Приказан филм “Није важно одакле сам”

Објављено: 03.08.2021

Последња недеља манифестације “Лето у Власотинцу” почела је приказивањем филма “Није важно одакле сам”,  аутора Небојше Илића Илкета. Филм је снимљен током прошле године, а синоћ су у препуном дворишту Културног центра присутни били у прилици да виде једну причу о бајкерима, власотиначком гостопримству и пријатељству које негира све границе, како историјске, тако физичке и све остало што прати догађај који је филмском камером забележио аутор. О филму је говорио аутор, о Балкан релију који је мотив филма је говорио председник Мото клуба БМВ Власотинце, Миодраг Николић. О сарадњи аутора и предшколске установе “Милка Диманић”, једном од актера филма говорила је представник вртића, Љиљана Ђокић.

Посебно је било интересантно  видео укључење Жељана Ракеле , председника БМВ мото клуба “Далмација” из Сплита,  Хрватска. Он је поздравио све присутне и најавио десети Балкан рели током септембра месеца.

“Балкан рели траје већ десет година, од пре шест, седам године Власотинце постаје неизоставни део наше руте. Надам се да ћемо се видети и у септембру. Ове године због ковида биће ограничен број учесника и сама рута је нешто другачија. Ми једва чекамо да путујемо, да се дружимо. Да поновим нигде нисмо дочекани као у вашем граду. Власотинце је мали градић са највећим срцем”, поручио је Жељан Ракела, један од иницијатора Балкан релија.

Поздрављајући присутне и захваљујући им се на одвојеном времену аутор филма “Није важно одакле сам”, Небојиша Илић Илке је рекао:

“Дуго сам размишљао да направим промотивни филм о Власотинцу. Мислим да сам сада успео. Питао сам се шта то Ракелу и његове пријатеље привлачи и радо бирају наше место да бораве у њему. Схватио сам да је то шарм и гостопримство које имају углавном све мале средине. Покушао сам да направим филм о малим срединама које претендују да буду туристичка места, знам да је потребно много тога, ми имамо неопходно гостопримство и шарм, а за остало се морамо се потрудити у времену које је пред нама”.

Један од актера филма је и овдашњи вртић “Милка Диманић”. У име предшколске установе поздраве је пренела васпитачица Љиљана Ђокић и поручила да пријатељство не познаје и не признаје километре.

“И на филму се види да километри ништа не представљају када је пријатељство у питању. Хвала Илкету који је то забележио камером, хвала му и за презентацију града и наше установе. Од далеке 1996. године он бележи све наше манифестације и наш је сарадник. Надам се да ћемо наставити тако, надам се да ће се и пријатељство са бајекрима наставити”, – рекла је Љиљана Ђокић.

Председник БМВ Мото клуба из Власотинца, Миодраг Николић, један од главних “криваца” за то што је Власотинце на рути Балкан релија је поздрављајући присутне истакао:

“Драго ми је да је наша прича забележена оком камере. Од 2013. године, када смо упознали Жељана Ракелу,  наш клуб је део Балкан релија, а Власотинце постаје обавезно на мапи коју возимо. Наше дружење траје и надам се да ће трајати.  Надам се да ће се наставити и традиција хуманости, даривања и дружења.”

Филм је до сада доживео две пројекције, вечерас се приказује први пут у Власотинцу, прву пројекцију на СИЛА фесту, а другу на скорашњем интернационалном фестивалу туристичког и еколошког филма “ВРМЏА ФЕСТ”, где је освојио награду за најбољу филмску монтажу.

Музику за филм потписује Зоран Стојичић, текст Светлана Станковић, наратор је Радован Раде Миљанић. За колор корекцију је био задужен Стефан Пешић. Продукција филма је ЈУГ ФИЛМ Власотинце, а реализован је у сарадњи са Скупштином општине Власотинце, уз подршку Културног центра Власотинце и ПУ “Милка Диманић”.

Остале вести

Објављено: 26.04.2019
На платоу испред зграде општине данас, на Велики петак, представници  Омладине  Срске напредне странке и чланице Унија жена сповели су  акцију поделе шарених ускршњих јаја пролазницима.  Да је акција поделе уск...
Објављено: 09.10.2017
Дечја недеља у Предшколској установи „Милка Диманић“ завршена јесењим маскенбалом.Ова традиционална манифестација одржана је у петак,  у Спортско-рекреативном центру „Власина“. Наступ власотиначких предшколаца ...
Објављено: 12.01.2019

У суботу, 19. јануара, у 12 сати у Власотинцу ће се одржати традиционално Богојављенско пливање. Пливање за Часни крст традиционално ће се одржати ће се одржати на Градском купалишт...

Објављено: 25.12.2017
У сусрет новогодишњим празницима Societe Generale банка је организовала позоришну представу за ученике првог разреда Основне школе „8. октобар“. И како у позивници малишанима стоји да дођу добро расположени,...
Објављено: 07.01.2017
Грејдери, булдожери и трактори и данас чисте путеве у брдско –планиснком делу општине Власотинце, док су у равничарском они очишћени. Чисти се у правцу Јаковљева, Горњег Дејана и Златићева, очишћен је пут према...