Промовисан најновији број школског листа

Објављено: 26.01.2017

Са конференције за новинаре ОШ „8. октобар“

Светосавске активности и ове године у Основној школи „8. октобар“ приређују се током целе недеље а биће завршене Свечаном седницом 27. јануара. Тим поводом данас је одржана  конференција за новинаре.

Директорка Светлана Коцић говорила  је о школи „8.октобар“ која је једна од десет  3 П школа обухваћених пројектом  „Пронађи, промовиши, прошири – 10 примера добре праксе у Србији“.

Током екстерне евалуације ова школа је оцењена највишом оценом за квалитет рада, а њена успешна пракса описана је и у публикацији „Пронађи, промовиши, прошири“, коју су објавили УНИЦЕФ и Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

Новинари су данас упознати и са посетом представника Министарства просвете, науке и технолошког развоја – Снежане Марковић, Јасмине Ђелић, Габријеле Грујић Гарић и начелнице школске управе Бојане Миленковић.

  • С обзиром да је седморо наставника наше школе успешно савладало онлајн део програма „Обука запослених у образовању за примену хоризонталног учења и јачање капацитета саветника – спољашних сарадника“ ова школа ће  крајем јануара учествовати  у обуци везаној за креирање програма стручног усавршавања у функцији хоризонталног учења  – истакла је директорка Светлана Коцић.

Професорка Ивана Цекић, задужена за односе са јавношћу том приликом упознала је новинаре са активностима које се у школи организују током Светосавске недеље.

По њеним речима у понедељак је у холу школе отворена изложба ђачких радова на тему Светосавља. Истог дана реализована је акција „Мостови међу генерацијама“ у оквиру које су ученици обишли просветаре у пензији Сретена и Даницу Стаменковић, Светислава Богдановића и Камилу Поповић. Угледне часове и радионице у оквиру пројекта „Отворена врата“ организовала је Снежана Прокопијевић, психолог школе.

Јуче је у трпезарији школе за ученике предметне наставе организован квиз на тему „Српски манастири“.

Ивана Цекић најавила је за крај Светосавских активности свечану седницу школе током које ће се поделити награде најуспешнијим ученицима и просветарима ове угледне установе образовања.

На конференцији за медије представљен је и најновији број школског листа „Росуља“.

О листу ученика и наставника ове школе говорила је професорка Јелена Ђокић, која је истовремено главни и одговорни уредник „Росуље“.

Бројне активности у школи, пројекти који се реализују, успеси ђака у школским и ваншколским активностима између Дана школе и  школске славе нашле су своје место у школском листу.

  • Заиста смо имали обиље материјала тако да смо морали да изаберемо само најважнија дешавања у школи и највеће успехе наших ђака и колега за овај број „Росуље“ – истакла је професорка Јелена Ђокић.

Она се том приликом посебно осврнула на прву награду професорке Иване Цекић на конкурсу „Час за углед“, на успех Јелене Милосављевић, ђака генерације и Димитрија Петровића, који је проглашен спортистом генерације, на успех Миле Спасић, добитнице Октобарске награде, Анастасије Тасић, добитници друге награде на литерарном конкурсу „Крокодокодил“, Милене Крстић, која је на републичком такмичењу у категорији етно песме-солисти освојила прво место.

Обиље текстова пројектима школе, о 3 Д тиму, Ученичком парламенту, традиционалним манифестацијама школе, о раду секција и победнички радови Светосавског конкурса смештени су на странице најновијег броја „Росуље“ и чине овај лист толико лепим и садржајним да се чита у једном даху.

Остале вести

Објављено: 23.12.2016
Власотинце се придружило општинама и градовима који ће средства планирана за дочек Нове године усмерити за помоћ болесној деци. У вароши на Власини се традиционално на тргу дочекује православна Нова година, а г...
Објављено: 26.08.2017
Јуче је почео 32. Вински бал, традиционална привредна, туристичка, културна и забавна манифестација. Винске свечаности организују се како би се наставила традиција ове манифестације која је дуга скоро шест д...
Објављено: 08.11.2017
Улица Саве Ковачевић, једна од најпрометнијих улица у Власотинцу, после дуге реконструкције јуче је добила први слој асфалта. Поред асфалтирања, у овој улици урађена је потпуна реконструкција водоводне и канали...
Објављено: 25.07.2017
Центар за децу и омладину је 18. јула организовао излет за групу својих корисника у манастир Свети Стефан у Липовцу.  Корисници су најпре обишли Дневни боравак у Алексинцу, где су им домаћини приредили дочек а ...
Објављено: 29.12.2016
Предшколци посетили Основну школу „Синиша Јанић“ Основна школа „Синиша Јанић“ већ годинама уназад организује новогодишње представе својих ученика за будуће прваке. Ове године, поред представ...

Оставите коментар

НАПОМЕНА: Сви коментари ће бити проверени пре објављивања. Е-маил адреса је обавезна али неће бити објављена јавно.

*