Одржана акција „Живети са природом“

Објављено: 18.07.2018

Туристичка организација општине Власотинце је у сарадњи са Еколошким удружењем „Еко Власина“ из Власотинца и Скијашко планинарским клубом „Власина“ из Сурдулице организовала здружену акцију под називом „Живети са природом“.

У оквиру ове акције сакупљано је лековито и остало биље, гљиве и други шумски плодови на подручју од Власинског Рида до Власинског језера и Чемерника. Ови дарови природе су на крају акције изложени на штандовима испред хотела „Власина“ на Власинском језеру. У оквиру  акције одржано је и предавање о очувању, одржању и коришћењу  шумских плодова.

„Искористили смо ову  прилику да Туристичка организација општине Власотинце  свим учесницима „Шестог међународног успона на Чемерник“, акције „Живети са природом“ и посетиоцима Власинског језера поделила промо материјал и позивнице за предстојећи Вински бал“ – истакао је Слободан Ракић, представник ТООП.

По његовим речима веома је важно покретање иницијативе за формирање групе зелених полицајаца који ће се бавити заштитом природе.

Акција је трајала од 13. до 15. јула. У њој је учествовало преко 800 љубитеља природе и планинара из Србије, Македоније, Бугарске и Грчке. На овогодишњем „Успону на Чемерник“ учествовао је наш најтрофејнији алпиниста Исо Планић, председник Планинарског савеза Србије.

Остале вести

Објављено: 15.03.2019

Синоћ је у Народној библиотеци приређена промоција књиге „Језичара“, ауторке Иване Петровић. Заправо је то било вече испуњено топлином, радошћу, смехом и сећањем на детињство ауторк...

Објављено: 08.06.2017
Републичко такмичење и смотра истраживачких радова одржано је 3. и 4. јуна у Београду.На такмичењу власотиначки гимназијалци забележили су још један успех.

Учествовало је 5...
Објављено: 05.04.2018
У име власотиначке локалне самоуправе данас је председник Зоран Тодоровић потписао уговоре са представницима медија, којима је трочлана комисија одобрила средства за суфинансирање пројеката за остваривање јавно...
Објављено: 06.02.2020
Путеви у брдско-планинском делу општине Власотинце за сада су проходни. Највише проблема било је према Бистрици, али су машине предузећа АБ Коп, задуженог за зимско одржавање путева, успеле да пут учине проходн...
Објављено: 25.07.2019
Синоћ је двориште Културног центра у Власотинцу још једном било место на коме је публика могла да ужива у одличној музици, предивној атмосфери и лепоти топле јулске вечери. Дуго очекивани концерт Градског оркес...