Представници општине Инђије у Власотинцу

Објављено: 07.03.2019

Представници општине Инђије јуче су посетили општину Власотинце. Повод посете пре свега био је да се упознају са спровођењем дуалног образовања у Техничкој школи. Представници општине Инђије искористили су прилику да поред обиласка школе и школских радионица, посете и фабрике у којима ђаци похађају део практичне наставе.

„Пријатно сам изненађен оним што сам видео. Свако од ученика има своје место у компанијама где похађају практичну наставу. Сарадња  локалне самоуправе, Техничке школе и компанија је врло озбиљна и види се да постоји међусобно разумевање. Ми у Инђији имамо компаније, али оне још увек нису спремне за 77овај систем дуалног образовања “, изнео је своје утиске Милан Предојевић, председник Скупштине општине Инђија.

Са  невеликим очекивањима дошла је и директор Техничке школе „Михајло Пупин“ у Инђији Драгана Младеновић. Након обиласка школе и  школских радионица и посете власотиначких комапинија рекла је:

„Моји су утисци сјајни. Знате, ми обично мислимо да је код нас боље, а  на југу тамо да је стање лошије, али могу рећи да сам се постидела. Данас смо много тога новог видели и добили смо велику мотивацију да то дуално образовање поставимо на што стабилније „ноге““, рекла је након обиласка школе и школских радионица и посете власотиначких компанија , директорка Драгана Младеновић, додајући да у тамошњој Техничкој школи тренутно постоји један образовни профил где се спроводи систем дуалног образовања.

Иначе, Техничка школа у Власотинцу реализује шест образовних профила по систему дуалног образовања, а у мају ове године своје образовање завршава прва генерација ученика која се школује по овом систему.

„Мени је чудно било да једна од најбогатијих општина у Србији долази код нас да нешто ново види и научи, али ми је свакако веома драго због тога. Ми смо били упорни у жељи да образујемо кадрове у складу са потребама привреде и тврдим да је све то остварљиво ако на томе вредно и упорно радите “,  истакао је у разговору директор власотиначке Техничке школе Миливоје Ђорђевић.

Госте из Инђије по доласку у Власотинце најпре је примио председник општине Зоран Тодоровић, који је нагласио добру сарадњу општине са школом и компанијама.

„Из те сарадње, и уз подршку ГИЗ-а, настали су образовни профили који су потребни овдашњим копанијама, а то значи да се деца школују са перспективом, да по завршетку свог школовања одмах добију и посао “, рекао је Тодоровић и додао да су се учесници састанка сложили да је данашње дуално образовање оно што је некада постојало код нас као Школа ученика у привреди.

Остале вести

Објављено: 08.05.2017
Појединачно првенство југоисточне Србије у боксу за све узрасте и оба пола одржано је 7. маја  у Спортско-рекреативном центру „Власина“ у Власотинцу. На такмичењу је учествовало 15 клубова са подручја југоисточ...
Објављено: 23.04.2019
Народна библиотека „Десанка Максимовић“ угостила је ученике основне школе „Синиша Јанић“ и лесковачку песникињу Добрилу Стојановић поводом обележавања 23. априла Светског дана књиге. Иначе, одлуку о обележавању...
Објављено: 02.02.2017
Представници синдиката Грунер д.о.о. донирали су десет Пертини пакетића деци слабог имовног стања. Пакетиће су добила деца из трочланих или вишечланих породица, деца која нису имала од кога да приме пакетиће и ...
Објављено: 09.10.2018
Постоји место у Грчкој у коме се осећате као да сте у Србији. Продавци вам се обраћају на српском, кафеџије љубазно служе и из поштовања пуштају ред грчке, ред српске музике.Недељна звона једне од најлепших црк...
Објављено: 14.10.2019
Низом активности, као  и све школе у Србији,  и Основна школа „Синиша Јанић“ је од 7. до 13. октобра обележила Дечју недељу под мотом „Да право свако – дете ужива лако“. Обележавање је почело најавом Дечје неде...