Прослављен Дан Основне школе „8. октобар“

Објављено: 09.10.2017

У петак је у ОШ „8. октобар“ приређена свечаност поводом Дана школе. Поред ђака и наставника школе, свечаности су присуствовали представници локалне самоуправе, основних школа „Синиша Јанић“,  „Браћа Миленковић“  и „Ћеле кула“ из Ниша и ПУ „Милка Диманић“.

Госте, ученике и колеге поздравила је директорка школе Светлана Коцић.

–          Сви они који су на било који начин везани за образовање знају шта за власотинач ки крај и читаву нашу општину представља постојање наше образовне установе. Васпитно-образовна мисија школе „8. октобар“ траје од 1971. године. Наша школа је кошница духовности и ковачница будућих генерација која од малих, невиних и чистих душа ствара велике људе достојне поштовања. Колектив наше школе несебично поклањајући себе гради мостове међу генерацијама – за радост сваког детета. За све постигнуте успехе и признања захваљујем својим сарадницима, наставницима, административно-техничком особљу,  јер ми смо тим и само тимским радом можемо остварити врхунске резултате – истакла је директорка Светлана Коцић.

Свечарска атмосфера у школи употпуњена је пригодним програмом. Поред хора школе који предводи наставник музичке културе Бојан Ценић, наступили су чланови драмске секције, који су извели сценски приказ инспирисан делима Бранислава Нушића. У музичком делу програма  наступиле су Теодора Марковић и Милена Крстић, а завршили га мали фолклорци.

Директорка школе Светлана Коцић и помоћник директора Жаклина Ђикић уручиле су награде победницима литерарног и ликовног конкурса који су расписани поводом Дечје недеље.

Прво место на литерарном конкурсу за ученике разредне наставе освојио је Матеја Игњатовић, друго Дамјан Петковић, док су треће место поделиле Теодора Цветковић и Александра Ивановић.

Међу њиховим старијим другарима из предметне наставе прво место освојила је Кристина Тодоровић, друго Анђела Лепојевић, док је треће место припало Вељку Видојевићу.

На ликовном конкурсу међу ученицима разредне наставе победио је Павле Марковић, друго место је освојио Александар Костић, док је треће место припало Димитрију Илићу.

Међу ученицима предметне наставе на ликовном конкурсу победила је Александра Митов, друго место припало је Јовани Николић, а треће Татјани Анђелковић.

На крају програма гости су имали прилику да погледају изложбу радова рађених на тему „Градимо мостове међу генерацијама“, која је била мото овогодишње Дечје недеље. Посебну пажњу привукле су макете старих српских кућа рађене овим поводом.

Остале вести

Објављено: 28.12.2016
Данас је у Народној библиотеци „Десанка Максимовић“ приређен пријем за ђаке и полазнике вртића који су победили на традиционалном новогодишњем литерарно-ликовном конкурсу под називом „Чаробна пахуља“. За лит...
Објављено: 07.03.2019
Након завршетка радова на реновирању Основне школе  „Синиша Јанић“, ученици који су наставу  током првог полугодишта похађали у другим школама, вратили су се у своје реновиране учионице. „Сви унутрашњи радов...
Објављено: 23.12.2016
Последња акција добровољног давања крви у овој години организована је 22. децембра у галерији Народне библиотеке „Десанка Максимовић“. Организатор је Црвени крст Власотинца и Завод за трансфузију крви из Ниша. ...
Објављено: 26.03.2020
У галерије Народне библиотеке „Десанка Максимовић“ данас је спроведена трећа акција добровољног давања крви. Као и претходне две акције и ову је организовао Црвени крст Власотинца у сарадњи са Заводом за трансф...
Објављено: 01.04.2019
По девети пут, у суботу 30. марта, одржан је протест „1 од 5милиона“. Захтеви са овог протеста су исти као и у претходних осам протеста. По речима организатора, на ове протесте позван је и председник општине Зо...