Отворена нова школа у Бољару

Објављено: 31.08.2017

Данас је у Бољару отворена потпуно реновирана школска зграда, тако да ће ученици, професори и школско особље школску годину започети у новој згради. Средствима Канцеларије за управљање јавним улагањима Владе Републике Србије током претходних неколико месеци завршени су радови на реконструкцији крова, уређени нови подови, уграђена нова столарија, урађена фасада, нови мокри чворови, уграђено централно грејање.

Поздрављајући присутне директор Основне школе „Карађорђе Петровић“ Драгослав Светозаревић, истакао је да је након неколико месеци вредног и упорног рада посао завршен и да је школа спремна за своје прво школско звоно и почетак школске године.

„У претходном периоду успели смо да оспособимо школу за наставу. Наши ученици и професори имаће веома добре услове за рад. Морам да нагласим да ће ове зиме бити и топло јер у нашој школи је урађена нова котларница. Наравно, све то нисмо могли сами, у свом раду имали смо неопходну подршку локалне самоуправе. А нови амбијент и бољи услови рада мислим да ће бити свима нама додатни мотив за рад“, истакао је Светозаревић.

Будући да се у склопу школске зграде налази и вртић, власотиначка општина уложила је неопходна средства у потпуно реновирање просторије Предшколске установе „Милка Диманић „ што са улагањем Канцеларије за управљање  јавним улагањима у овај објекат чини инвестицију од 11,3 милиона динара.

Директорка Предшколске установе „Милка Диманић“ Снежана Филиповић захвалила је локалној самоуправи на улагањима која су омогућила простор за боравак предшколаца као и на подршци коју локална самоуправа пружа овој установи при реализацији свих активности.

„Образовање је стуб једног друштва и сви морамо да се потрудимо да се што више улаже у унапређење система образовања. Заједно са Канцеларијом за управљање јавним улагањима поред овог објекта реновирали смо и зграду Техниче школе и Гимназије као и зграду Дома здравља. И у наредном периоду заједно ћемо са Канцеларијом радити на реализацији нових пројеката битних за нашу општину.

На отварању коме су присуствовали бројни родитељи, мештани и представници локалне самоуправе пригодан програм извели су ученици школе и предшколци, и побрали громке аплаузе. Након изведеног програма присутни су обишли школску зграду.

Иначе, четвороразредну школу у Бољару тренутно похађа 29 ученика, док припремну предшколску групу чини дванаесторо предшколаца. Иначе, историја школе „Карађорђе Петровић“ датира из давнина, основана је 1858. године на иницијативу руског конзула у Цариграду, и била је манастирског типа. Смештена је била у конацима постојеће цркве, у Крушевици. У то време била је стуб културе и писмености овог краја власотиначке општине. Касније су формирана и истурена одељења у Бољару, Равном Делу и Дејану.

Остале вести

Објављено: 11.08.2017
У галерији Народне библиотеке „Десанка Максимовић“ синоћ  је отворена изложба фотографија и докумената о развоју спортског пливања у Власотинцу. Изложба је названа „ Пливање у Власотинцу, од бањање до спорта“. ...
Објављено: 17.02.2017
Конкурс за школско такмичење намењен свим ученицима и ученицама средњих школа и гимназија из 34 општине југоисточне и југозападне Србије у којима се реализује програм Европски ПРОГРЕС биће расписан 17. фебруара...
Објављено: 04.09.2017
Други по реду Власина МТБ Маратон одржан је јуче у Власотинцу. Бициклисти су стартовали у 11 часова са моста на Власини, док им је циљ био на Нешићевом кеју. Такмичило се 85 бициклиста из Србије, Македоније и Б...
vlasotince-pod-snegom-1
Објављено: 09.01.2017
-Ангажовањем додатне механизације, већину путева у брдско-планинском делу општине учинили смо проходним. Проходни су правци према Липовици, Комарици, Црној Бари, Равном Делу, Јаковљеву, Раићеву, Горњем и Доњем ...
Објављено: 13.11.2017
На 20. Међународном фестивалу туристичког филма који је  прошлог викенда завршен  у Солину, у Хрватској,  филм „Пут једне нити“, аутора Небојше Илића  Илкета освојио је посебно признање жирија. „Реч је о фил...

Оставите коментар

НАПОМЕНА: Сви коментари ће бити проверени пре објављивања. Е-маил адреса је обавезна али неће бити објављена јавно.

*