Обележен Међународни дан против злоупотребе и незаконите трговине дрогама

Објављено: 27.06.2017

Волонтери Црвеног крста Власотинца су у сарадњи са Удружењем „Власинска вила“ обележили 26. јун Међународни дан борбе против злоупотребе и незаконите трговине дрогама.

Тим поводом у Галерији Народне библиотеке „Десанка Максимовић“ организована је пројекција филма „Корак до дна“, који је рађен на тему злоупотребе дрога. Разговор о овој, за младе веома важној теми, настављен је у просторијама Црвеног крста.

По речима Вишње Буњевац, секретара Црвеног крста Власотинца, била је ово изузетна прилика да се млади волонтери упознају са опасностим и последицама које долазе са употребом дрога, да  резимирају поуке филма, да разговарају о томе како да се понашају и избегну ову пошаст савременог доба.

Циљеви превенција  у овој области су: спречавање конзумирања психоактивних супстанци, одлагање њиховог конзумирања и спречавање да они који експериментишу са дрогама постану корисници високог ризика и зависници од дрога.

–Трудимо се да сваког дана све више и више учимо, да знања преносимо једни другима. Истовремено, током реализације наших активности млади се упознају са начинима функционисања Црвеног крста – додаје Вишња Буњевац.

Остале вести

Објављено: 14.06.2018

На недавно одржаном Фото литерарном конкурсу за децу и младе на тему „Мој љубимац“ учестовали су  ученици  Основне школе „8. октобар“ ,  који похађају 2/2 разред. Радове на конкурс ...

Објављено: 21.06.2018

У Музеју Војводине одржана је промоција књиге „Први модерни градоначелник Београда – монографија о Влади Илићу“, аутора Саше З. Станковића.

Ова при...

Објављено: 26.08.2019

Вински бал – дан други. Свечана винска поворка са мажореткињама, трубачима, карневалском групом, предшколцима, фолклорцима из Бољара, представницима винских витешких редова из целе ...

Објављено: 28.12.2018
Подела минералног ђубрива КАН 27%, које је власотиначка општина добила посредством Републичке дирекције за робне резерве, почела је 24. децембра а заврпшена данас. По јавном позиву 420 воћара добило је регресир...
Објављено: 01.06.2017
Најуспешнији спортисти који су у протеклим недељама и месецима постигли запажене резултате, и достојно презентовали клуб и место из којег долазе 31. маја  угостио је председник општине Власотинце Зоран Тодорови...