Предшколци посетили Техничку школу

Објављено: 06.10.2017

У оквиру Дечје недеље полазници вртића су са својим васпитачима посетили Техничку школу. Малишане је најпре поздравио директор школе Миливоје Ђорђевић. Потом су њихови домаћини били ученици који се школују за индустријске механичаре. У њиховој радионици предшколци су најпре цртали и дружили се са средњошколцима и њиховим професорима, разгледали опрему и машине на којима се обавља практична настава. Ова радионица опремљена је за наставу по угледу на немачки образовни систем и резултат  је партнерске сарадње немачке Организације за међународну сарадњу ГИЗ, општине Власотинце и локалних компанија. Радознале малишане интересовало је како машине раде па су многи рекли да ће бити механичари кад порасту.

Деца су након тога обишла и радионицу у којој практичну наставу имају модни кројачи. Девојчицама  је посебно било занимљиво да се упозанају са радом машина за шивење.

Дан предвиђен да се угосте предшколци завршен је игром у спортској хали а на самом крају дружења малишани су добили мале поклоне од домаћина.

По речима директора Миливоја Ђорђевића за децу  је веома важно да се у раном  узрасту упознају са практичним стварима које се обављају у школама.

–          Током сарадње са колегама из Словеније и разговора око реформе средњег стручног образовања сазнали смо да у Словенији средње стручне школе обилазе вртиће и на тај начин анимирају децу за конкретна занимања. Данашња посета вртића била је веома успешна и занимљива за децу, она су показала велико интересовање за рад у нашим радионицама  – истакао је директор Миливоје Ђорђевић.

Остале вести

Објављено: 10.07.2019

Концерт фолклорних ансамбала из Власотинца и бугарског града Монтана синоћ  је одржан у Спортско-рекреативном центру „Власина“.

У програму су учест...

Објављено: 02.04.2018
У парку код аутобуске станице изградиће се ново дечје игралиште. Средства за његову градњу предвиђена су општинским буџетом за 2018. годину, каже председник општине Зоран Тодоровић. „Општинским буџетом плани...
Објављено: 27.11.2018

У оквиру вишедневног обележавања  Дана Копнене војске и Дана пешадије и стогодишњице победе у Првом светском рату, а у славу и част предака и јунака са Цера, Колубаре и Кајмакчалана...

Објављено: 27.06.2017
Тачно двадесет девет година прошло је од катастрофалне поплаве која је задесила Власотинце 26. јуна 1988. године. Ова годишњица обележена је јуче промоцијом књиге „Догађај за заборав и незаборав“, аутора Дра...
Објављено: 23.07.2018

Прослављени кошаркашки тренер и помоћник селектора руске кошаркашке репрезентације, Власотинчанин Саша Грујић, одржаће у петак и суботу, 27.  и 28. јула, у хали Спортско-рекреативно...