Приређен пријем за основце и предшколце

Објављено: 05.10.2017

Jуче су представници локалне власти примили и разговарали са основцима и предшколцима у оквиру обележавања Дечје недеље.

Делагација Ученичког парламента Основне школе „Синиша Јанић“ са директором школе Гораном Митићем и школским психологом Јеленом Илић, данас су у оквиру манифестације Дан отворених врата посетили  Скупштину општину Власотинце. Ученике је најпре примио председник Скупштине општине Власотинце Братислав Петровић и секретар Ивана Станојевић. Председник Скупштине Братислав Петровић је упознао основце са радом Скупштине као законодавне власти, са начином на који се доносе одлуке а које су у складу са Уставом и законима неопходним за рад локалне самоуправе. Потом је основце примио и председник општине Зоран Тодоровић.

Захваљујући на добродошлици директор школе Горан Митић рекао је да је ово била прилика да се ученици упознају са радом локалног парламента и да председника општине упознају са њиховим жељама и потребама везаним за побољшање услова њиховог образовања. Ученици су председнику општине Зорану Тодоровићу постављали низ питања, на која је он стрпљиво, пажљиво одговарао.  Ученици ОШ „Синиша Јанић“, између осталог питали су председника Тодоровића, иначе  професора физике, који му је посао дражи – професорски или председнички.

„Волим да будем у учионици са децом, али и овај посао ме испуњава, посебно јер сам много времена посветио обезбеђивању бољих услова образовним установама. Вашу школу током наредне године очекује реконструкција. Ви само поставите циљ и тежите да га остварите, а на нама свима је да вам обезбедимо услове“, рекао је председник Тодоровић.

Основци су питали за савет, шта је по мишљењу председника општине, перспективно уписати након основне школе,  он им је препоручио да се руководе својим интересовањима, да буду вредни и одговорни, али  је ипак дао предност природним наукама.

Потом је председник општине Зоран Тодоровић угостио и полазнике припремног предшколског програма Предшколске установе „Милка Диманић“ и њихове васпитачице, малишани су се интересовали какав је посао председника општине, а сами су се представили рецитовањем песмица и позвали га да их посети у њиховом вртићу.

Остале вести

Објављено: 15.01.2018
Снег који тренутно пада у Власотинцу не прави застоје у саобраћају, сви путни правци на подручју власотиначке општине су проходни. „Сви путеви у власотиначком крају су за сада проходни али смо због могућег ст...
Објављено: 20.11.2017

Јован Стојановић Пајса

(1952-2017)

У Власотинцу је 19. новембра у 65. години живота умро Јован Стојановић Пајса, успешни привредник и једа...
Објављено: 05.05.2017
Трећи Underground fest у организацији истоименог удружења из Власотинца, уз подршку Скупштине општине Власотинце, одржан  је 28. и 29. априла. У организацији манифестације опет су се придружили млади, ученици Г...
Објављено: 14.11.2016
На платоу испред зграде општине Удружење особа са дијабетесом ЕБЕРС 016 данас је организовала акцију бесплатне провере шећера у крви, мерења крвног притиска за заинтересоване г...
Објављено: 29.12.2017

На радост и одушевљење великог броја Власотинчана синоћ је организован традиционални карневал ученика Основне школе „8. октобар“ под назив...