ОДРЖАН 12. PERFORMING ART FEST

Објављено: 09.11.2020

Јуче је у галерији Културног центра одржана 12. по реду Performing Art Fest Власотинце 2020, у организацији Културно уметничког центра Fantasy, уз подршку  Општине Власотинце и Културног центра Власотинце.

Овај традиционални плесни фестивал је требало да се одржи априла месеца, али је одложен због ванредног стања. Овога пута манифестација је одржана у потпуно другачијим условима који су прилагођени актуелној ситуацију, уз поштовање свих противепидемијских мера.

“Морали смо да модификујемо суђење, тако да смо овог пута за разлику од претходних фестивала, на којима је оцењивање било по судијском правилнику SAPO-a, наступе оцењивали оценама од један до 10”, каже Новица Ђокић, организатор фестивала.

Плесачи из Бора, Лесковца  и Власотинца такмичили су се у девет плесних дисциплина.

Због актуелне епидемиолошке ситуације на фестивалу нису могли да учествују плесачи из многих плесних клубова из градова у окружењу, који су претходних једанаест година наступали у Власотинцу.

Иако су наступали без публике, иако број учесника није био онакав како је планирано у априли месецу, чланови Плесног клуба Fantasy су задовољни што су уз велики напор и у потпуно измењеним околностима успели да одрже традицију фестивала и покажу свој таленат и увежбаност.

“Посебно бих се овом приликом захвалио Културном центру Власотинце, који је наш клуб подржава пуних четрнаест година и максимално се труди да фестивал који се одржава већ дванаест година организујемо што боље. Овога пута је у жирију био директор Бранислав Катић. Велику помоћ око организације нам је пружио и Братислав Валчић, организатор програма у овој установи. Ове године су нам огромну подршку пружиле и инструктори Јована Цакић и Маријана Илић.”, додаје Новица Ђокић.

Ова, по свему другачија 2020. година утицала је и на организацију рада Плесног клуба Fantasy. Рад клуба је прекинут са увођењем ванредног стања, све до 1. јула, али је пауза због коронавируса уследила одмах након месец дана рада.

“За рад са децом није добро што не можемо да постигнемо континуитет у раду због актуелне ситуације. За сада радимо у мали групама са највише пет особа и поштујемо све прописане мере. Надам се да ово стање неће да потраје дуго или да се бар неће погоршавати”, забринут је тренер Новица Ђокић, који је у клубу окупио око четрдесетак деце свих узраста.

Остале вести

Објављено: 03.04.2018

Минулог викенда власотиначки боксери наступали су на турниру који је одржан у Крагујевцу, у хали “Парк“. На овом боксерском турниру на програму је било 16 мечева, а такмичење је пра...

Објављено: 28.05.2018
Протеклог викенда каратисти  Карате клуба „Шото кан“ учествовали су на Међународном карате турниру „Охрид опен 2018“. У Спортско-рекреативном центру „Биљанини извори“ у Охриду такмичило се 26 клубова из Бугарск...
Објављено: 08.02.2018

Културни центар је синоћ у галерији Завичајног музеја приредио изложбу слика браће Александра и Јована Спасића, који припадају млађој генерацији ликовних стваралаца овог краја. Ово ...

Објављено: 16.10.2018
Синоћ је у препуној галерији Народне библиотеке „Десанка Максимовић“ организована промоција збирке приповедака „Пурјакови и друге приче“, реч је о другом, допуњеном издању, аутора Драгослава Б. Петровића. Чини ...
Објављено: 07.11.2017
Власотиначки песници почетком новембра месеца приредили су књижевно вече у Костолцу, што представља узвратну посету уметницима из Костолца, који су гостовали у Власотинцу у време обележавања Дана библиотеке „Де...