Обележено четрдесет година постојања Предшколске установе „Милка Диманић“

Објављено: 29.06.2018

Јуче је у Предшколској установи „Милка Диманић“ отворена изложба дечјих радова насталих током трајања десете, јубиларне  Власотиначке летње креативне радионице. Истовремено је обележен значајан јубилеј, четрдесет година од  формирања ове установе.

Свечаности поводом великог јубилеја присуствовао је Зоран Тодоровић, председник општине Власотинце и његови сарадници, Марина Илић, просветни саветник Школске управе Лесковац, директори јавних предузећа и установа и пензионери установе.

Јубиларна, десета Власотиначка летња креативна радионица завршена је јуче изложбом радова и поделом сертификата и захвалница. Ове године на радионици су учествовала деца из Коцељеве, Владимираца, Малог Зворника, Лајковца, Крагујевца, Врања, Медвеђе, Власотинца и из бугарског града Елин Пелин. Водитељ радионице је ликовни педагог Мирјана Димитријевић. Овога пута радило се на тему контраста и ритма.

„Током читаве деценије трајања Власотиначке летње креативне радионице деца из Србије и региона имала су  прилику да трагају за сопственим ликовним изразом. Овом радионицом успешно се отварају врата креативности и померају границе дечјег ликовног изражавања  а васпитачима се пружа могућност да се стручно усавршавају“, истакла је Снежана Филиповић, директорка вртића.

Власотиначка летња креативна радионица је школске 2012/2013. године акредитована као облик стручног усавршавања од стране Завода за унапређење образовања и васпитања Републике Србије.

Музички поздрав гостима сплетом народних игара упутили су власотиначки предшколци. Након тога приказана је видео презентација „Првих четрдесет година“. Реч је о филмском запису који прати рад предшколства од самог почетка до данас.

Ове године навршава се и деведесет година организованог рада са децом, који је у Власотинцу почео 1928. године при ондашњој основној школи. Рад при основним школама одвијао се све до 8. марта 1978. године када је отворен вртић „Милка Диманић“. Од тада до данас мрежа вртића се ширила. Поред објекта „Дечја радост“,  у граду је и 1985. године отворен  вртић „Колибри“. Након тога, изграђен је објекат „Пчелица“ у Стајковцу и „Лане“ у Прилепцу. Рад са осталим предшколским групама организован је у адаптираним просторијама при основним школама. Након екстерне евалуације 2014. године, вртић у Власотинцу је оцењен највишом оценом. Две године касније у оквиру пројекта „Развој критеријума за процену васпитно-образовних установа“, који је спровео Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања, ПУ „Милка Диманић“ је изабрана за један од десет најбољих вртића у Србији.Ни ту се није стало, сваком активношћу у овој установи иде се корак напред и постављају нове границе у унапређењу предшколског васпитања и образовања.

Остале вести

Објављено: 17.05.2019
Ученици Техничке школе који похађају трећу, завршну годину на смеру Индустријски механичар, који је обухваћен дуалним образовањем од 12. до 16. маја су реализовали стручну екскурзију. У оквиру ове екскурзије он...
Објављено: 22.01.2018

На Богојављење,  19. јануара освештане су просторије странке "Боља Србија" у  Немањиној улици број 9, у Власотинцу.

Поред свештеника о. Горана Дими...

Објављено: 27.12.2019
Серији лепих празничних дешавања посвећених деци данас су се придружили и чланови Општинског одбора Јединствене Србије, који су организовали дружење уз новогодишње поклоне, музику и мноштво лепих жеља. Како би...
Објављено: 11.02.2017
Вода из власотиначког „Водовода“ може да се користи за пиће и припрему хране потврдио је Завод за јавно здравље Лесковац. Ова установа узорковала је и анализирала воду потекле недеље како би проверила њену и...
Објављено: 15.07.2021

Вокална група "Либеро" синоћ је још једним својим наступом одушевила власотиначку публику. Концерт је традиционално организован у дворишту Културног центра. Гостовање у Власотинцу ј...