Одборници једногласно усвојили буџет за наредну годину

Објављено: 17.12.2017

На  јуче одржаној 11. седници Скупштине општине једногласном одлуком одборника позиције и опозиције, усвојен је буџет општине Власотинце у износу од 1.404.330.029 динара. Пре усвајања, предложени буџет одборницима је образложио председник општине Зоран Тодоровић. Он је том приликом, између осталог, навео да ће се и током наредне године наставити са пројектима везаним за инфраструктурне објекте, изградњу улица у Власотинцу, Стајковцу, Гложану, Бољару, изградњу фекалне канализационе мреже у Ладовици, реконструкцију фекалне и изградњу атмосферске канализације у индустријској зони, где предузећа Elrad i Elrad WS граде нове погоне, изградњу моста на Власини у Конопници, санацију клизишта и друго. У буџету за 2018. годину предвиђена су средства за подручја оштећена у поплавама. Планирана је и изградња паркинг сервиса поред Власине, изградња трафостаница, побољшање водоснабдевања.

„Добили смо и званичну потврду Владе Републике Србије да нам је одобрено 127 милиона динара за изградњу моста у Конопници. Мост ће се градити током наредне године са приступним путевима, осветљењем и уређењем корита Власине. Реализоваће се и јавно партнерство за замену уличног осветљења ЛЕД светиљкама, као и многи други пројекти из области социјалне заштите, образовања, културе…“,  истакао је председник Тодоровић.

Заменик председника Бошко Станчић истакао је да општина Власотинце до сада, никада у историји није имала већи буџет. Одборник Милан Јовић је рекао да је буџет добро избалансиран, развојан али и социјални. Славољуб Митов, одборник опозиције нагласио је да је буџет огроман, да треба бити обазрив у трошењу пара током наредне године јер је у питању велики новац. Он је приметио да нема пројекта који говоре о побољшању водоснабдевања.

Директор ЈКП Водовод Звонко Илић обавестио је Скупштину али и јавност да су у току радови на довођењу реке Раставнице до водозахвата и да ће након завршетка тих радова и прибављања свих сагласности Власотинчани имати здраву пијаћу воду 365 дана у години.

„Проблем са водоснабдевањем је вишедеценијски, постоји од 1995. године. Реконструкција водозахвата довођењем реке Раставнице је једини начин који нам је тренутно доступан и помоћу кога ћемо избећи несташице због замућења“, казао је између осталог Звонко Илић.

Узимајући учешће у раду седнице заменик председника Скупштине општине Ненад Стојковић нагласио је да је овој власти запало да решава вишедеценијске проблеме, као што је водоснабдевање и израдња моста у Конопници.

„Разумем када неко пита „зашто градите Културни центар, а имамо несташице воде“, али исто тако не мислим да треба да пропустимо да донесемо новац у Власотинце путем разних конкурса код министарстава, а већ имамо спремне пројекте. Пред одборницима је добро избалансиран буџет који треба свим грађанима да омогући боље услове, да постојеће проблеме решавамо на један бољи и квалитетнији начин. Објективно мислим да је буџет за 2018. годину покушај да се допре до свих грађана и да се решавају деценијски проблеми “, рекао је Стојковић.

На јучерашњој седници одборници су усвојили и одлуку о ребалансу буџета за 2017. годину, до ребаланса је дошло углавном због пројеката који објективно не могу да буду реализовани до краја године. Поред ребаланса одборници су усвојили и одлуку о извршењу буџета за првих девет месеци, као и одлуку о повећању основног новчаног капитала у Јавно комуналном предузећу Водовод за 60 милиона динара у наредне три године, уместо сталних субвенција.

Скупштина је усвојила и програме рада Општинске управе, ЈКП Комуналац, ЈКП Водовод, НБ „Десанка Максимовић“, Култрног центра, Центра за социјални рад, Туристичке организације и Спорско рекреативног центра Власина.

Председник Скупштине општине Власотинце Братислав Петровић обавестио је одборнике да ће се у наредном периоду у Власотинцу реализовати пројекат који се тиче реформе пореза на имовину, којим ће бити унапређена база података где ће се средства враћати општинама одакле и долазе. Пројекат ће трајати четири године а финансираће га Влада Швајцарске.

Остале вести

Објављено: 23.12.2019
Udruženje “Osmeh” je u petak u centru grada priredilo Novogodišnji humanitarni vašar,  tokom koga su na svojim štandovima prodavali  rukotvorine koje su mališani koji koriste usluge “Osmeha” radili zajedno sa s...
Објављено: 28.11.2018
Чланови Фолклорног ансамбла „Црниловић“ при Културном центру Власотинце  и КУД -а  „Братство“ су од 25. до 27. новембра учествовали на међународном концерту фолклора  у Банском. Поред фолклораца из Власотинц...
Објављено: 05.07.2018
Када неко од малена почне да остварује своје жеље и планове, претпоставка је да ће у будућности постићи велики успех и себи обезбедити место под сунцем, баш оно које жели, да ће пронаћи себе бавећи се оним што ...
Објављено: 18.05.2019
На синоћ одржаној 19. седници Скупштине општине Власотинце одборници су усвојили Одлуку о изменама и допунама одлуке о буџету општине Власотинце за 2019. годину, што је у складу са новим правилима Министарства ...
Објављено: 05.10.2018

Најлепша и најзанимљивија манифестација за предшколце у оквиру Дечје недеље је био Спорски дан током кога су им васпитачи омогућили да покажу да деца у вртићу живе у складу са ового...