Решен проблем водоснабдевања Шишаве и Доње Ломнице

Објављено: 01.06.2018

Мештане власотиначких  села Шишава и Доња Ломница вишедеценијски мучи проблем водоснабдевања. Недавно је изградњом резервоара од 100 кубних метара, који уз постојећи чини резерву од 130 кубних метара воде, овај проблем је за око 1000 житеља ова два села решен.

„Нови резервоар и потисни цевовод у функцији су пар месеци , за то време вршили смо подешавање притиска и истовремено пратили потрошњу. Поред тога што смо уредили водоснабдевање, омогућили смо и одређену уштеду електричне енергије постављањем аутоматског уређаја за регулацију рада пумпи.  Сада пумпна станица више не ради 24 сати дневно, а тиме смо избегли и честе кварове и прекиде у водоснабдевању .Овим смо решили проблем свих становника Шишаве и Доње Ломнице, тако да сад они имају пијаћу воду 24 сати дневно “, појаснио је Звонко Илић, директор Јавно комуналног предузећа „Водовод“.

Средства у износу од шест милиона динара издојена су из општинског буџета. По речима председника општине Власотинце Зорана Тодоровића, на овом подручју следе нова улагања у изградњи и побољшању инфраструктуре , неки од пројеката реализоваће се до краја ове године а неки током наредне године.

„Обезбедили смо дозволу и урадили пројекат за изградњу канализације у ова два села, пројектна вредност износи око 150 милиона динара. Чекамо погодан конкурс да пробамо да обезбедимо средства на тај начин. За Шишаву је, у једном делу, урађен пројекат атмосферске канализације чија је вредност око 46 милиона динара, а ићи ће преко Канцеларије за управљање јавним улагањима, као и мост у Доњој Ломници, потпорни зидови и прилази. Ове године смо планирали да урадимо пројекат и уређење реке Шишавице , у дужини од 3,2 км, а наредне да га реализујемо ,“ казао је Зоран Тодоровић.

Осврћући се на рупе на коловозу на путу до резеровоара, председник Тодоровић је најавио да ће пут бити саниран у наредном периоду, а да се његова реконстуркција очекује следеће године.

Остале вести

Објављено: 28.01.2020
У Основној школи “Вук Караџић” у Тегошници, као и у свим школама у власотиначкој општини, а и широм наше земље, јуче је прослављен и богатим програмом обележен Савиндан , школска слава. За ову прилику припремље...
Објављено: 11.07.2019
Још једном је Спортско-рекреативни центар „Власина“ био место изузетно позитивне енергије, место дружења и заједничких наступа чланова фолклорних ансамбала из Враце, Бољара и Власотинца. Културни центар Власоти...
Објављено: 23.01.2019

Чланице Форума жена Општинског одбора Српске напредне странке Власотинце на данас одржаној конференцији за медије осудиле су насиље над женама.

 Ос...

Објављено: 18.04.2020
Од 14 тестираних у COVID амбуланти власотиначког Дома здравља два су позитивна, показују резултати који су стигли вечерас, саопштава Штаб за ванредне ситуације општине Власотинце. Реч је пацијентима чији су узо...
Објављено: 30.12.2016
Традиционално и ове године ученици Основне школе „ 8. октобар“ организовали су Новогодишњи маскенбала и Бал под маскама. На маскенбал су учествовали ученици од  првог до шестог разреда. Поворку  су предводили Д...