Председник Вучић у посети Власотинцу

Објављено: 28.02.2019

Председник Србије Александар Вучић данас обилази Јабланички округ у оквиру кампање „Будућност Србије“. Власотинце је посетио у преподневним сатима, где га је испред реконструисане Основне школе „Синиша Јанић“ дочекао велики број грађана, деце, наставника, професора. Захваљујући се присутнима на добродошлици, он је изјавио:

„Ово је само део онога што смо у претходном периоду урадили. У ову школу је уложено  доста новца зато што хоћемо да школа која је дала најбоља и најзначајнија имена не само у Власотинцу него и у Јабланичком округу засија новим сјајем после више од 140 година. Зато што хоћемо да деца остају у Власотинцу и Јабланичком округу. Зато што хоћемо да млади људи и деца имају исте услове као и деца у најразвијенијим земљама света. То можемо да урадимо зато што сада имамо више новца у буџету него раније. Улагаћемо све више у јавне објекте у Власотинцу, оно што нам је потребно јесте да видимо како можемо са још неким инвестицијама да запослимо људе како би заувек остали овде“.

„Подсетићу вас на 2012. 2013. и 2014. годину када смо били на ивици провалије, када се чекао дан када ћемо рећи да више нема новца за исплату пензија. Ми смо ишли са тешким мерама које се многима нису допале, данас са јавним финансијама немамо проблема, људи су видели да су те мере донеле резултат. Наш економски раст је значајно већи од већине европских земаља али много и заостајемо, па нам је зато потребно да то траје више година. Смањујемо јавни дуг, смањујемо незапосленост али све мора да иде бржим темпом него до сада. Замолићу све људе на локалу, којима је то посао да покажу поштовање према људима, да их примају, слушају њихове проблеме и помажу им. Локални челници морају да схвате да им је обавеза да разговарају са народом и да решавају проблеме обичних људи“, казао је Вучић.

Он  је подсетио да ће се након отварања коридора 10 и отварања ауто пута кроз Грделичку клисуру омогућити даље улагање у туризам.

„Недалеко одавде је Црна Трава а с друге стране је Сурдулица. Планирамо да урадимо много тога за Власинско језеро. Велики број људи, посебно оних који ће долазити из правца Београда и Новог Сада пролазиће кроз Власотинце. То је ваша прилика да покажете своје туристичке капацитете, јер овде има прелепих места. Ауто пут ће отворити и друге могућности, пре свега долазак нових инвеститора“, рекао је председник Вучић.

Осврнувши се на економску ситуацију, председник Вучић је истакао да зна да је веома тешка али је дао обећање да ће плате и пензије у наредном периоду бити веће.

Потом је обишао реновирану школу, а по старом српском обичају на улазу је дочекан  погачом и сољу. Председник је обишао и једно одељење где га је троје ученика поздравило рецитацијама.

Осврнувши се на актуелни политички тренутак Вучић је рекао да је руководство у Приштини неодговорно и ирационално и да никада „не знате шта од њих можете да очекујете“.

„Наш циљ је мир и ја због тога бринем. Али људи не треба да брину, ми ћемо да чувамо свој народ. Мој стил је мало другачији, ја не волим да претим и да се јуначим, ја гледам шта ће на крају утакмице на семафору да буде, а победиће Србија“, закључио је Вучић.

Иначе, испред школе, поред великог броја мештана, председника Србије Алкесандра Вучића дочекали су директор школе Горан Митић, председник општине Власотинце Зоран Тодоровић, председник ОО СНС-а Ненад Стојковић са тимом сарадника као и градоначелник Лесковца Горан Цветановић и начелник Јабланичког округа Милош Ћирић.

Председник Вучић  је овом приликом видео и локацију на којој ће у наредном периоду почети да се гради фискултурна сала за ђаке ове школе, а за коју су средства у износу од 71,2 милиона динара заједнички обезбедили Министарство привреде и општина Власотинце.

Остале вести

Објављено: 10.10.2017
Делегација општине Власотинце предвођена Братиславом Петровићем, председником Скупштине општине Власотинце, представници Општинског одбора СУБНОР – а, Организације резервних војних старешина, Удружења бораца ра...
Објављено: 11.07.2019
Ове године ће се по 13. пут у власотиначком селу Ладовици одржати „Фестивал стара школа“ (Пивски фестивал Ладовица). Први пут фестивал је одржан 2006. године, а сама идеја око покретања је била да се новцем  од...
Објављено: 17.07.2018

Трећа недеља Лета у Власотинцу посвећена је најмлађим Власотинчанима. У намери да окупе, забаве и поуче децу организатори су током ове недеље планирали више позоришних представа за ...

Објављено: 30.11.2017
Црвени  крст Власотинце и Завод за трансфузију крви из Ниша јуче су организовали  акцију  добровољног давања крви, које је обављено у општинској сали од 9 до 16 часова. Акцији се одазвало 44 добровољна даваоца ...
Објављено: 26.10.2018
Када се споје младост, знање, амбиција и жеља за сталним усавршавањем успех је скоро загарантован. То потврђује Стефан Николић, који је прављењем пице почео да се бави пре пет година како би зарадио џепарац ...