Низ пројеката условили други ребаланс општине Власотинце

Објављено: 18.06.2017

На осмој седници Скупштине општине Власотинце одржаној јуче, највећу дискусију изазвало је усвајање ребаланса општинског буџета. Одборничка већина у власотиначкој Скупштини је по други пут усвојила ребаланс општинског буџета за више од 83 милиона динара. Овај ребаланс заснован је на приливу средстава од виших нивоа а на основу низа одобрених пројеката, попут пројекта реконструкције сале Културног центра (биоскоп), уређења енергетске ефикасности у вртићу”Дечја радост”, уређења градских улица, за реализацију пројекта „За бољу будућност“.

Обраћајући се одборницима у име предлагача председник општине Зоран Тодоровић је између осталог рекао:

„Ми смо у ребалансу увећали учешће општине на 31 милион динара, али та средства смо ослободили тако што су падале цене током спровођења тендерских поступака на другим пројектима. Управо је то показатељ да када радимо јавно и транспарентно тендери се смањују за 10 или 20 одсто, што нам даје могућност да учествујемо у другим пројектима”.

Одборник опозиције Жарко Костић током седнице у више наврата се јављао, тражећи појашњења за поједине ставке ребаланса буџета и завршног рачуна општине Власотинце. Док је одборник Драгиша Миљковић тражио појашњења зашто се у свим месним заједницама не улаже подједнако, већ се улаже само у неколико месних заједница.

Узимајући учешће у раду седнице Бобан Петровић, општински већник је рекао да се тренутно ради у више месних заједница, да се због великих киша у претходним данима управо ради на санацији нанетих штета у више села те да ће се у наредном периоду наставити са радовима где је неопходно, и да не стоји прича да се не ради у месним заједницама.

Горан Стојиљковић, одборник СНС, који се први пут за годину дана јавио за реч подржао је рад локалног руководства, истичући да грађани најбоље виде шта се ради и како се ради, те да је поносан што сарађује са таквим људима.

Заменик председника Скупштине општине Ненад Стојковић је рекао да је од опозиције очекивао много критичнији однос.

„Чини ми се да ми сами себе чешће и више преиспитујемо, него што ви замерате. Очекивао сам да кажете шта не ваља, да будете критичнији према нама. Ако улажемо у град, ви питате што не улажемо у села, кад улажемо у села, ви питате што не у град. Дајте, направите неки концепт, ја сам увек за разговор “, рекао је Ненад Стојковић.

Одборници су у свом даљем раду усвојили завршни рачун буџета општине за 2016. годину, Програм контроле и смањења популације напуштених паса, дали сагласност за измену и допуну Статута Дома здравља, донели низ одлука о избору и именовањима чланова Штаба за ванредне ситуације, управних одбора Туристичке организације и Дома здравља. На овој седници разрешен је и именован Надзорни одбор ЈКП "Комуналац" као и чланови школских одбора Техничке школе и основне школе у Крушевици.

На седници Скупштина је потврдила одборнички мандат Срђану Радичевићу са изборне листе „Александар Вучић – Србија побеђује“.

Остале вести

Објављено: 08.08.2018

Црвени крст Власотинца у сарадњи са Заводом за трансфузију крви јуче је организовао ванредну акцију добровољног давања крви. На овој акцији одазвало се 38 добровољних давалаца. Крв ...

Објављено: 29.12.2017

На радост и одушевљење великог броја Власотинчана синоћ је организован традиционални карневал ученика Основне школе „8. октобар“ под назив...

Објављено: 12.11.2019
У организацији Удружења потомака ратника Србије  1912 – 1920. године- Власотинца  обележен је 11. новембар  Дан примирја у Првом светском рату. Делегације локалне самоуправе и удружења бораца положиле су венце ...
Објављено: 26.10.2018
Када се споје младост, знање, амбиција и жеља за сталним усавршавањем успех је скоро загарантован. То потврђује Стефан Николић, који је прављењем пице почео да се бави пре пет година како би зарадио џепарац ...
Објављено: 27.07.2017
У Ладовици ће се од 28. до 30. jула одржати 11. Пивски фестивал,  музичка манифестација која је веома значајна у свету алтернативне музике код нас. Прича организатора фестивала враћа нас на почетке њиховог р...