Отворена изложба Бритва, пелин, корабље

Објављено: 25.09.2019

У присуство многобројних љубитеља ликове уметности синоћ је у галерији Културног центра Власотинца на Нешићевом кеју организована изложба младог власотиначког уметника Александра Радичевића.  Изложбу под називом “Бритва, пелин,  корабље” организовао је власотиначки Културни центар. Иначе,  ово је прва самостална изложба овог младог ликовног ствараоца у свом родном месту.

“Уметност је веровање да се нисмо само мимоишли. Уметност је веровање да смо се макар једном додирнули као случајни путници у претрпаном трамвају у Минхену који води никуд и ма куда. Не заборавите, каже Маркес, да су  све ствари  на овом свету, од трансплатације срца до Бетовенових квартета, постојале у мислима својих твораца  пре него су се појавиле у стварности. Баш као и слике око нас. И у нама”, рекао је лесковачки  дечји писац Стефан Тићми,  отварајући изложбу Александра Радичевића.

Поздрављајући присутне, у име упошљеника ове установе културе и у своје лично име директор Културног центра Власотинце Бобан Димитријевић рекао је да је ова установа верни пратилац уметника са подручја наше општине.

“Културни центар овом изложбом наставља да подржава младе и талентоване уметнике, да их афирмише, да им помаже да се укључе у културни и уметнички живот Власотинца – истакао је Димитријевић..

Александар Радичевић је рођен у Власотинцу, основне и мастер академске студије завршио је у Београду на Факултету ликовних уметности, а тренутно студира на Факултету ликовних уметности у Минхену. Прошле године приредио своју прву самосталну изложбу у Београду, а од 2017. до 2019. године  учествовао је на више групних изложби, у Минхену,  Београду и Врбасу.

Остале вести

Објављено: 04.02.2019
Протести под слоганом “1 од 5 милиона“ по први пут  у Власотинцу  су организовани  2. фебруара, на платоу испред зграде општине. На протесте се окупило стотинак грађана. Протести против актуелне власти, по речи...
Објављено: 26.11.2016
Удружење филмофила „Cineaste“ је у сарадњи са Културним центром Власотинце организовало радионицу за ученике власотиначких средњих школа у оквиру пројекта „Од филма до филмског програма“, који је подржало Минис...
Објављено: 12.07.2018

„Под сјајем звезда“ назив јхе концерта који је синоћ у дворишту Културног центра одржао Градски хор „Рузмарин“ из Лесковца.

Хор је наступио у...

Објављено: 16.05.2019
У суботу, 11. маја одржан је Куп Чачка у организацији Ивана Стругаревића тј. ББК „Борац“ из Чачка. На такмичењу је учествовало преко 80 такмичара из земље и региона. Такмичар Алфа тима Марко Павловић  је заузео...
Објављено: 26.04.2017
У галерији Народне библиотеке „Десанка Максимовић“ синоћ  је уприличено књижевно вече на коме је представљен зборник поезије „Земљо славних предака“. Реч је о књизи коју је издао Уметнички клуб „Расковник“ из С...