ПРИЗНАЊА ЧИТАОЦИМА, ДАРОДАВЦИМА И САРАДНИЦИМА ПОВОДОМ ДАНА БИБЛИОТЕКЕ

Објављено: 18.05.2020

Народна библиотека  „Десанка Максимовић“  је 16. маја обележила Дан установе. Како ред и традиција налажу била је ово прилика да се доделе признања свима онима који су на било који начин допринели раду, угледу и значају ове  установе културе.

„Овогодишња признања смо доделили читаоцима и свима онима који су са нама били „између два маја“, пружајући нам подршку у богаћењу књижног фонда и несебичну помоћ приликом медијског представљања“, истакао је Срба Такић, директор библиотеке и напоменуо да је због актуелне епидемиолошке ситуације изостао традиционални програм у галерији библиотеке и да ће признања добитницима бити накнадно уручена.

Признање нај- читалац у млађој категорији добио је Урош Стојановић из Конопнице, док је у категорији старијих ово признање добила васпитачица Маја Миладиновић.

Захвалнице за несебичну помоћ и сарадњу додељене су министру културе Владану Вукосављевићу и Браниславу Маричићу, шефу кабинета истог министарства.

„Министарство културе је захваљујући њиховом залагању у претходној години у два наврата доделило нашој библиотеци новчану помоћ у износу од укупно 500.000 динара. Од другог дела помоћи недавно смо купили део опреме, коју чине четири рачунара, бар код штампач, реверс штампач, фото апарат и полице за књиге са девет нивоа“, истиче Срба Такић.

Захвалница за несебичну помоћ и сарадњу додељена је и Удружењу Власотинчана у Београду „Влада Илић“, које је помогло штампање књиге „Миодраг Нагорни – Моји Власотинчани“.

Исто признање додељено је и матичној библиотеци „Радоје Домановић“ у Лесковцу. Међу појединицима ово признање добили су професор др Ђура Стевановић и Славица Стојковић.

За допринос у богаћењу књижног фонда захвалнице ће бити уручене: Народној библиотеци Србије – Одсеку за поклоне, Институту за савремену историју, Институту за новију историју, Архиву Србије, Народном музеју Лесковац, Градској библиотеци „Димитрије Туцовић“ у Лазаревцу.

Ово признање добили су и појединци: проф. др Момчило Павловић, проф. др Људмила Нагорни, проф. др Мирјана Томичић, проф. др Жарко Спасић, проф. др Момчило Исић, проф. др Христивоје Пејчић, генерал Милосав Симовић, др Војислав Алексић, проф. Владимир Милчић, пуковник Томислав Митић, Јасмина Митровић, Радица Кованџић, Тања Кокотовић, Драгица Ћирковић, Александра Миладиновић, Горан Петровски, Александар Спасић, Бојана Ђокић, Мира Нешић, Оливера Петковић,  , Живојин Павловић, Јелена Миленковић, Небојша Ђорић, Драгољуб Ђорђевић, Далибор Коцић, Ђорђе Стојиљковић, Милутин Станојевић, Снежана Јанковић, Светлана Шарић и Слободан Младеновић.

За медијско представљање и јачање угледа библиотеке  захвалнице су додељене РТС-овом дописништву у Лесковцу, Билтену „Власина“ и Инфо деску Власотинце.

„За наш успешан рад су важни људи са којима сарађујемо на различите начине јер библиотека су људи који је чине. Уз све ове установе, удружења, организације и појединце наша библиотека стално расте“, додаје Срба Такић.

Остале вести

Објављено: 05.12.2018
Власотиначка Основна школа „8. октобар“ је једна од 11 основних и средњих школа, која је на недавно завршеном Фестивалу науке добила плакету „Амбасадор науке“. Признање у виду повеље добиле су и основне и средњ...
Објављено: 04.06.2018
Ладовица је веома живо село, млади остају у њему. Брижљиво се негује традиција, чувају се обичаји села и читавог краја, покрећу се нове акције. Мештани се  боре за нове пројекте како би живот  свих, посебно дец...
Објављено: 06.12.2016
У галерији Народне библиотеке „Дасанка Максимовић“ 5. децембра је у оквиру манифестације Певајмо пријатеље,   промовисана  књига  „Благост божијег гнезда“, аутора Мирослава Мишела Болтреса, песника из Смедерева...
Објављено: 17.11.2017
Дводневна манифестација Песнички час – учитељству у част у спомен Даници Горуновић Тасић почела је 16. новембра пријемом, који је за песнике учеснике приредио заменик председника општине Бошко Станчић. Овогодиш...
Објављено: 11.07.2019
Још једном је Спортско-рекреативни центар „Власина“ био место изузетно позитивне енергије, место дружења и заједничких наступа чланова фолклорних ансамбала из Враце, Бољара и Власотинца. Културни центар Власоти...