Отворена нова школа у Бољару

Објављено: 31.08.2017

Данас је у Бољару отворена потпуно реновирана школска зграда, тако да ће ученици, професори и школско особље школску годину започети у новој згради. Средствима Канцеларије за управљање јавним улагањима Владе Републике Србије током претходних неколико месеци завршени су радови на реконструкцији крова, уређени нови подови, уграђена нова столарија, урађена фасада, нови мокри чворови, уграђено централно грејање.

Поздрављајући присутне директор Основне школе „Карађорђе Петровић“ Драгослав Светозаревић, истакао је да је након неколико месеци вредног и упорног рада посао завршен и да је школа спремна за своје прво школско звоно и почетак школске године.

„У претходном периоду успели смо да оспособимо школу за наставу. Наши ученици и професори имаће веома добре услове за рад. Морам да нагласим да ће ове зиме бити и топло јер у нашој школи је урађена нова котларница. Наравно, све то нисмо могли сами, у свом раду имали смо неопходну подршку локалне самоуправе. А нови амбијент и бољи услови рада мислим да ће бити свима нама додатни мотив за рад“, истакао је Светозаревић.

Будући да се у склопу школске зграде налази и вртић, власотиначка општина уложила је неопходна средства у потпуно реновирање просторије Предшколске установе „Милка Диманић „ што са улагањем Канцеларије за управљање  јавним улагањима у овај објекат чини инвестицију од 11,3 милиона динара.

Директорка Предшколске установе „Милка Диманић“ Снежана Филиповић захвалила је локалној самоуправи на улагањима која су омогућила простор за боравак предшколаца као и на подршци коју локална самоуправа пружа овој установи при реализацији свих активности.

„Образовање је стуб једног друштва и сви морамо да се потрудимо да се што више улаже у унапређење система образовања. Заједно са Канцеларијом за управљање јавним улагањима поред овог објекта реновирали смо и зграду Техниче школе и Гимназије као и зграду Дома здравља. И у наредном периоду заједно ћемо са Канцеларијом радити на реализацији нових пројеката битних за нашу општину.

На отварању коме су присуствовали бројни родитељи, мештани и представници локалне самоуправе пригодан програм извели су ученици школе и предшколци, и побрали громке аплаузе. Након изведеног програма присутни су обишли школску зграду.

Иначе, четвороразредну школу у Бољару тренутно похађа 29 ученика, док припремну предшколску групу чини дванаесторо предшколаца. Иначе, историја школе „Карађорђе Петровић“ датира из давнина, основана је 1858. године на иницијативу руског конзула у Цариграду, и била је манастирског типа. Смештена је била у конацима постојеће цркве, у Крушевици. У то време била је стуб културе и писмености овог краја власотиначке општине. Касније су формирана и истурена одељења у Бољару, Равном Делу и Дејану.

Остале вести

Објављено: 15.12.2017
У Галерији библиотеке „Десанка Максимовић“ синоћ је промовисана књига „Тајне дуговечности и здравља“, проф. др Драгослава Ђорђевића. Може се рећи да је синоћна промоција била другачија од досадашњих.Током преда...
Објављено: 25.04.2017
Представници локалне самоуправе, Центра за социјални рад, Удружења грађана „Осмех“ и Удружења „Дуга“ из Аде јуче су потписали споразум о сарадњи у раду Канцеларије за смањење сиромаштва и социјалне искључености...
Објављено: 15.11.2017
Постоје непролазне теме и непролазни начини да се лепим речима пише о свету. Постоје непролазне боли које лечимо успоменама и сећањима, лечимо их лепим речима. Синоћ је у  Завичајном музеју приређено песничк...
Објављено: 19.07.2017
У петак, 14. јула закључен је уговор између Министарства правде и Предшколске установе „Милка Диманић“ о додели средстава  у износу од 6.133.914 динара за пројекат  „Унапређење енергетске  ефикасности вртића Де...
Објављено: 16.06.2017
У циљу промоције Власотинца, његових туристичких, привредних, културних и осталих потенцијала представница Туристичке организације Татјана Јовановић  је заједно са децом,  васпитачима и директорком ПУ „Милка Ди...

Оставите коментар

НАПОМЕНА: Сви коментари ће бити проверени пре објављивања. Е-маил адреса је обавезна али неће бити објављена јавно.

*