Представници општине Инђије у Власотинцу

Објављено: 07.03.2019

Представници општине Инђије јуче су посетили општину Власотинце. Повод посете пре свега био је да се упознају са спровођењем дуалног образовања у Техничкој школи. Представници општине Инђије искористили су прилику да поред обиласка школе и школских радионица, посете и фабрике у којима ђаци похађају део практичне наставе.

„Пријатно сам изненађен оним што сам видео. Свако од ученика има своје место у компанијама где похађају практичну наставу. Сарадња  локалне самоуправе, Техничке школе и компанија је врло озбиљна и види се да постоји међусобно разумевање. Ми у Инђији имамо компаније, али оне још увек нису спремне за 77овај систем дуалног образовања “, изнео је своје утиске Милан Предојевић, председник Скупштине општине Инђија.

Са  невеликим очекивањима дошла је и директор Техничке школе „Михајло Пупин“ у Инђији Драгана Младеновић. Након обиласка школе и  школских радионица и посете власотиначких комапинија рекла је:

„Моји су утисци сјајни. Знате, ми обично мислимо да је код нас боље, а  на југу тамо да је стање лошије, али могу рећи да сам се постидела. Данас смо много тога новог видели и добили смо велику мотивацију да то дуално образовање поставимо на што стабилније „ноге““, рекла је након обиласка школе и школских радионица и посете власотиначких компанија , директорка Драгана Младеновић, додајући да у тамошњој Техничкој школи тренутно постоји један образовни профил где се спроводи систем дуалног образовања.

Иначе, Техничка школа у Власотинцу реализује шест образовних профила по систему дуалног образовања, а у мају ове године своје образовање завршава прва генерација ученика која се школује по овом систему.

„Мени је чудно било да једна од најбогатијих општина у Србији долази код нас да нешто ново види и научи, али ми је свакако веома драго због тога. Ми смо били упорни у жељи да образујемо кадрове у складу са потребама привреде и тврдим да је све то остварљиво ако на томе вредно и упорно радите “,  истакао је у разговору директор власотиначке Техничке школе Миливоје Ђорђевић.

Госте из Инђије по доласку у Власотинце најпре је примио председник општине Зоран Тодоровић, који је нагласио добру сарадњу општине са школом и компанијама.

„Из те сарадње, и уз подршку ГИЗ-а, настали су образовни профили који су потребни овдашњим копанијама, а то значи да се деца школују са перспективом, да по завршетку свог школовања одмах добију и посао “, рекао је Тодоровић и додао да су се учесници састанка сложили да је данашње дуално образовање оно што је некада постојало код нас као Школа ученика у привреди.

Остале вести

Објављено: 27.03.2017
У јеку су и радови на изградњи Прихватилишта за напуштене животиње. Реализација овог пројекта је битна због великог броја паса луталица на власотиначким улицама. „За општину Власотинца реализација овог проје...
Објављено: 28.12.2018
Поп певачица, композитор, текстописац, оснивач и диригент дечјег хора „Чаролија“ и  музички педагог Леонтина Вукомановић јуче је у Основној школи „8. октобар“ одржала два велика дечја новогодишња концерта. Више...
Објављено: 19.10.2017
Јуче је у Власотинцу поводом 10 година рада немачке компаније Грунер отворен нови погон у коме је посао добило још 50 нових радника, тако да је сада у овој фирми упослено 480 људи. До 2020. године у овом погону...
Објављено: 03.10.2018

Централна манифестација обележавања стогодишњице пробоја Солунског фронта организована је 30. септембра у меморијалном комплексу у Поликастру (Грчка). Свечаност је организована уз д...

Објављено: 21.08.2019

ПЕТАК 23.август

 

15.00  Власи...