Планира се, ради се, гради се

Објављено: 09.11.2017

Јуче су почели радови на реконструкцији улице „Милорада Величковића“  а ускоро се очекује и почетак радова у улици „Вука Караџића“. Реконструкцију ове две улице финансирају Министарство привреде и локална самоуправа, с тим што ће локална самоуправа сама финансирати замену водоводних цеви и атмосферску канализацију у улици „Милорада Величковића“. За реконструкцију поменутих улица Министарство привреде издвојило је 15 милиона динара, док ће општина због додатних радова на водоводној и канализационој мрежи обезбедити 30 милиона динара.

У улици „Милорада Величковића“  јуче је почело скидање коцке, а сутра почињу радови на водоводној мрежи тако да ће ове послове упоредо радити две фирме.

„Рок за завршетак посла је сто радних дана. До тада ће бити завршене ове две улице које спадају у најфреквентније у граду. Радови ће се обављати у свакој улици у дужини од око 400 метара,  што значи да ће  са улицом „Саве Ковачевића“ ускоро бити асфалтирано  1,2 километара градских саобраћајница. Ради се веома квалитетно, тако што се на подлогу од туцаника ставља два слоја асфалта од по седам центиметара. Уз замену водоводне мреже  у улици „Миодрага Величковића“ и завршетак реконструкције у Власинској улици добиће се квалитетне саобраћајнице које би требало да потрају бар наредних тридесетак година“, истиче Зоран Тодоровић, председник Општине Власотинце.

Истовремено, локална самоуправа финансира радове на улицама у Гложану који коштају 8,5 милиона динара. Општина ће издвојити  и 8,5 милиона динара за завршетак водоводне мреже у Стајковцу након чега ће ово село напокон бити прикључено на градски водовод.

По речима председника Зорана Тодоровића у понедељк  ће почети реконструкција Сале Културног центра (Биоскопа) за шта ће бити обезбеђено 46 милиона динара од стране Министарства културе и информисања  и локалне самоуправе.

Када је о пројектима реч,  у току је израда пројекта за мост у Конопници за шта ће бити издвојено 1,5 милиона динара. Идејно решење већ  постоји, а сада се траже локацијски услови за изградњу моста. Изградња моста коштаће око 144 милиона динара, а финансираће је Министарство привреде преко Канцеларије за управљање јавним улагањима.

Овим цифрама свакако треба додати одобрених 210 милиона динара за реконструкцију градских основних школа, која ће почети наредног пролећа.

Председник Зоран Тодоровић подсећа да је у току санација корита реке Власине и водозахвата за које су Србијаводе преко Канцеларије за управљање јавним улагањима издвојиле 75 милиона динара.

„Поред тога, радимо пројекте за мост у Средору, регулацију Шишавице и санацију клизишта, као  и санацију моста и прелаза у Присјану. Када говоримо о улагањима свакако треба поменути изградњу прихватилишта за напуштене домаће животине, за шта је ЕУ ПРОГРЕС  издвојио 92.000 евра а локална самоуправа шест милиона динара“, истиче председник Зоран Тодоровић.

Остале вести

Објављено: 10.07.2017
Другог дана Лета у Власотинцу у центру града приређен је целовечерњи концерт Културно – уметничког центра „Fantasy“. У програму је учествовала већина плесача КУЦ  „Fantasy“. Они су играли  латиноамеричке пле...
aleksandar-roman
Објављено: 10.10.2016
У Власотинцу је јуче одржан први маратон у планинском бициклизму. Време је послужило како организаторе тако и 86 учесника из Србије, Македоније и Бугарске. Старт трке био је на кеју поред реке Власине. Бициклис...
Објављено: 11.08.2017
У галерији Народне библиотеке „Десанка Максимовић“ синоћ  је отворена изложба фотографија и докумената о развоју спортског пливања у Власотинцу. Изложба је названа „ Пливање у Власотинцу, од бањање до спорта“. ...
%d0%b4%d0%be%d0%bc-%d0%b7%d0%b4%d1%80%d0%b0%d0%b2%d1%99%d0%b0
Објављено: 04.11.2016
Власотиначки Дом здравља је за потребе лабораторије обезбедио нови апарат за биохемијску анализу крви, који је по речима директорке Милене Станковић Митровић, био неопходан овој служби. „Биохемијски анализат...
Објављено: 01.03.2017
Поводом 28. фебруара, Националног дана књиге, у галерији власотиначке библиотеке, синоћ је организовано вече завичајних песника, које је  побудило  велику пажњу љубитеља лепе писане речи, заинтересованих да чуј...

Оставите коментар

НАПОМЕНА: Сви коментари ће бити проверени пре објављивања. Е-маил адреса је обавезна али неће бити објављена јавно.

*