Одржан округли сто на тему „Супервизија у социјалном раду“

Објављено: 05.12.2018

Удружење стручних радника социјалне заштите је у сарадњи са Центром за социјални рад општина Власотинце и Црна Трава организовало округли сто на тему „Изазови супервизије у социјалном раду“. На овом стручном скупу учествовали су супервизори и други стручни радници из Лесковца, Лебана, Бојника и Власотинца.

Овом приликом представљена је најновија публикација Удружења стручних радника социјалне заштите Србије „Приручник – Супервизија у ЦСР“, која је настала као заједнички издавачки  подухват са Комором социјалне заштите и Факултетом за медије и комуникацију.

Публикацију, чије су ауторке Ива Бранковић, Нада Шарац и Светлана Живанић представио је Живорад Гајић, доајен социјалне заштите. Приручник је намењен супервизорима у центрима за социјални рад. Настао је као резултат потребе за јачањем капацитета свих стручних радника, као и самих супервизора. У оквиру реформе социјалне заштите 2008. године уведене су бројне промене у функционисању центара за социјални рад, а једна од њих је увођење супервизије која је од изузетног значаја, с обзиром на то да представља процес који обезбеђује да се кроз професионалну подршку и учење унапреди квалитет рада стручњака у центрима за социјални рад, а тиме и побољша квалитет заштите корисника.

Супервизор ЦСР Снежана Поповић је презентовала свој рад на дужности супервизора, искуства у раду, проблеме и препреке, очекивања и реалне могућности у пракси.

„Успешност супервизије у великој мери зависи од сарадње супервизора и водитеља случаја. Супервизија има важну улогу јер је стручњацима у сарадњи са супервизором омогућено да трагају за решењем проблема са којима се суочавају у пракси, као и да усвајају делотворне механизме суочавања са променама и стресом“,  истакла је Снежана Поповић.

Присутни  су током дискусије изнели своја искуства у обављању дужности супервизора и водитеља случаја.

Била је ово прилика да се дискутује о досадашњим искуствима супервизијског процеса и да се укаже на могуће правце даљег развоја супервизије у центрима за социјални рад.

Остале вести

Објављено: 24.07.2017
Радови на пројекту реконструкцији кровне конструкције, замени спољне столарије и уређењу фасаде на власотиначком Дому здравља завршени су и од данас овај објекат има нов излед. Инвестиција вредна близу 23 ми...
Објављено: 22.05.2018

Изузетан концерт, музички догађај за памћење приређен је синоћ у Порти власотиначке цркве. Концертом духовне и етно музике у извођењу Данице Крстић настављен је програм Дани Власоти...

Објављено: 08.06.2017
Републичко такмичење и смотра истраживачких радова одржано је 3. и 4. јуна у Београду.На такмичењу власотиначки гимназијалци забележили су још један успех.

Учествовало је 5...
Објављено: 15.11.2018
Савет за здравство Општинског одбора Српске напредне странке Власотинца  је синоћ у сали Скупштине општине обележио 14. новембар - Светски дан борбе против дијабетеса. О дијабетесу, једном од најчешћих оболења ...
Објављено: 31.08.2017
Данас је у Бољару отворена потпуно реновирана школска зграда, тако да ће ученици, професори и школско особље школску годину започети у новој згради. Средствима Канцеларије за управљање јавним улагањима Владе Ре...