Прослављен Дан Основне школе „8. октобар“

Објављено: 09.10.2017

У петак је у ОШ „8. октобар“ приређена свечаност поводом Дана школе. Поред ђака и наставника школе, свечаности су присуствовали представници локалне самоуправе, основних школа „Синиша Јанић“,  „Браћа Миленковић“  и „Ћеле кула“ из Ниша и ПУ „Милка Диманић“.

Госте, ученике и колеге поздравила је директорка школе Светлана Коцић.

–          Сви они који су на било који начин везани за образовање знају шта за власотинач ки крај и читаву нашу општину представља постојање наше образовне установе. Васпитно-образовна мисија школе „8. октобар“ траје од 1971. године. Наша школа је кошница духовности и ковачница будућих генерација која од малих, невиних и чистих душа ствара велике људе достојне поштовања. Колектив наше школе несебично поклањајући себе гради мостове међу генерацијама – за радост сваког детета. За све постигнуте успехе и признања захваљујем својим сарадницима, наставницима, административно-техничком особљу,  јер ми смо тим и само тимским радом можемо остварити врхунске резултате – истакла је директорка Светлана Коцић.

Свечарска атмосфера у школи употпуњена је пригодним програмом. Поред хора школе који предводи наставник музичке културе Бојан Ценић, наступили су чланови драмске секције, који су извели сценски приказ инспирисан делима Бранислава Нушића. У музичком делу програма  наступиле су Теодора Марковић и Милена Крстић, а завршили га мали фолклорци.

Директорка школе Светлана Коцић и помоћник директора Жаклина Ђикић уручиле су награде победницима литерарног и ликовног конкурса који су расписани поводом Дечје недеље.

Прво место на литерарном конкурсу за ученике разредне наставе освојио је Матеја Игњатовић, друго Дамјан Петковић, док су треће место поделиле Теодора Цветковић и Александра Ивановић.

Међу њиховим старијим другарима из предметне наставе прво место освојила је Кристина Тодоровић, друго Анђела Лепојевић, док је треће место припало Вељку Видојевићу.

На ликовном конкурсу међу ученицима разредне наставе победио је Павле Марковић, друго место је освојио Александар Костић, док је треће место припало Димитрију Илићу.

Међу ученицима предметне наставе на ликовном конкурсу победила је Александра Митов, друго место припало је Јовани Николић, а треће Татјани Анђелковић.

На крају програма гости су имали прилику да погледају изложбу радова рађених на тему „Градимо мостове међу генерацијама“, која је била мото овогодишње Дечје недеље. Посебну пажњу привукле су макете старих српских кућа рађене овим поводом.

Остале вести

Објављено: 31.05.2018
Због изградње новог погона фабрика Elrad и Elrad WS, чија је градња у току данас су потписани уговори о реконструкцији фекалне и изградње атмосферске канализације у индустијској зони. Овим радовима створиће се ...
Објављено: 05.10.2018
Данас су у Власотинцу свечано уручене значке и захвалнице отаџбине војницима на добровољном служењу војног рока са оружјем, са подручја власотиначке општине у периоду од 2011. до 2015. године. Церемонији свечан...
Објављено: 05.05.2017
У недељу, 30. априла по први пут  у Власотинцу  је организовано такмичење у песми птица, у амфитеатру спомен парка Старо гробље. Такмичење је организовало новоформирано Удружење за заштиту и одгој ситних животи...
Објављено: 16.05.2018

Окружно такмичење у познавању саобраћајних правила „Шта знаш о саобраћају“ одржано је 13. маја у Основној школи „Вожд Карађорђе“ у Лесковцу. Власотиначку општину представљали су Нед...

Објављено: 19.10.2018
Туристичка организација општине Власотинце успешно је учествовала на Међународном такмичењу у спремању јела националне кухиње и зимнице, које је недавно одржано у Нишу. На овом такмичењу Туристичка организац...