ПРИЗНАЊА ЧИТАОЦИМА, ДАРОДАВЦИМА И САРАДНИЦИМА ПОВОДОМ ДАНА БИБЛИОТЕКЕ

Објављено: 18.05.2020

Народна библиотека  „Десанка Максимовић“  је 16. маја обележила Дан установе. Како ред и традиција налажу била је ово прилика да се доделе признања свима онима који су на било који начин допринели раду, угледу и значају ове  установе културе.

„Овогодишња признања смо доделили читаоцима и свима онима који су са нама били „између два маја“, пружајући нам подршку у богаћењу књижног фонда и несебичну помоћ приликом медијског представљања“, истакао је Срба Такић, директор библиотеке и напоменуо да је због актуелне епидемиолошке ситуације изостао традиционални програм у галерији библиотеке и да ће признања добитницима бити накнадно уручена.

Признање нај- читалац у млађој категорији добио је Урош Стојановић из Конопнице, док је у категорији старијих ово признање добила васпитачица Маја Миладиновић.

Захвалнице за несебичну помоћ и сарадњу додељене су министру културе Владану Вукосављевићу и Браниславу Маричићу, шефу кабинета истог министарства.

„Министарство културе је захваљујући њиховом залагању у претходној години у два наврата доделило нашој библиотеци новчану помоћ у износу од укупно 500.000 динара. Од другог дела помоћи недавно смо купили део опреме, коју чине четири рачунара, бар код штампач, реверс штампач, фото апарат и полице за књиге са девет нивоа“, истиче Срба Такић.

Захвалница за несебичну помоћ и сарадњу додељена је и Удружењу Власотинчана у Београду „Влада Илић“, које је помогло штампање књиге „Миодраг Нагорни – Моји Власотинчани“.

Исто признање додељено је и матичној библиотеци „Радоје Домановић“ у Лесковцу. Међу појединицима ово признање добили су професор др Ђура Стевановић и Славица Стојковић.

За допринос у богаћењу књижног фонда захвалнице ће бити уручене: Народној библиотеци Србије – Одсеку за поклоне, Институту за савремену историју, Институту за новију историју, Архиву Србије, Народном музеју Лесковац, Градској библиотеци „Димитрије Туцовић“ у Лазаревцу.

Ово признање добили су и појединци: проф. др Момчило Павловић, проф. др Људмила Нагорни, проф. др Мирјана Томичић, проф. др Жарко Спасић, проф. др Момчило Исић, проф. др Христивоје Пејчић, генерал Милосав Симовић, др Војислав Алексић, проф. Владимир Милчић, пуковник Томислав Митић, Јасмина Митровић, Радица Кованџић, Тања Кокотовић, Драгица Ћирковић, Александра Миладиновић, Горан Петровски, Александар Спасић, Бојана Ђокић, Мира Нешић, Оливера Петковић,  , Живојин Павловић, Јелена Миленковић, Небојша Ђорић, Драгољуб Ђорђевић, Далибор Коцић, Ђорђе Стојиљковић, Милутин Станојевић, Снежана Јанковић, Светлана Шарић и Слободан Младеновић.

За медијско представљање и јачање угледа библиотеке  захвалнице су додељене РТС-овом дописништву у Лесковцу, Билтену „Власина“ и Инфо деску Власотинце.

„За наш успешан рад су важни људи са којима сарађујемо на различите начине јер библиотека су људи који је чине. Уз све ове установе, удружења, организације и појединце наша библиотека стално расте“, додаје Срба Такић.

Остале вести

Објављено: 11.10.2017
У галерији Народне библиотеке „Десанка Максимовић“ синоћ је приређена изложба акварела власотиначког сликара Звонимира Катлановића под називом „Са обале Власине“. Присуство многобројних љубитеља и поштовалаца р...
Објављено: 30.12.2019
Атлетски клуб “Власотинце” је и ове године исписао странице своје богате историје новим успесима и резултатима. Освојено је преко 40 медаља на бројним такмичењима: централно првенство Србије, државна такмичења,...
Објављено: 16.05.2019
У суботу, 11. маја одржан је Куп Чачка у организацији Ивана Стругаревића тј. ББК „Борац“ из Чачка. На такмичењу је учествовало преко 80 такмичара из земље и региона. Такмичар Алфа тима Марко Павловић  је заузео...
Објављено: 20.11.2017
Први снег ове јесени забелео се синоћ и у власотиначкој општини. Иако мокар и тежак снежни покривач није донео невоље на путевима, а у нижим деловима општине има га још само на крововима. У брдско-планинским кр...
Објављено: 13.07.2018
Завршетком асфалтирања улица поред Основне школе „Свети Сава“ у Гложану и дела  која води према „Старом  млину“  завршено је асфалтирање планираних улица у овом селу. „У селу Гложану  асфалтирањем  наведених...