ОДРЖАН 12. PERFORMING ART FEST

Објављено: 09.11.2020

Јуче је у галерији Културног центра одржана 12. по реду Performing Art Fest Власотинце 2020, у организацији Културно уметничког центра Fantasy, уз подршку  Општине Власотинце и Културног центра Власотинце.

Овај традиционални плесни фестивал је требало да се одржи априла месеца, али је одложен због ванредног стања. Овога пута манифестација је одржана у потпуно другачијим условима који су прилагођени актуелној ситуацију, уз поштовање свих противепидемијских мера.

“Морали смо да модификујемо суђење, тако да смо овог пута за разлику од претходних фестивала, на којима је оцењивање било по судијском правилнику SAPO-a, наступе оцењивали оценама од један до 10”, каже Новица Ђокић, организатор фестивала.

Плесачи из Бора, Лесковца  и Власотинца такмичили су се у девет плесних дисциплина.

Због актуелне епидемиолошке ситуације на фестивалу нису могли да учествују плесачи из многих плесних клубова из градова у окружењу, који су претходних једанаест година наступали у Власотинцу.

Иако су наступали без публике, иако број учесника није био онакав како је планирано у априли месецу, чланови Плесног клуба Fantasy су задовољни што су уз велики напор и у потпуно измењеним околностима успели да одрже традицију фестивала и покажу свој таленат и увежбаност.

“Посебно бих се овом приликом захвалио Културном центру Власотинце, који је наш клуб подржава пуних четрнаест година и максимално се труди да фестивал који се одржава већ дванаест година организујемо што боље. Овога пута је у жирију био директор Бранислав Катић. Велику помоћ око организације нам је пружио и Братислав Валчић, организатор програма у овој установи. Ове године су нам огромну подршку пружиле и инструктори Јована Цакић и Маријана Илић.”, додаје Новица Ђокић.

Ова, по свему другачија 2020. година утицала је и на организацију рада Плесног клуба Fantasy. Рад клуба је прекинут са увођењем ванредног стања, све до 1. јула, али је пауза због коронавируса уследила одмах након месец дана рада.

“За рад са децом није добро што не можемо да постигнемо континуитет у раду због актуелне ситуације. За сада радимо у мали групама са највише пет особа и поштујемо све прописане мере. Надам се да ово стање неће да потраје дуго или да се бар неће погоршавати”, забринут је тренер Новица Ђокић, који је у клубу окупио око четрдесетак деце свих узраста.

Остале вести

Објављено: 25.03.2019
Поводом обележавања 20. годишњице од почетка НАТО бомбардовања на СРЈ, у галерији Народне библиотеке „Десанка Максимовић“ јуче је одржана трибина под називом „Да се не заборави“. На трибини су учествовала троји...
Објављено: 06.12.2017
У четвртак 7.децембра, од 9 до 16 сати, биће прекинута испорука воде грађанима на левој страни обале реке Власине (МЗ Центар), због повезивања нове водоводне мреже у улици Милорада Величковића са постојећом, гл...
Објављено: 23.09.2017
Данас су чланови Омладине ОО СНС Власотинце спровели  још једну акцију у оквиру пројекта „Заједно за лепшу околину“. Од почетка године ово је девета акција којом Омладина СНС уређује своју околину, свој град же...
Објављено: 12.11.2019
У организацији Удружења потомака ратника Србије  1912 – 1920. године- Власотинца  обележен је 11. новембар  Дан примирја у Првом светском рату. Делегације локалне самоуправе и удружења бораца положиле су венце ...
Објављено: 15.03.2019

Синоћ је у Народној библиотеци приређена промоција књиге „Језичара“, ауторке Иване Петровић. Заправо је то било вече испуњено топлином, радошћу, смехом и сећањем на детињство ауторк...