Промовисан најновији број школског листа

Објављено: 26.01.2017

Са конференције за новинаре ОШ „8. октобар“

Светосавске активности и ове године у Основној школи „8. октобар“ приређују се током целе недеље а биће завршене Свечаном седницом 27. јануара. Тим поводом данас је одржана  конференција за новинаре.

Директорка Светлана Коцић говорила  је о школи „8.октобар“ која је једна од десет  3 П школа обухваћених пројектом  „Пронађи, промовиши, прошири – 10 примера добре праксе у Србији“.

Током екстерне евалуације ова школа је оцењена највишом оценом за квалитет рада, а њена успешна пракса описана је и у публикацији „Пронађи, промовиши, прошири“, коју су објавили УНИЦЕФ и Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

Новинари су данас упознати и са посетом представника Министарства просвете, науке и технолошког развоја – Снежане Марковић, Јасмине Ђелић, Габријеле Грујић Гарић и начелнице школске управе Бојане Миленковић.

  • С обзиром да је седморо наставника наше школе успешно савладало онлајн део програма „Обука запослених у образовању за примену хоризонталног учења и јачање капацитета саветника – спољашних сарадника“ ова школа ће  крајем јануара учествовати  у обуци везаној за креирање програма стручног усавршавања у функцији хоризонталног учења  – истакла је директорка Светлана Коцић.

Професорка Ивана Цекић, задужена за односе са јавношћу том приликом упознала је новинаре са активностима које се у школи организују током Светосавске недеље.

По њеним речима у понедељак је у холу школе отворена изложба ђачких радова на тему Светосавља. Истог дана реализована је акција „Мостови међу генерацијама“ у оквиру које су ученици обишли просветаре у пензији Сретена и Даницу Стаменковић, Светислава Богдановића и Камилу Поповић. Угледне часове и радионице у оквиру пројекта „Отворена врата“ организовала је Снежана Прокопијевић, психолог школе.

Јуче је у трпезарији школе за ученике предметне наставе организован квиз на тему „Српски манастири“.

Ивана Цекић најавила је за крај Светосавских активности свечану седницу школе током које ће се поделити награде најуспешнијим ученицима и просветарима ове угледне установе образовања.

На конференцији за медије представљен је и најновији број школског листа „Росуља“.

О листу ученика и наставника ове школе говорила је професорка Јелена Ђокић, која је истовремено главни и одговорни уредник „Росуље“.

Бројне активности у школи, пројекти који се реализују, успеси ђака у школским и ваншколским активностима између Дана школе и  школске славе нашле су своје место у школском листу.

  • Заиста смо имали обиље материјала тако да смо морали да изаберемо само најважнија дешавања у школи и највеће успехе наших ђака и колега за овај број „Росуље“ – истакла је професорка Јелена Ђокић.

Она се том приликом посебно осврнула на прву награду професорке Иване Цекић на конкурсу „Час за углед“, на успех Јелене Милосављевић, ђака генерације и Димитрија Петровића, који је проглашен спортистом генерације, на успех Миле Спасић, добитнице Октобарске награде, Анастасије Тасић, добитници друге награде на литерарном конкурсу „Крокодокодил“, Милене Крстић, која је на републичком такмичењу у категорији етно песме-солисти освојила прво место.

Обиље текстова пројектима школе, о 3 Д тиму, Ученичком парламенту, традиционалним манифестацијама школе, о раду секција и победнички радови Светосавског конкурса смештени су на странице најновијег броја „Росуље“ и чине овај лист толико лепим и садржајним да се чита у једном даху.

Остале вести

Објављено: 21.03.2019
Дивно је синоћ било у галерији библиотеке. Вече за памћење, вече музике и поезије, први наступ Власотиначког женског певачког друштва, којим су исписане нове странице културне историје Власотинца, како је оцени...
Објављено: 03.10.2018

Централна манифестација обележавања стогодишњице пробоја Солунског фронта организована је 30. септембра у меморијалном комплексу у Поликастру (Грчка). Свечаност је организована уз д...

Објављено: 16.05.2019
У суботу, 11. маја одржан је Куп Чачка у организацији Ивана Стругаревића тј. ББК „Борац“ из Чачка. На такмичењу је учествовало преко 80 такмичара из земље и региона. Такмичар Алфа тима Марко Павловић  је заузео...
Објављено: 29.06.2018

Традиционално, на Видовдан, у Основној школи „8. октобар“ је организована свечана седница на којој су додељене награде Ученику и Спортисти генерације, Дипломе „Вук Караџић“ и посебн...

Објављено: 02.04.2018
Центар за социјални рад  је данас преко своје организационе јединице Центра за децу и омладину по осми пут организовао Ускршњи вашар на коме су учествовала деца са сметњама у развоју која користе услуге Дневног...