Приређен пријем за основце и предшколце

Објављено: 05.10.2017

Jуче су представници локалне власти примили и разговарали са основцима и предшколцима у оквиру обележавања Дечје недеље.

Делагација Ученичког парламента Основне школе „Синиша Јанић“ са директором школе Гораном Митићем и школским психологом Јеленом Илић, данас су у оквиру манифестације Дан отворених врата посетили  Скупштину општину Власотинце. Ученике је најпре примио председник Скупштине општине Власотинце Братислав Петровић и секретар Ивана Станојевић. Председник Скупштине Братислав Петровић је упознао основце са радом Скупштине као законодавне власти, са начином на који се доносе одлуке а које су у складу са Уставом и законима неопходним за рад локалне самоуправе. Потом је основце примио и председник општине Зоран Тодоровић.

Захваљујући на добродошлици директор школе Горан Митић рекао је да је ово била прилика да се ученици упознају са радом локалног парламента и да председника општине упознају са њиховим жељама и потребама везаним за побољшање услова њиховог образовања. Ученици су председнику општине Зорану Тодоровићу постављали низ питања, на која је он стрпљиво, пажљиво одговарао.  Ученици ОШ „Синиша Јанић“, између осталог питали су председника Тодоровића, иначе  професора физике, који му је посао дражи – професорски или председнички.

„Волим да будем у учионици са децом, али и овај посао ме испуњава, посебно јер сам много времена посветио обезбеђивању бољих услова образовним установама. Вашу школу током наредне године очекује реконструкција. Ви само поставите циљ и тежите да га остварите, а на нама свима је да вам обезбедимо услове“, рекао је председник Тодоровић.

Основци су питали за савет, шта је по мишљењу председника општине, перспективно уписати након основне школе,  он им је препоручио да се руководе својим интересовањима, да буду вредни и одговорни, али  је ипак дао предност природним наукама.

Потом је председник општине Зоран Тодоровић угостио и полазнике припремног предшколског програма Предшколске установе „Милка Диманић“ и њихове васпитачице, малишани су се интересовали какав је посао председника општине, а сами су се представили рецитовањем песмица и позвали га да их посети у њиховом вртићу.

Остале вести

Објављено: 11.12.2017

Због повећане мутноће на фабрици, вода из власотиначког “Водовода“ може да се корсти за санитарно-хигијенске потребе становништва  али не ...

Објављено: 01.02.2017
Првим окупљањем, на снегом покривеној Росуљи, фудбалери Власине започели су припреме за пролећни део сезоне. Фудбалере и стручни штаб очекује тешка борба за опстанак на српсколигашкој сцени. Пре почетка трен...
Објављено: 21.06.2018

У Музеју Војводине одржана је промоција књиге „Први модерни градоначелник Београда – монографија о Влади Илићу“, аутора Саше З. Станковића.

Ова при...

Објављено: 17.09.2018
Филм „Пут једне нити“, аутора Небојше Илића  је на 4. Међународном VIVA филм фестивалу, фестивалу еколошког, религијског, туристичког и омладинског филма,  освојио прву награду у категорији еко...
Објављено: 15.03.2018
У наградној игри „Узми рачун и победи 2018“ поред грађана такмиче се општине и градови у броју прикупљених фискалних рачуна и слипова. Право учешћа имају све јединице локалне самоуправе које су иначе подељене п...