Осврт на први дан Винског бала

Објављено: 24.08.2019

Вечерњи део програма првог дана Винског бала на централној бини почео је наступом фолклорних ансамбала, Културно-уметничког друштва „Света Тројица“ из Бољара и Фолклорног ансамбла „Црниловић“ из Власотинца.

На самом почетку програма наступио је КУД „Света Тројица“. Марта Станковић извела је песму „Жубор вода“.  Потом  су уследиле кореографије Мирослава Цекића „Пчиња“ и „Смиље и босиље“. Након фолклораца из Бољара наступили су чланови Фолклорног ансамбла „Црниловић“, који су извели  кореографије Марка Стојковића: „Бугарка“, „Веселе шопске игре“ и „Игре из Србије“.

Након  наступа преданих чувара традиције који су песмом и игром улепшали овогодишње винске свечаности, наступила је млада власотиначка рок група СНЕП ФМ.

Након тога је уследио велики концерт Лексингтон бенда, чија популарност на домаћој музичкој сцени последњих година расте и за које је довољно поменути песму „Добро да није веће зло“.

Програм су поред Власотинчана пратили и бројни  гости Власотинца, који су имали прилику да дегустирају домаћа вина. Сви заједно окупили су се на обалама Власине да славе вино и уживају у њему.

Организатори су  на овај начин још једном пружили подршку власотиначким винарима и њиховим напорима да се врате на винску мапу Србије и да наставе традицију организовања  винских свечаности која је дуга скоро шест деценија.

Све моде пролазе, само вино остаје! Све је јуче, као и данас у знаку вина, бирала су се најбоља вина, стигле су песме и карикатуре на тему вина, на градском језеру се пливало за винско буренце, посетиоци су уживали у дегустација домаћих вина.

Овогодишњи Вински бал организује Туристичка организација општине Власотинце.

Покровитељ је општина Власотинце, а манифестацију је подржало Министарство трговине, туризма и телекомуникација.

Све моде пролазе, само вино остаје, зато се у Власотинцу вино и ове године слави два дана, а мале винарије чине пионирске кораке да се квалитетом и аутохтоним винима изборе на пробирљивом тржишту и на српским трпезама.

Остале вести

Објављено: 09.12.2017

Рок за подизање кредита у пољопривреди, а за које камату плаћа власотиначака општина истиче крајем децембра ове године. Општина Власотинц...

Објављено: 20.01.2020
И ове године Удружење Поштовалаца Свете горе Атонске је у сарадњи са Туристичком организацијом, уз подршку Културног центра и Спортско рекреативног центра Власина, и под покровитељством општине Власотинце је по...
Објављено: 25.07.2017
Центар за децу и омладину је 18. јула организовао излет за групу својих корисника у манастир Свети Стефан у Липовцу.  Корисници су најпре обишли Дневни боравак у Алексинцу, где су им домаћини приредили дочек а ...
Објављено: 25.02.2017
У Народној библиотеци „Десанка Максимовић“ данас је настављена хуманитарна акција под називом „Ако имаш донеси, ако немаш однеси“. Акцију су покренули психолог Тања Илић у сарадњи са биб...
Објављено: 15.04.2019
Ученици, професори и директор Техничке школе у Власотинцу Миливоје Ђорђевић су у суботу, 13. априла учествовали на Промоцији дуалног образовања у Новом Саду. На овом скупу учествовало је преко хиљаду ученика из...