Ове године почиње изградња Дома културе у Ладовици

Објављено: 04.06.2018

Ладовица је веома живо село, млади остају у њему. Брижљиво се негује традиција, чувају се обичаји села и читавог краја, покрећу се нове акције. Мештани се  боре за нове пројекте како би живот  свих, посебно деце и младих био што квалитетнији и потпунији. Село на само десетак километара од Власотинца биће у наредном периоду још живље.

Препознајемо га по Пивском фестивалу, Удружењу жена Ладовица, Данима распеване Ладовице, бројним хуманитарним акцијама.

Мештани овог села научили су да брину о себи, својим потребама, потребама своје деце, имају идеје како да то чине на најбољи начин и имају подршку локалне самоуправе да то претворе у стварност.

Ове године почеће да се реализује пројекат за који се годинама боре. Реч је о изградњи Дома културе. Пројектна документација је завршена, грађевинска дозвола прибављена, покренут је поступак јавне набавке. Целокупна вредност пројекта је 22 милиона динара. За прву фазу изградње из општинског буџета ове године биће издвојено 2,5 милиона динара. Почетак радова очекује се крајем септембра или почетком октобра месеца.

По речима Слободана Станковића, представника ове месне заједнице завршен је веома озбиљан посао на пренамени земљишта од пољопривредног у грађевинско. Објекат ће бити изграђен на нешто више од 300 квадрата а површина сале износиће 170 квадрата.

„Изградњом Дома културе најзад ћемо добити простор за све друштвене делатности у селу, за потребе месне заједнице, свих наших удружења, за организовање културних дешавања, за предавања из различитих области, за потребе других села. Такође је важно што је локална самоуправа препознала потребе мештана Ладовице, посебно деце и омладине“, истиче Слободан Станковић.

По његовим речима, у току је друга фаза изградње фекалне канализације, за шта ће бити издвојено око осам милиона динара. Прва фаза је завршена прошле године, када је изграђена канализациона мрежа у дужини од 970 метара.

Након завршетка поступка јавне набавке почетак радова се може очекивати током августа месеца. У јулу месецу обавиће се санација бетонских пропуста на путу Власотинце – Кукавица – Ладовица, за шта је потребно 480.000 динара.

И ту није крај плановима, пројектима, остварењима.

У плану је изградња дечјег игралишта преко пута школе. Комплетан пројекат је урађен а његова реализација почеће наредне године.

Како истиче Слободан Станковић, ове године биће санирани атарски путеви у дужини од 3 километра. Иначе, укупна дужина атарских путева у Ладовици износи 7 километара.

„Много тога смо покренули, много тога смо завршили, још много тога нас очекује да урадимо. На срећу, имамо одличну сарадњу са локалном самоуправом. Стабилност власти одражава се на стабилност приликом  реализације свих пројеката. Ми увек мислимо на следећи корак, тако да су нове идеје већ ту“, додаје Слободан Станковић.

Остале вести

Објављено: 24.04.2018
У редакцију Информативног билтена Власина стигло је саопштење Општинског одбора Социјалистичке  партије Србије  у Власотинцу, у коме се између осталог каже: У складу са редовним годишњим активностима, у четв...
Објављено: 05.07.2017
Амбасадор Републике Пољске у Србији Томаш Његођиш посетио је данас општину Власотинце и на радном састанку са председником општине Зораном Тодоровићем и његовим сарадницима разговарао о будућој сарадњи. Председ...
Објављено: 14.11.2017
На платоу испред зграде општине Власотинце данас је обележен 14. новембар Светски дан борбе против дијабетеса. Акцију бесплатне провере шећера у крви, мерење крвног притиска као и савете лекара грађанима су омо...
Објављено: 19.03.2018
Протеклог викенда у галерији Народне библиотеке „Десанка Максимовић“ промовисана је књига „300.000 километара мотоавантуре“, аутора Жељана Ракеле. Своје авантуре на мотору, искуства са путовања дугог 300.000 ки...
Објављено: 09.05.2018

КОНКУРС

ЗА ПЕСМЕ О МАЈЦИ СВЕТОГ САВЕ

СВЕТОЈ АНАСТАСИЈ...