Промовисан најновији број школског листа

Објављено: 26.01.2017

Са конференције за новинаре ОШ „8. октобар“

Светосавске активности и ове године у Основној школи „8. октобар“ приређују се током целе недеље а биће завршене Свечаном седницом 27. јануара. Тим поводом данас је одржана  конференција за новинаре.

Директорка Светлана Коцић говорила  је о школи „8.октобар“ која је једна од десет  3 П школа обухваћених пројектом  „Пронађи, промовиши, прошири – 10 примера добре праксе у Србији“.

Током екстерне евалуације ова школа је оцењена највишом оценом за квалитет рада, а њена успешна пракса описана је и у публикацији „Пронађи, промовиши, прошири“, коју су објавили УНИЦЕФ и Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

Новинари су данас упознати и са посетом представника Министарства просвете, науке и технолошког развоја – Снежане Марковић, Јасмине Ђелић, Габријеле Грујић Гарић и начелнице школске управе Бојане Миленковић.

  • С обзиром да је седморо наставника наше школе успешно савладало онлајн део програма „Обука запослених у образовању за примену хоризонталног учења и јачање капацитета саветника – спољашних сарадника“ ова школа ће  крајем јануара учествовати  у обуци везаној за креирање програма стручног усавршавања у функцији хоризонталног учења  – истакла је директорка Светлана Коцић.

Професорка Ивана Цекић, задужена за односе са јавношћу том приликом упознала је новинаре са активностима које се у школи организују током Светосавске недеље.

По њеним речима у понедељак је у холу школе отворена изложба ђачких радова на тему Светосавља. Истог дана реализована је акција „Мостови међу генерацијама“ у оквиру које су ученици обишли просветаре у пензији Сретена и Даницу Стаменковић, Светислава Богдановића и Камилу Поповић. Угледне часове и радионице у оквиру пројекта „Отворена врата“ организовала је Снежана Прокопијевић, психолог школе.

Јуче је у трпезарији школе за ученике предметне наставе организован квиз на тему „Српски манастири“.

Ивана Цекић најавила је за крај Светосавских активности свечану седницу школе током које ће се поделити награде најуспешнијим ученицима и просветарима ове угледне установе образовања.

На конференцији за медије представљен је и најновији број школског листа „Росуља“.

О листу ученика и наставника ове школе говорила је професорка Јелена Ђокић, која је истовремено главни и одговорни уредник „Росуље“.

Бројне активности у школи, пројекти који се реализују, успеси ђака у школским и ваншколским активностима између Дана школе и  школске славе нашле су своје место у школском листу.

  • Заиста смо имали обиље материјала тако да смо морали да изаберемо само најважнија дешавања у школи и највеће успехе наших ђака и колега за овај број „Росуље“ – истакла је професорка Јелена Ђокић.

Она се том приликом посебно осврнула на прву награду професорке Иване Цекић на конкурсу „Час за углед“, на успех Јелене Милосављевић, ђака генерације и Димитрија Петровића, који је проглашен спортистом генерације, на успех Миле Спасић, добитнице Октобарске награде, Анастасије Тасић, добитници друге награде на литерарном конкурсу „Крокодокодил“, Милене Крстић, која је на републичком такмичењу у категорији етно песме-солисти освојила прво место.

Обиље текстова пројектима школе, о 3 Д тиму, Ученичком парламенту, традиционалним манифестацијама школе, о раду секција и победнички радови Светосавског конкурса смештени су на странице најновијег броја „Росуље“ и чине овај лист толико лепим и садржајним да се чита у једном даху.

Остале вести

Објављено: 28.06.2017
И ове године су на Видовдан,  28. јуна традиционално подељене Дипломе „Вук Караџић“ у Основној школи „Синиша Јанић“. Руководство школе је поводом доделе награда најбољим ђацима ове генерације осмака приредил...
Објављено: 09.10.2017
У петак је у ОШ „8. октобар“ приређена свечаност поводом Дана школе. Поред ђака и наставника школе, свечаности су присуствовали представници локалне самоуправе, основних школа „Синиша Јанић“,  „Браћа Миленковић...
Објављено: 28.12.2016

Пољопривредни произвођачи из власотиначке општине, данас су потписали уговоре и добили решења за субвеннције у пољопривреди. Реч је од 174 пољопривредника, који су испуњавали пропис...

Објављено: 29.06.2017
Резањем славског колача и окупљањем чланова и симпатизера странке јуче је у Власотинцу прослављен Видовдан, слава Српског покрета обнове. Резање славског колача обавио је свештеник Горан Димитријевић док су ово...
Објављено: 22.02.2017
Представници фирми у области лаке индустрије, них 20 из Јабланичког и Пчињског округа, учествовали су јуче на пословним сусретима у Смедереву, организованим у оквиру пројекта ,,Б2Б сусрети Југоисточне Србије’’....

Оставите коментар

НАПОМЕНА: Сви коментари ће бити проверени пре објављивања. Е-маил адреса је обавезна али неће бити објављена јавно.

*