоран Тодоровић. Због удаљености Власотинца од Опште болнице Лесковац непуних 20 км, овдашњем Дому здравља укинута је специјалистичка служба, иако су поједина села власотиначке општине удаљена од те болнице по 40 и више километара“, подсећа директорка Митровић.

 

Остале вести

Објављено: 08.06.2018
Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за регионални развој и координацију рада јавних предузећа Милан Кркобабић јуче је са својим тимом обишао задругу „Мед и воће“ у Доњој Ломници. Протекле год...
Објављено: 22.11.2018
Носиоци регистрованих пољопривредних газдинстава са подручја наше општине који су на дан 11. октобра пријавили површине под воћем имају право да поднесу захтев за бесповратну доделу минералног ђубрива КАН 27% Н...
Објављено: 26.12.2016

Oве године Туристичка организација општине Власотинце пр...

Објављено: 09.05.2018

КОНКУРС

ЗА ПЕСМЕ О МАЈЦИ СВЕТОГ САВЕ

СВЕТОЈ АНАСТАСИЈ...

Објављено: 25.12.2017
У сусрет новогодишњим празницима Societe Generale банка је организовала позоришну представу за ученике првог разреда Основне школе „8. октобар“. И како у позивници малишанима стоји да дођу добро расположени,...