Ограничен рад кафића и кафана, старијим препорука да не излазе без преке потребе

Објављено: 17.03.2020

Након општих, али и прецизнијих упутстава Владе Србије, Штаб за ванредне ситуације општине Власотинце на јутрос одржаној седници донео је наредбе, закључке и препоруке које се тичу поступања у условима ванредног стања.

Радно време угоститељских објеката ограничава се на период од 8 до 18 сати, пекаре могу радити најдуже до 22, трговинске радње, маркети и супермаркети до 20 часова.

У угоститељским објектима током радног времена дозвољено је присуство  највише до 50 људи, а у мањим објектима пропорционално према корисној површини у складу са одлуком Владе Републике Србије, која ће, према најавама, бити донета данас.

За време трајања ванредног стања забрањује се рад зелене, робне и сточне пијаце.

Све активности спортских организација и друштава као и активности СРЦ Власина обустављене су до даљњег.

Стриктно спровођење ових наредби контролисаће надлежне инспекцијске службе Општинске управе Власотинце и органи Полицијске станице Власотинце.Због пооштравања мера на сузбијању ширења епидемије Корона вируса, од данас се обуставља рад шалтера Услужно-информационог центра општине Власотинце.

На улазу у зграду општине организоваће се дежурство од 7.00 до 15.00 сати и забранити улаз незапосленим и непозваним лицима. Улазак је нарочито забрањен старијима од 65 година.

Особама са тежим хроничним болестима које су запослене у Општинској управи Власотинце, као и старијима од 60  година омогућиће се рад од куће. Од данас прекида са радом и Удружење пензионера у Власотинцу  до стављања ван снаге  Одлуке о увођењу ванредног стања.

Грађанима се препоручује  мера самоизолације – без окупљања, посета, изласка из куће без преке потребе. Лицима старијим од 65 година препоручује се да уопште не излазе напоље, а да за њих све основне потребе обављају млађи чланови породице.

Ради пружања неопходне помоћи најугроженијим категоријама становништва (старијим и болесним особама преко 65 година), Центар за социјални рад Власотинце, Црвени крст Власотинце и Центар за едукацију „Осмех“ Власотинце, од људства из свог састава и волонтера, формираће Центар за помоћ најстаријим суграђанима за куповину и доношење основних животних намирница, лекова, организовање лекарске помоћи и сл.

За рад на територијама месних заједница ван вароши, Центар ће остварити сарадњу са председницима савета месних заједница и уједно повереницима за цивилну заштиту у месним заједницама.У циљу комуникације и остваривања контаката са угроженим категоријама становништва на нивоу локалне самоуправе формира се Кол центар  са седиштем у Ситуационом центру општине Власотинце, са бројем тел., 016/875-213 и 063/1707-207.

-Све јавне установе биће дезинфиковане чим прибавимо потребна средства јер предшколска установа и једна од школа поседују апарат, тзв. фогер, којим можемо ефикасно да обавимо тај посао – каже председник општине Зоран Тодоровић који је, по функцији и командант Штаба за ванредне ситуације.

Директори јавних предузећа и установа, чији је оснивач општина Власотинце, за време трајања ванредног стања, треба да организују минимум процеса  рада и производње у складу са Одлуком о увођењу ванредног стања и Уредбе Владе Републике Србије о спровођењу мера за  време ванредног стања. Директорима је наложено и да за раднике старије од 60 година и оне који имају неку хроничну болест размотре могућност рада од куће.

Догађаје у својој организацији, већ је раније отказао Културни центар Власотинце.

Остале вести

Објављено: 17.05.2019
Пригодним програмом Народна библиотека „Десанка Максимовић“ је 16. маја  обележила 107. годину постојања и Дан библиотеке. Програм је почео наступом  Женског певачког друштва „Живана“, а потом је директор овдаш...
Објављено: 15.10.2019
У периоду од 7. до 13. октобра 2019. године, под слоганом „Да право свако-дете ужива лако“ обележена је Дечја недеља у ОШ „25. мај“ у Доњој Лопушњи. Осврћући се на циљеве Дечје недеље, упошљеници школе потрудил...
Објављено: 19.10.2017
Јуче је у Власотинцу поводом 10 година рада немачке компаније Грунер отворен нови погон у коме је посао добило још 50 нових радника, тако да је сада у овој фирми упослено 480 људи. До 2020. године у овом погону...
Објављено: 28.06.2017
И ове године су на Видовдан,  28. јуна традиционално подељене Дипломе „Вук Караџић“ у Основној школи „Синиша Јанић“. Руководство школе је поводом доделе награда најбољим ђацима ове генерације осмака приредил...
Објављено: 01.02.2019
Прва овогодишња акција добровољног давања крви одржана је јуче у просторијама библиотеке „Десанка Максимовић“. Акција је изведена у организацији власотиначког Црвеног крста и Завода за трансфузију крви из Ниша....