Ове године почиње изградња Дома културе у Ладовици

Објављено: 04.06.2018

Ладовица је веома живо село, млади остају у њему. Брижљиво се негује традиција, чувају се обичаји села и читавог краја, покрећу се нове акције. Мештани се  боре за нове пројекте како би живот  свих, посебно деце и младих био што квалитетнији и потпунији. Село на само десетак километара од Власотинца биће у наредном периоду још живље.

Препознајемо га по Пивском фестивалу, Удружењу жена Ладовица, Данима распеване Ладовице, бројним хуманитарним акцијама.

Мештани овог села научили су да брину о себи, својим потребама, потребама своје деце, имају идеје како да то чине на најбољи начин и имају подршку локалне самоуправе да то претворе у стварност.

Ове године почеће да се реализује пројекат за који се годинама боре. Реч је о изградњи Дома културе. Пројектна документација је завршена, грађевинска дозвола прибављена, покренут је поступак јавне набавке. Целокупна вредност пројекта је 22 милиона динара. За прву фазу изградње из општинског буџета ове године биће издвојено 2,5 милиона динара. Почетак радова очекује се крајем септембра или почетком октобра месеца.

По речима Слободана Станковића, представника ове месне заједнице завршен је веома озбиљан посао на пренамени земљишта од пољопривредног у грађевинско. Објекат ће бити изграђен на нешто више од 300 квадрата а површина сале износиће 170 квадрата.

„Изградњом Дома културе најзад ћемо добити простор за све друштвене делатности у селу, за потребе месне заједнице, свих наших удружења, за организовање културних дешавања, за предавања из различитих области, за потребе других села. Такође је важно што је локална самоуправа препознала потребе мештана Ладовице, посебно деце и омладине“, истиче Слободан Станковић.

По његовим речима, у току је друга фаза изградње фекалне канализације, за шта ће бити издвојено око осам милиона динара. Прва фаза је завршена прошле године, када је изграђена канализациона мрежа у дужини од 970 метара.

Након завршетка поступка јавне набавке почетак радова се може очекивати током августа месеца. У јулу месецу обавиће се санација бетонских пропуста на путу Власотинце – Кукавица – Ладовица, за шта је потребно 480.000 динара.

И ту није крај плановима, пројектима, остварењима.

У плану је изградња дечјег игралишта преко пута школе. Комплетан пројекат је урађен а његова реализација почеће наредне године.

Како истиче Слободан Станковић, ове године биће санирани атарски путеви у дужини од 3 километра. Иначе, укупна дужина атарских путева у Ладовици износи 7 километара.

„Много тога смо покренули, много тога смо завршили, још много тога нас очекује да урадимо. На срећу, имамо одличну сарадњу са локалном самоуправом. Стабилност власти одражава се на стабилност приликом  реализације свих пројеката. Ми увек мислимо на следећи корак, тако да су нове идеје већ ту“, додаје Слободан Станковић.

Остале вести

Објављено: 24.07.2017
Радови на пројекту реконструкцији кровне конструкције, замени спољне столарије и уређењу фасаде на власотиначком Дому здравља завршени су и од данас овај објекат има нов излед. Инвестиција вредна близу 23 ми...
Објављено: 06.12.2017
У четвртак 7.децембра, од 9 до 16 сати, биће прекинута испорука воде грађанима на левој страни обале реке Власине (МЗ Центар), због повезивања нове водоводне мреже у улици Милорада Величковића са постојећом, гл...
Објављено: 10.10.2017
„У свету игара“ назив је активности у којој су током Дечје недеље били укључени ученици првог разреда у Основној школи „8. октобар“. Прваци су у градском парку цртали своју школу из маште и уживали у дружењу на...
Објављено: 22.03.2017
У току је гласање за тимове Гимназије  „Стеван Јаковљевић“ како би се пласирали у финале такмичења Европа то си ти? Драги читаоци, пратиоци, бивши, садашњи и будући гимназијалци, професори, драги Власотинчани п...
Објављено: 28.01.2017
Данас је у школи "Јосиф Костић" у Лесковцу одржано окружно школско такмичење у шаху, у Јабланичког округа. Такмичење се одвијало у шест категорија у мушкој и шест категорија у женској конкуренцији. Прва три ...