Осврт на први дан Винског бала

Објављено: 24.08.2019

Вечерњи део програма првог дана Винског бала на централној бини почео је наступом фолклорних ансамбала, Културно-уметничког друштва „Света Тројица“ из Бољара и Фолклорног ансамбла „Црниловић“ из Власотинца.

На самом почетку програма наступио је КУД „Света Тројица“. Марта Станковић извела је песму „Жубор вода“.  Потом  су уследиле кореографије Мирослава Цекића „Пчиња“ и „Смиље и босиље“. Након фолклораца из Бољара наступили су чланови Фолклорног ансамбла „Црниловић“, који су извели  кореографије Марка Стојковића: „Бугарка“, „Веселе шопске игре“ и „Игре из Србије“.

Након  наступа преданих чувара традиције који су песмом и игром улепшали овогодишње винске свечаности, наступила је млада власотиначка рок група СНЕП ФМ.

Након тога је уследио велики концерт Лексингтон бенда, чија популарност на домаћој музичкој сцени последњих година расте и за које је довољно поменути песму „Добро да није веће зло“.

Програм су поред Власотинчана пратили и бројни  гости Власотинца, који су имали прилику да дегустирају домаћа вина. Сви заједно окупили су се на обалама Власине да славе вино и уживају у њему.

Организатори су  на овај начин још једном пружили подршку власотиначким винарима и њиховим напорима да се врате на винску мапу Србије и да наставе традицију организовања  винских свечаности која је дуга скоро шест деценија.

Све моде пролазе, само вино остаје! Све је јуче, као и данас у знаку вина, бирала су се најбоља вина, стигле су песме и карикатуре на тему вина, на градском језеру се пливало за винско буренце, посетиоци су уживали у дегустација домаћих вина.

Овогодишњи Вински бал организује Туристичка организација општине Власотинце.

Покровитељ је општина Власотинце, а манифестацију је подржало Министарство трговине, туризма и телекомуникација.

Све моде пролазе, само вино остаје, зато се у Власотинцу вино и ове године слави два дана, а мале винарије чине пионирске кораке да се квалитетом и аутохтоним винима изборе на пробирљивом тржишту и на српским трпезама.

Остале вести

Објављено: 30.08.2018
Да су бајкери људи великог срца показали су и ове године. Наиме, Предшколској установи „Милка Диманић“ - објекту Колибри данас су поклонили компјутер и свим малишанима поделили слаткише. Пожелевши добродошлицу ...
Објављено: 01.04.2020
Тријажни центар за респираторне инфекције и фебрилна стања, при Дому здравља у Власотинцу,који ради у просторијама специјалистичке службе, отворен је од 7 до 19 сати. У њему раде две екипе са пацијентима који и...
Објављено: 17.05.2019
На платоу испред зграде општине данас је организована хуманитарна акција под слоганом „Будимо хумани“, на којој су прикупљана средства за лечење тешко оболелог Милана Милошевића (27) из Лесковца. Милан је оболе...
Објављено: 06.12.2016
Јавна расправо о нацрту буџета за 2017. годину одржана је 5. децембра у сали скупштине општине Власотинце.  Јавној расправи поред председника општине Зорана Тодоровића, представника општинске управе  присуствов...
Објављено: 09.05.2018

КОНКУРС

ЗА ПЕСМЕ О МАЈЦИ СВЕТОГ САВЕ

СВЕТОЈ АНАСТАСИЈ...