Планира се, ради се, гради се

Објављено: 09.11.2017

Јуче су почели радови на реконструкцији улице „Милорада Величковића“  а ускоро се очекује и почетак радова у улици „Вука Караџића“. Реконструкцију ове две улице финансирају Министарство привреде и локална самоуправа, с тим што ће локална самоуправа сама финансирати замену водоводних цеви и атмосферску канализацију у улици „Милорада Величковића“. За реконструкцију поменутих улица Министарство привреде издвојило је 15 милиона динара, док ће општина због додатних радова на водоводној и канализационој мрежи обезбедити 30 милиона динара.

У улици „Милорада Величковића“  јуче је почело скидање коцке, а сутра почињу радови на водоводној мрежи тако да ће ове послове упоредо радити две фирме.

„Рок за завршетак посла је сто радних дана. До тада ће бити завршене ове две улице које спадају у најфреквентније у граду. Радови ће се обављати у свакој улици у дужини од око 400 метара,  што значи да ће  са улицом „Саве Ковачевића“ ускоро бити асфалтирано  1,2 километара градских саобраћајница. Ради се веома квалитетно, тако што се на подлогу од туцаника ставља два слоја асфалта од по седам центиметара. Уз замену водоводне мреже  у улици „Миодрага Величковића“ и завршетак реконструкције у Власинској улици добиће се квалитетне саобраћајнице које би требало да потрају бар наредних тридесетак година“, истиче Зоран Тодоровић, председник Општине Власотинце.

Истовремено, локална самоуправа финансира радове на улицама у Гложану који коштају 8,5 милиона динара. Општина ће издвојити  и 8,5 милиона динара за завршетак водоводне мреже у Стајковцу након чега ће ово село напокон бити прикључено на градски водовод.

По речима председника Зорана Тодоровића у понедељк  ће почети реконструкција Сале Културног центра (Биоскопа) за шта ће бити обезбеђено 46 милиона динара од стране Министарства културе и информисања  и локалне самоуправе.

Када је о пројектима реч,  у току је израда пројекта за мост у Конопници за шта ће бити издвојено 1,5 милиона динара. Идејно решење већ  постоји, а сада се траже локацијски услови за изградњу моста. Изградња моста коштаће око 144 милиона динара, а финансираће је Министарство привреде преко Канцеларије за управљање јавним улагањима.

Овим цифрама свакако треба додати одобрених 210 милиона динара за реконструкцију градских основних школа, која ће почети наредног пролећа.

Председник Зоран Тодоровић подсећа да је у току санација корита реке Власине и водозахвата за које су Србијаводе преко Канцеларије за управљање јавним улагањима издвојиле 75 милиона динара.

„Поред тога, радимо пројекте за мост у Средору, регулацију Шишавице и санацију клизишта, као  и санацију моста и прелаза у Присјану. Када говоримо о улагањима свакако треба поменути изградњу прихватилишта за напуштене домаће животине, за шта је ЕУ ПРОГРЕС  издвојио 92.000 евра а локална самоуправа шест милиона динара“, истиче председник Зоран Тодоровић.

Остале вести

Објављено: 18.08.2017
У галерији Народне библиотеке „Десанка Максимовић“ јуче је одржана инфо - сесија „Закорачи ка свом бизнису, изгради своју каријеру“, која је организована у склопу пројекта „Буди другачији 2“. Пројекат као и и...
Објављено: 20.11.2017
Десета седница Скупштине општине Власoтинце одржана је 18. новембра. Од 45 одборника Скупштини  је присуствовало 39. Поред одборника, седници су присуствовали заменик председника општине Бошко Станчић, чланови ...
Објављено: 03.10.2017
Влада Републике Србије је пре пар седмица прихватила пројекат реконструкције школске зграде и дворишта Основне школе „Синиша Јанић“. „Сваке године покушавамо да унапредимо услове боравка и рада деце у школи ...
Објављено: 02.02.2017
Представници синдиката Грунер д.о.о. донирали су десет Пертини пакетића деци слабог имовног стања. Пакетиће су добила деца из трочланих или вишечланих породица, деца која нису имала од кога да приме пакетиће и ...
promocija-knjige
Објављено: 06.12.2016
У галерији Народне библиотеке „Дасанка Максимовић“ 5. децембра је у оквиру манифестације Певајмо пријатеље,   промовисана  књига  „Благост божијег гнезда“, аутора Мирослава Мишела Болтреса, песника из Смедерева...

Оставите коментар

НАПОМЕНА: Сви коментари ће бити проверени пре објављивања. Е-маил адреса је обавезна али неће бити објављена јавно.

*