Одборници једногласно усвојили буџет за наредну годину

Објављено: 17.12.2017

На  јуче одржаној 11. седници Скупштине општине једногласном одлуком одборника позиције и опозиције, усвојен је буџет општине Власотинце у износу од 1.404.330.029 динара. Пре усвајања, предложени буџет одборницима је образложио председник општине Зоран Тодоровић. Он је том приликом, између осталог, навео да ће се и током наредне године наставити са пројектима везаним за инфраструктурне објекте, изградњу улица у Власотинцу, Стајковцу, Гложану, Бољару, изградњу фекалне канализационе мреже у Ладовици, реконструкцију фекалне и изградњу атмосферске канализације у индустријској зони, где предузећа Elrad i Elrad WS граде нове погоне, изградњу моста на Власини у Конопници, санацију клизишта и друго. У буџету за 2018. годину предвиђена су средства за подручја оштећена у поплавама. Планирана је и изградња паркинг сервиса поред Власине, изградња трафостаница, побољшање водоснабдевања.

„Добили смо и званичну потврду Владе Републике Србије да нам је одобрено 127 милиона динара за изградњу моста у Конопници. Мост ће се градити током наредне године са приступним путевима, осветљењем и уређењем корита Власине. Реализоваће се и јавно партнерство за замену уличног осветљења ЛЕД светиљкама, као и многи други пројекти из области социјалне заштите, образовања, културе…“,  истакао је председник Тодоровић.

Заменик председника Бошко Станчић истакао је да општина Власотинце до сада, никада у историји није имала већи буџет. Одборник Милан Јовић је рекао да је буџет добро избалансиран, развојан али и социјални. Славољуб Митов, одборник опозиције нагласио је да је буџет огроман, да треба бити обазрив у трошењу пара током наредне године јер је у питању велики новац. Он је приметио да нема пројекта који говоре о побољшању водоснабдевања.

Директор ЈКП Водовод Звонко Илић обавестио је Скупштину али и јавност да су у току радови на довођењу реке Раставнице до водозахвата и да ће након завршетка тих радова и прибављања свих сагласности Власотинчани имати здраву пијаћу воду 365 дана у години.

„Проблем са водоснабдевањем је вишедеценијски, постоји од 1995. године. Реконструкција водозахвата довођењем реке Раставнице је једини начин који нам је тренутно доступан и помоћу кога ћемо избећи несташице због замућења“, казао је између осталог Звонко Илић.

Узимајући учешће у раду седнице заменик председника Скупштине општине Ненад Стојковић нагласио је да је овој власти запало да решава вишедеценијске проблеме, као што је водоснабдевање и израдња моста у Конопници.

„Разумем када неко пита „зашто градите Културни центар, а имамо несташице воде“, али исто тако не мислим да треба да пропустимо да донесемо новац у Власотинце путем разних конкурса код министарстава, а већ имамо спремне пројекте. Пред одборницима је добро избалансиран буџет који треба свим грађанима да омогући боље услове, да постојеће проблеме решавамо на један бољи и квалитетнији начин. Објективно мислим да је буџет за 2018. годину покушај да се допре до свих грађана и да се решавају деценијски проблеми “, рекао је Стојковић.

На јучерашњој седници одборници су усвојили и одлуку о ребалансу буџета за 2017. годину, до ребаланса је дошло углавном због пројеката који објективно не могу да буду реализовани до краја године. Поред ребаланса одборници су усвојили и одлуку о извршењу буџета за првих девет месеци, као и одлуку о повећању основног новчаног капитала у Јавно комуналном предузећу Водовод за 60 милиона динара у наредне три године, уместо сталних субвенција.

Скупштина је усвојила и програме рада Општинске управе, ЈКП Комуналац, ЈКП Водовод, НБ „Десанка Максимовић“, Култрног центра, Центра за социјални рад, Туристичке организације и Спорско рекреативног центра Власина.

Председник Скупштине општине Власотинце Братислав Петровић обавестио је одборнике да ће се у наредном периоду у Власотинцу реализовати пројекат који се тиче реформе пореза на имовину, којим ће бити унапређена база података где ће се средства враћати општинама одакле и долазе. Пројекат ће трајати четири године а финансираће га Влада Швајцарске.

Остале вести

Објављено: 10.10.2018
Одборници у Скупштини општине Власотинце Бобан Цветановић, председник и Иван Тодоровић, потпредседник ЈС Власотинце изабрани су за чланове Главног одбора Јединствене Србије на редовној Изборној скупштини ове ст...
Објављено: 24.12.2018

Изборна скупштина Боље Србије Власотинца одржана је 22. децембра. Овом приликом изабран је председник Општинског одбора, два потпредседника, секретар, формиран је Савет жена и Савет...

Објављено: 17.10.2019
Власотинце, стадион Росуља, гледалаца 500, судија Стефан Ђокић, помоћници : Милош Тошић и Милош Стаменковић, делегат Игор Коцић сви из Власотинца, стрелци: Ивковић у 31. и Милош Станковић у 88. Власина: Миодра...
Објављено: 25.03.2020

Докторка Катарина Митровић се са специјализације придружила лекарима како би помогла у ванредном стању

Ова теш...

Објављено: 12.09.2019
Вртић „Дечја радост“ био је јуче радоснији него осталих дана. Полазници ове установе су са својим васпитачима угостили бајкере, учеснике деветог Балкан релија којима је већ шест година  Власотинце неизоставни д...